Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчна лебедка + полиспаст?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчна лебедка + полиспаст?

Здравейте Колеги,
    преди 1 месец си купих като за първа джипка Лада Нива и с нея ходя само на леки разходки из гората,тук - таме някоя лека калчица или някой й друг коловоз.Изпадна ми за без пари една ръчна лебедка Gude 720 кг и започнаха да се въртят разни мисли из главата ми.От това,което прочетох е,че ръчните лебедки като цяло не стават , но пък комбинирани с полиспаст дали тези 720 кг теглителна сила ще могат да се справят с теглото на Нивата за изваждане от по-леки закъсвания.Също така изчетох доста теми за Хай-лифт Джаковете и сам на път да си поръчам такъв 60'' ,обаче веднага изкача проблема за поставянето му в джипката.Както и да е,бихте ли споделили мнение за ръчната лебедка и полиспаста
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Ръчна лебедка + полиспаст?

В Нива не се хвърляй на 60" джек, защото освен на покрива няма къде да го поставиш, 48" влиза легнал в багажника и е пределно достатъчен за Нива.

Ръчната лебедка е не чак толкова лошо нещо, особено ако не се счупи. А в зависимост от затъването, 720кг може да ти стигнат или да трябва да ги удвоиш или утроиш с полиспаст. За повече от 2000кг определено няма откъде да захванеш Нивата, без да откъснеш нещо от нея.

С ръчната лебедка върви и едно въже с примки през 2м или колкото там е удобният ход на лебедката.

Коментар

Това въже с примките ми стана интересно. Имаш ли някаква снимка под ръка?
      Георги Тонев

Коментар

Аз от Форума го видях.

Идеята е, вместо да се връзваш и отвръзваш за дървото на всеки изминат метър (защото ръчната лебедка не се скъсява много повече), просто на всяко развиване на лебедката местиш куката на следващата примка.

Коментар

Да, и аз така си го обясних. Понеже си мисля че такова едно чудо би работило и с джек, когато се наложи да се ползва за сиромашка лебедка.
          За съжаление не откривам нищо с търсачката, ще порасъждавам самостоятелно по този въпрос.
          Благодаря все пак.
          Георги Тонев

Коментар

От моят опит с ръчна лебедка съм останал с впечатлението, че не върши работа. Вярно, не е кой знае колко мощна(предавателно число 1:4), но вадихме бъгито(540 кг) от един овраг. Е, не стана, и накрая като се ядосах го изкарах на ход.
            А с полиспаст, па ако е и двоен-ще ти се завие свят от въртене, пък жипката ще е мръднала с половин метър...
            По-добре си вземи истинска лебедка(електрическа), макар и малка(заради парите), с една или две макари ще си свършиш работа.
            Пък ако не свършиш-значи е дошло време за смяна на марката

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN50165 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:109.8 КБ
ID:5289844

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SN85016768 (Medium).JPG
Прегледи:1
Размер:53.2 КБ
ID:5289845
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Благодаря,колеги за отговорите По тези дни ще отида на равен път около дървета да се "вържа" за някое от тях и да изпробвам лебедката и полиспаста...пък каквото стане
              Като не стане - здраве Колега Ясен,благодаря за доуточняването на размера за джака ,наистина явно 48'' ще ми бъде достатъчен,а и най-вече ще може да се побере в жипката
              Още веднъж - благодаря Ви,колеги
              First Man, then Machine!
              Lada Niva
              Honda XR 400

Коментар

На равен път е лесно. За да е като затъване, остави колата на първа ниска скорост, за да видиш какво ще е в кал.

Коментар

Здравейте,
                  Идеята вис ръчната лебедка не е лоша, стига самата такава да е хубава. Имам една от време оно. С нея предимно вдигам и смъквам части по коли и камоини. Пише че има теглителна сила 800кг, наподобява червяк.
                  Преди 5-6 години возихме с баща ми дърва и бяхме затънали. Та закачихме я тази лебедка и баща ми в камиона на първа, а аз с лебедката дърпах и изезе камиона. Беше натоварен с 10 кубика дърва и камиона тежи около 3,5т.
                  Ако има кой да помага с колата от всяка кал предполагам че ще няма да има никакви проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X