Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цените на лебедките в България - защо са високи?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Цените на лебедките в България - защо са високи?

    Вчера гледах цените на лебедките и пуснах нова тема, но по една, или друга причина е няма тук, не знам защо. Просто бях удивен от цените на лебедките, та тези цени са космически за американския пазар, а не знам какво да кажа за българския. Както и цените на джиповете, та те са 3 пъти по-високи от цените в Америка, защо е така, какви са причините да се дерат кожите на българския купувач, или просто държавата не иска обикновения българин да може да кара СУВ-с ?

  • #2
    Re: otnosno lebedkite

    Първоначално публикуван от 44magnum
    Вчера гледах цените на лебедките и пуснах нова тема, но по една, или друга причина е няма тук, не знам защо. Просто бях удивен от цените на лебедките, та тези цени са космически за американския пазар, а не знам какво да кажа за българския. Както и цените на джиповете, та те са 3 пъти по-високи от цените в Америка, защо е така, какви са причините да се дерат кожите на българския купувач, или просто държавата не иска обикновения българин да може да кара СУВ-с ??:
    държавата въобще ако може и въздуха ще ни спре... как няма да са скъпи като митото на по-старите е повече от цената им... а иначе в америка почти всички стоки са по-евтини - стимулират консумацията...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

    Коментар


    • #3
      Re: Цените на лебедките в България?

      Първоначално публикуван от 44magnum
      Вчера гледах цените на лебедките и пуснах нова тема, но по една, или друга причина е няма тук, не знам защо. Просто бях удивен от цените на лебедките, та тези цени са космически за американския пазар, а не знам какво да кажа за българския. Както и цените на джиповете, та те са 3 пъти по-високи от цените в Америка, защо е така, какви са причините да се дерат кожите на българския купувач, или просто държавата не иска обикновения българин да може да кара СУВ-с ?
      Там и електрониката е много по-евтина. Не знам дали знаете но там интернет пазаруването е освободено от ДДС (само от тук са 20% разлика) а отделно и пазара им е доста по-мащабен.
      LZ1JJJ

      Коментар


      • #4
        По въпроса за цените на лебедките мога да ви дам пълна и точна информация тъй като наша фирма е официален вносител и дистрибутор за България на американската фирма MileMarker.

        За да бъда разбран коректно и правилно обяснявам, че цените, които виждате на лебедките в електронния магазин са такива, каквито официалните им вносители са обявили за България. Т.е. цените на лебедките WARN и SUPERWINCH са определени от фирма Зундерт която е официален вносител за WARN и SUPERWINCH. Тъй като не е коректно да дискутирам ценовата политика на фирми други фирми аз ще ви обясня как се получават цените на лебедките MileMarker, които изцяло зависят от нас. И така вземам за пример модел SE12000:

        Общо взето най-ниската цена, която намирам за нея в Америка е около 600 USD. Като недейте забравя, че това е цена, която можете да намерите само по време на промоции, акции и т.н. Препоръчителната цена от MileMarker за тази лебедка на територията на Америка е 823 USD. Когато тръгнете да си я купувате на промоционалната цена от 600USD обаче разбирате, че това е цената еди къде и без таксите за този щат, в който се намирате т.е. реалната цена е около 700USD при добро стечение на обстоятелствата за вас. Същата лебедка при нас се продава за 1810 лева без ДДС, което прави около 1200 USD т.е. почти двойно. Откъде се появява разликата от 500 долара? Лебедките се произвеждат и внасят от Америка, като доставката е със самолет. Цената на превоза до България е фантастична и няма как да се избегне. Ако питате защо не с морско карго отговорът е ясен - заради малкия пазар в България, където се продават десетки лебедки месечно е невъзможно да се организира голяма доставка, защото това значи да вкараме около 1000 лебедки, които ще продаваме няколко години като лихвите на парите през това време ще трябва да включим в цената. Освен това MileMarker например произвеждат много широка гама и всеки клиент си избира различен модел, как да преценим по колко от конкретен модел да внесем. Към разходите за транспорт трябва да се добавят и мито, загуби по митниците които не са никак малки. ( който внася и има контакт с митници ме разбира прекрасно) В същото време броя на лебедките които ние продаваме тук годишно е равен на броя на лебедките които някой супер незначителен дилър на MileMarker продава за седмица и то в най-затънтения край на най-далечния щат... Освен това тука плащаме "малко" повече данъци, караме коли купени тук с нашенски бензин и т.н. Да не говорим, че в цената ние сме включили и необходимото гаранционно поддържане. Да всяка повредена част ни се подменя безплатно от MileMarker, но тя трябва да се транспортира до Америка и обратно, което е за наша сметка. А рекламите тук, кой смятате ги плаща? – отново ние. Освен това поддържаме и дистрибуторска мрежа за страната, което също струва пари. А като говорим за цената на тази лебедка мога да ви кажа, че в момента в Австрия (страна близка като география и население) тя се предлага от тамошния официален дистрибутор за „скромната” сума от 1250 евро, което прави 2500 лева. С напредването ни по пътя на интеграцията в Европейската общност тепърва цените ще се качват и тук. Просто в момента цените на MileMarker за България сме ги направили на „мускули” и за да подкараме марката...

