Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Купих си лебедка от Англия!13000lb
Свий
X
-
Купих си лебедка от Англия!13000lb
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-11-10, 21:00.driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Тагове: Няма
-
От: Купих си лебедка от Англия!13000lb
Най-напред честито. Да можеш сам да се вадиш от калта, а да не разчиташ на витарите
Като гледам залепения накриво стикер-най-вероятно е китайска, но много такива си работят и не създават грижи. Поне не кой знае какви де. А щом се съмняваш, че е китайска-значи е евтина, За толкова пари-това. За части-дано не се налага да търсиш, но ако все пак се наложи-питай Явор, той внася лебедки, може и частите им да са еднакви, знае ли човек... Слагай я, и пак на локвата на тест! Този път през самата локва.
И намери кой да вземе децата от градина, че не се знае кога ще те измъкнем оттам
Да почерпиш разбира се...Има ли желание-има и начин!
-
Ех тез витаркиТо си беше голям екшън ама айде!Като я монтирам веднага тест да го видим тоз китаец!Доста е тежка тая лебедка има няма 40 кила
не че е проблем за Патрола ама дали да не и намеря място вътре зад седалката?
Проблема и е че е 12волтова а аз съм на 24в.както писах в една друга тема.Че си мисля дали да не я оставя за другия джип дето мисля да го купувам на жената/Тойота ланд круизър късичка база/а за моят звер да си взема 24волтова .....но може и да я пробвам все пак на единия акумолатор!
И дали някой кара с такава все пак?
Коле за черпенето немаш грижи сега ще имам повече свободно време/както и ти/иде зимаааа!!driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
На джипа на жена ти няма да му трябва лебедка... По-скоро още някое огледало, ама е друга тема
А щом си на 24 жолта защо си купи 12 волтова бе? Мисля,ч е 24 волтовите трябва да са по-евтини. Защото първо в тях жиците са по-тънки, и второ-защото не са толкова търсени. А и колкото по-голямо е напрежението-толква по-тънки захранващи кабели трябват, цялата ел система е по-разтоварена... За убиване си. Виж дали не можеш да я трампиш за някоя 24 волтова...
А на единия акумулатор винаги може да се свърже, но не е правилно.
Правилното е лебедка на 24 волта щом инсталацията е такава.
Не знам как са патролите, но да не би двата акумулатора да правят 24 волта само на стартера при палене, а през останалото време да си дават 12 волта по инсталацията?
Какви крушки за фаровете и стоповете купуваш-на 12 или на 24 волта?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Eх умен гробар съм азвсичко е на 24в.Кой ще се навие на бартер та тя струва 900пари бе Коле?Доста ел техници поразпитах из нашия град и никой не вижда проблем в това да се върже на единия ак.пробваме като не още един алтернатор акум.място бол под капака
driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
Ъъъ, май не е добре да се вързва само на единия акумулатор-за акумулатора, не за лебедката. На нея и е все едно колко батерии ще дават нужния и ток. Ясен да каже бива ли или не бива.
Ясене?..
Може и някой друг капацитет по токове и батерии.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Колега аз карам с такава вече почти година купена от острова за смешни пари и да ти кажа добре си работи за ремонт не съм мислил ако се счупи нова и това е.Сложена е на Диско и е ползвана мноооогооо пъти така че не е чак толкова кекаво китайчето.
Коментар
-
Не става на единия акумулатор.
Просто ще се преебат и двата така.
Доста бързо всъщностИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Защо след като на запален двигател тока произвеждан от алтернатора и минаващ през двата ак е един и същ?вярно ще черпи от единия ак.но той се зарежда колкото и другия!driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнениеЗащо след като на запален двигател тока произвеждан от алтернатора и минаващ през двата ак е един и същ?вярно ще черпи от единия ак.но той се зарежда колкото и другия!
Утре, ако Ясен не ме изпревари, ще ти обясня защо.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнениеЗащо след като на запален двигател тока произвеждан от алтернатора и минаващ през двата ак е един и същ?вярно ще черпи от единия ак.но той се зарежда колкото и другия!
Алтернатора, за да ограничи тока, гледа напрежението, но напрежението общо върху двата, вързани последователно. Като поизхабиш само единия, примерно с 30-40%, алтернатора си мисли че са иизхабени и двата, но на 15-20%, съответно тръгва да ги зарежда. Добре, ама единия си е зареден, тоест ще тръгне да го презарежда. Другия пък, реално разредения, вместо да се зареди до край, ще се зареди примерно половината от тия 20-40 процента.
Капиш?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки ти го е обяснил, само да допълня - можеш да убиеш единия акумулатор и само с едно теглене, а на връщане - ще умре и другия. Не се прави така, по-скоро я обяви за размяна или я дай за пренавиване.
Кольо: 24-волтовите са по-скъпи, нищо че се влагат пак толкова материали.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКольо: 24-волтовите са по-скъпи, нищо че се влагат пак толкова материали.
Гробарю видя ли какво ти казват умните глави-не се учи по трудния начин, имаш дадени знанията наготово-ползвай ги. Според мен търси лебедка на 24 волта, няма смисъл да слагаш още един акумулатор с още еднин генератор само за него.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Аз карам със същата от година и половина. Не съм имал никакви грижи с нея до сега. Кутията с управлението я монтирах в коша, а на нейно място сложих две шпилки от лебедка т-макс от Явор Vromos. Тази лебедка иска много ток и си сметни кабелите правилно да нямаш грижи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеБях останал с впечатление, че са по-евтини, но не споря де.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар