Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля дайте мнение за лебедки IT "YETI" и WINCHMAX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля дайте мнение за лебедки IT "YETI" и WINCHMAX

Здравейте колеги.Мой познат ще патува до Англия и има възможност да ми докара либедка.Проблема е че не разбирам нищо и не знам какво да си избера.Спрях се на тези два модела в ебей,но не познавам марките и се притеснявам да не попадна на нещо некачествено и да хвърля парите напразно.Моля ако някой има впечатления от тези марки нека ги сподели тук СПЕШНО,защото не разполагам с много време.И двете лебедки са 13000 либри.Лебедката ще мобтирам на Нисан патрол У260.
    0888 998 705
    /Георги/

От: Моля дайте мнение за лебедки IT "YETI" и WINCHMAX

Такаа,явно никой не е ползвал или на никой не му се пише.Въпроса вече се отнася само за IT "YETI".Колега ми каза в друга тема че е ползвал 3 години без проблем WINCHMAX но когато се обадих вече беше късно-бяха ми поръчали YETI-то.Това защото съм нов,и късно ми излезе темичката.Предполагам(не съм сигорен) че и двете са китайски но и двете са сартифицирани по СЕ.Ако някай нещо е чул-видял ...ще съм благодарен да сподели,ако ли не - ще споделя аз за информация на другите неосведомени като мен.

И малко извън темата-препоръчайте ми грамотен майстор за монтирането в Карлово, Казанлък, Пловдив
    0888 998 705
    /Георги/

Коментар

Добра Китайска лебедка е тази,за която има осигурен сервиз и части в БГ,препоръчвам Хикс Дайната.
      п.п. Пощенската ти кутия е пълна!
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Не ми е пълна.Получих лично,и отговорих но вероятно ти няма да получиш тъй като съм нов и нямам право да изпращам лични.Тел. в подписа ти актуален ли е,в случай че възникнат допълнителни въпроси ?
        0888 998 705
        /Георги/

Коментар

Актуален е.
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
            Добра Китайска лебедка е тази,за която има осигурен сервиз и части в БГ,препоръчвам Хикс Дайната.
            п.п. Пощенската ти кутия е пълна!
            Колега дай координати на Хикс Дайната,нищо не ми излиза.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Йети

До момента никви проблеми
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

turtey мерси братче.Много ме окуражи.Имаш много бира,ако се срещнем някой ден.Гледал съм клипчето в друга тема и се възхищавах на лебетчето.Аз в такава кал не мисля да влизам-заобикалям отдалеч .Днес пристигна и моето,но от много задачи не остана време да погледна що има в кашончето.Ще съм много признателен ако споделиш нещо специфично ако има за монтажа.Мисля да се доверя на специалист,но ако се окаже финансово неизгодно ще се напъна сам,и е добре да знам някой неща.
                0888 998 705
                /Георги/

Коментар

Да споделя:
                  Поставих си "YETI"-то сам.
                  Колегата belata ми предложи да ми я постави /за което му благодаря/но понеже ми е далеч реших да се напъна сам.
                  Поръчах от вромос монтажна планка но се оказа че нямат в момента,и понеже не ми се чакаше месец си направих и нея.
                  Набавих си материали и за няколко дена бях готов.Не успях да снимам процеса тъй като работех сам и хич не ми беше до фото.Снимах вече монтирана планка.
                  ..............тук мислех да кача снимките но...явно още не съм дорасъл и нямам право
                  Удължих си и кабелите за да пребера управлението в коша.

Както и да е...Общо взето това което направих ако не е красиво то поне е здраво и като цяло бях доволен./Като порасна ще го покажа/Днес реших да я пробвам.И тук започнато голямото псуване.Ако се забременява от псуване сигорно увеличих кинайската нация с един милион поне.