        Е сега предполагам разбрахте защо е такава цената. А като пример за ценообразуване ще ви дам и автомобилите: M класата на Мерцедес например в Америка е горе-долу два пъти по евтина отколкото в Германия! И Макдоналдс като идете да си купите до НДК и в Америка ще видите че разликата е почти два пъти...А въобще да не говорим за цената на бензина, който в Америка е почти 4 пъти по евтин от нашия.

        В Америка е национална политика да се поддържат ниски цените на енергоносителите и основните инфраструктурни разходи, данъците и т.н. Това довежда до общо много по-ниски цени за издръжка.

        Наскоро идваха наши роднини, които отдавна живеят там и които бяха искрено учудени как с можем да съществуваме с нашите цени.

        Но медала си има и другата страна. В Америка е добре да живеете, ако сте млад здрав и богат, защото иначе, ако нямате достатъчно пари можете да си умрете до входа на болницата и никой няма да ви обърне внимание... Въобще там средния разход на човек от семейство за здравна осигуровка месечно е около 2000$. Известния писател Стивън Кинг например след инцидент при който е блъснат с кола (доста тежко) като крайна цена за лечението му е получил сметката от 75 милиона долара !!! С тази сума тук според мен ще му направят няколко работоспособни копия...


        Така че, ако видите цена на лебедка, която да е с по-малко от две повече, отколкото в Америка значи вносителя се е постарал много...


        П.П. Под Америка навсякъде разбирам USA, в Бразилия, Коста Рика и т.н. филма не е същия…

        А за тези, които ще опитат да си внесат сами лебедка мога да кажа, че вече имаше няколко такива неуспешни експеримента, които в края на краищата завършват с финансово разочарование.
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #5
          Е, че Америка е евтина страна... Като всички големи страни, каквото за нас минава за масово производство, там да е средносерийно ...
          А от друга страна територията е слабо населена, и като махнеш бреговете на океаните, и то не целите, и лебедката не е лукс а нужда. А всичко в железариите там е на съвсем правилни цени, това не е оялата се Европа. При всичкото ми презрение към политиката на оная страна, и голямата част от населението И ...))

          Коментар


          • #6
            аз бях намерил ДЮК /тайвански по 600 долара/, но се отказах защото за една бройка излиза почти същата цена като в БГ, а пък още не съм решил, че ми трябва... /Уточнявам, че внасям стока от оня край най-малко веднъж на две седмици.../

            за транспорта... не е проблем да се вкарат дори 20-30бр с кораб /мин. такса е за 2 куб. метра/, но пък си е капиталовложение, а на мен не ми е "силата" точно в лебедките Трябва сервиз и т.н. освен това няма смисъл да се конкурират няколко фирми с една и съща стока...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

            Коментар


            • #7
              аз бях намерил ДЮК /тайвански по 600 долара/
              С подобна лебедка опит има има "fulda" може да го попиташ ще ти разкаже интересни истории

              Съвета ми е винаги да се избират лебедки от проверен производител. Всичко вече на практика се прави в Китай но въпроса е как и за кого. Повечето съвременни лебедки почти не се различават и по външния вид даже - то вътре няма някаква супер секретна технология. Въпросът е в качеството на използваните материали и последващите проверки... Имал съм опит с доста лебедки от различни производители и мога да кажа уверено, че това са единствените разлики - но много съществени. Например основния барабан в единия случай се лагерува на някаква пластмаса като за кофички от кисело мляко, която издържа по две навивания, а в другия от специална техническа пластмаса, която има температурен диапазон - 40 + 130 градуса по целзий и съответните механични характеристики.
              VPetrov.photography

              Коментар


              • #8
                Прав е В.Петров , аз си внесох Milemarker HI 9000 . Там я платих 698 $, транспорта беше около400 $ , мито стотина лева , ДДС над 300 лв , митнияески услуги и летищни такси бяха към 150 лв , общо излезе към 2200 лв , а гаранцията е някъде в Ел Ей. Много ме е страх да не стане същото и с GPS-а , който искам . Сметките винаги някой ги е направил преди нас.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X