Първоначално тръгна-навива развива,никакви дертове.Реших да разпъна въжето за да го пренавия по стегнато.Вързах за стълба и започнах процеса.20 метра без да спирам.Наложи се да върна малко че прескочи една навивка.Върнах и на следващото натискане не тръгна.Реших че съм я презорил и е задействала някаква защита.И зачаках 5 ,10 , 15 мин.-тц. не ще.Развива без проблем но не навива.За малко включи на завиване,дръпна още метър два и пак спря.А на развиване си работи без проблем.Прегледах всичко отново-връзки , маси не видях проблем.Свършиха ми идеите и реших че имам нужда от електротихник.Отидох при един на който имам доверие.Покзах му схемите от инструкцията на лебедката прегледа направиното от мен и не откри проблем.Замери тук там,и стигна до извода че е заседнало ...."релето" /не знам дали така се казва/ на управлението,пипна го малко и тръгна.Отново тестове и всичко на ред.Каза ми да го пораздвижа и ще се окара.Олекна ми и си тръгнах.По път чух странен звук за кратко.Оставаха ми 50 метра до нас и не спрях веднага.Но като спрях пред нас полудях.Шиб....ото китайче необяснимо как се задействало само.Смазало ролковия водач като баничка,прорязало въжето сгънало куката за теглене,и бутнало акумолатора до край та спряло.Откачих клемата на лебедката ,подадох ток и запалих джипа изчаках да зареди акомулатора и реших да развия малко въже за да откача куката и да сваля водача.Да но се оказа че този път релето е заседнало на навиване.И още с подаването на ток се опитва да нятяга още.Опитах се да освободя от лосчето и да развия на ръка но и то не помръдна.Помислих че редуктора е на салата.
                  Разглобих релето,не видях нищо нередно на пръв поглед и го сглобих отново.Този път тръгна и развих важе.Слава богу редуктора и като цяло лебедката не са пострадали.Но....вече нямам вяра на това управление.Ключмаса ще сложа със сигорност,но ми се ще да сменя и оправлението.
                  ...................................
                  /И тук ми се щеше да кача снимки да видите моето управление но..../

Хайде сега дайте съвети и идеи. Защо засяда китайчето,могали да го оправя или с какво да го заменя.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040001 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:99.9 КБ
ID:5353842Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030989 (Medium).JPG
Размер:88.4 КБ
ID:5353839Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030978 (Medium).JPG
Размер:83.6 КБ
ID:5353836Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040003 (Medium).JPG
Размер:84.0 КБ
ID:5353846Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040002 (Medium).JPG
Размер:75.1 КБ
ID:5353843Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030998 (Medium).JPG
Размер:75.3 КБ
ID:5353840Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030988 (Medium).JPG
Размер:89.2 КБ
ID:5353837Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030975 (Medium).JPG
Размер:86.9 КБ
ID:5353830Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040004 (Medium).JPG
Размер:79.3 КБ
ID:5353847Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040005 (Medium).JPG
Размер:70.9 КБ
ID:5353844Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030999 (Medium).JPG
Размер:73.4 КБ
ID:5353841Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030994 (Medium).JPG
Размер:97.8 КБ
ID:5353838Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1030976 (Medium).JPG
Размер:86.0 КБ
ID:5353835Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040006 (Medium).JPG
Размер:62.0 КБ
ID:5353845
                  Последно редактирано от GeRaK; 06-03-12, 19:40.
                  0888 998 705
                  /Георги/

Коментар

Някакси успях да кача снимите в предния пост.макар и хаотично.
                    И още един въпрос-от значение и е начина на поставяне на управлението /Хоризонтално или вертикално/ ? При тестовевете когато беше в хоризонтално полужения като че ли не засядаше !?
                    Последно редактирано от GeRaK; 06-03-12, 19:04.
                    0888 998 705
                    /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
                      Да споделя:
                      Поставих си "YETI"-то сам.
                      Колегата belata ми предложи да ми я постави /за което му благодаря/но понеже ми е далеч реших да се напъна сам.
                      Поръчах от вромос монтажна планка но се оказа че нямат в момента,и понеже не ми се чакаше месец си направих и нея.
                      Набавих си материали и за няколко дена бях готов.Не успях да снимам процеса тъй като работех сам и хич не ми беше до фото.Снимах вече монтирана планка.
                      ..............тук мислех да кача снимките но...явно още не съм дорасъл и нямам право
                      Удължих си и кабелите за да пребера управлението в коша.

Както и да е...Общо взето това което направих ако не е красиво то поне е здраво и като цяло бях доволен./Като порасна ще го покажа/Днес реших да я пробвам.И тук започнато голямото псуване.Ако се забременява от псуване сигорно увеличих кинайската нация с един милион поне.

Първоначално тръгна-навива развива,никакви дертове.Реших да разпъна въжето за да го пренавия по стегнато.Вързах за стълба и започнах процеса.20 метра без да спирам.Наложи се да върна малко че прескочи една навивка.Върнах и на следващото натискане не тръгна.Реших че съм я презорил и е задействала някаква защита.И зачаках 5 ,10 , 15 мин.-тц. не ще.Развива без проблем но не навива.За малко включи на завиване,дръпна още метър два и пак спря.А на развиване си работи без проблем.Прегледах всичко отново-връзки , маси не видях проблем.Свършиха ми идеите и реших че имам нужда от електротихник.Отидох при един на който имам доверие.Покзах му схемите от инструкцията на лебедката прегледа направиното от мен и не откри проблем.Замери тук там,и стигна до извода че е заседнало ...."релето" /не знам дали така се казва/ на управлението,пипна го малко и тръгна.Отново тестове и всичко на ред.Каза ми да го пораздвижа и ще се окара.Олекна ми и си тръгнах.По път чух странен звук за кратко.Оставаха ми 50 метра до нас и не спрях веднага.Но като спрях пред нас полудях.Шиб....ото китайче необяснимо как се задействало само.Смазало ролковия водач като баничка,прорязало въжето сгънало куката за теглене,и бутнало акумолатора до край та спряло.Откачих клемата на лебедката ,подадох ток и запалих джипа изчаках да зареди акомулатора и реших да развия малко въже за да откача куката и да сваля водача.Да но се оказа че този път релето е заседнало на навиване.И още с подаването на ток се опитва да нятяга още.Опитах се да освободя от лосчето и да развия на ръка но и то не помръдна.Помислих че редуктора е на салата.
                      Разглобих релето,не видях нищо нередно на пръв поглед и го сглобих отново.Този път тръгна и развих важе.Слава богу редуктора и като цяло лебедката не са пострадали.Но....вече нямам вяра на това управление.Ключмаса ще сложа със сигорност,но ми се ще да сменя и оправлението.
                      ...................................
                      /И тук ми се щеше да кача снимки да видите моето управление но..../

Хайде сега дайте съвети и идеи. Защо засяда китайчето,могали да го оправя или с какво да го заменя.
                      А плюсовия кабел на лебедката през ключ ли го пусна или директно към акумулатора??Щото като чета,че в движение ти се е пуснала сама-май си го вързал директно.Ако греша-извинявай,а ако не-бегай бързо в некой камионджийски магазин и купувай един ключ маса/~50А/ и прекъсвай плюса.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                        А плюсовия кабел на лебедката през ключ ли го пусна или директно към акумулатора??Щото като чета,че в движение ти се е пуснала сама-май си го вързал директно.Ако греша-извинявай,а ако не-бегай бързо в некой камионджийски магазин и купувай един ключ маса/~50А/ и прекъсвай плюса.
                        Директно беше.За ключ маса днес не остана време,утре мислех да търся и монтирам.Но въпреки всичко не мисля че е нормално това реле да полудява така.Сега се сетих-докъто правих тестовете пак засядаше и при пускане на бутона продължаваше да навива докъто не натисна бутона на развиване.Тогава реших че е от тъпото китайско дистанционно,но по късно разбрах че не е.
                        0888 998 705
                        /Георги/

Коментар

Тва с безжичното или с кабела го прави?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Тва с безжичното или с кабела го прави?
                            И с двете.Най странното е че се самозадейства по време на движение и направи всичко на макарон.
                            0888 998 705
                            /Георги/

Коментар

Една снимка вече в завършен вид с броня и нов ролков водач.Не успях да скрия целата лебедка в бронята тъй като ако я сваля по ниско ще опре в обиците на ресъорите.Обмислям подвижен капак отгоре който да я покрие за да я предпазва от сняг дъжд и при нужда бързо да се демонтира за да следя важето.

Монтирах и ключмаса но на плюсовия кабел/защо там и аз не знам/ но остава въпроса със управлението-защо се задейства само.Имам една теория на база видяното устройство на релето и макар доста невероятна си мисля че е логична.
                              Прикачени файлове
                              0888 998 705
                              /Георги/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X