Обява

Свий
Няма добавени обяви.

рол кейдж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• рол кейдж

каква според вас е най - подходящата тръба за изработване на такова нещо, въпроса ми не е толкова за диаметъра, колкото до качествата на материала и начина на изработка. като в сметката трябва да се добави начина на обработка, сгъване и заваряване.

изискванията са ясни, най - малко кг. най - голяма якост. цената не е толкова важна защото за една жипка са нужни около 30м тръби, а те неможе да са безкрайно скъпи.

трябва ми помощ :/
    drive alive

Браво, Сава, много интересна тема!
    Добре е да пишат хора с опит тук (не като мен), но все пак да питам/ кажа: обсъждал ли си въпроса с Da Flex Brothers? Много ми харесва клетката на Иван Маринов. От Фулдата знам за някои места, където не трябва да има заварки.

Коментар

братя флекс ще я строят, както и повеето неща по моите коли, но въпроса за материяла е доста комплициран и затова реших да го обсъдим тук, така и други хора ще имат полза от тази дискусия
      drive alive

Коментар

Дааа ... Дълбока тема, голямо мислене ... Понякога верно не съм сигурен дали някой не се ебава с публиката.
        Кви да е безшевни тръби, очевидно. Производството им е толкова скъпо, че никой не ги прави от буклук. А особено специални никой не продава просто така.
        Хм. Или целта е да се нафраскат колкото може повече английски думи? И така вярваме че сте го учили, отпуснете се.

Коментар

аз имам някакви виждания но неискам веднага да ги излагам защото това може да повлиае на мнението на другите.

иначе безшевни тръби е много широко понятие, специални е още по широко.

стефане ако ще пишеш по темата пиши
          drive alive

Коментар

Мда. Нямам и хабер от металургичната номенклатура, но иначе съм конструктор ...
            Мъка голяма.
            Безшевните тръби обхващат много широкият клас тръби които нямат шев. Отличават се със своята безшевност. Особено много разширява тяхната класификация това, че кръглите тръби нямат шевове отникъде, докато квадратните например нямат шевове и на четирите стени а също така и по ъглите. Което в никакъв случай не може да се каже за триъгълните, които нямат шевове само по трите стени и по прилежащите им ъгли. Много е сложно, да.
            Значи, в целия тоя бардак може да се хванеш само за едно сигурно нещо. Писателите на отраслови нормали и БДС-та си имат свой любим словоред, значи трябва да търсиш "Тръби безшевни от конструкционна стомана". А там във формат ХХХ х УУ ще намериш външният диаметър на тръбата и дебелината на стената и. Отделно пише марката стомана. Избирай, ама гледай да е квото има на склад Щото са скъпи и много-много не ги държат.

Коментар

Има писано по темата тук:
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F1%ED%EE%F1%F2

мисля, че информацията все още е актуална.

Виж т. Конструкция за безопасност.

Коментар

аз пък не съм конструктор но се занимавам с търговия с метали и мога да ти кажа че безшевните тръби се различават по няколко признака. първото е размера, диаметър и дебелина на стената, после е вида материал /стомана/ от която са изработени, после начина на изтегляне, после химическия състав ...... най - накрая това за което са направени и такива за рол кейдж няма така че ако имаш идей сподели ги моля
                drive alive

Коментар

То затова един ден ще се окажа в дранголника. Щото ще пребия някой ей толкова компетентен продавач.
                  Виж намери един учебник за техникума и виж какво е НОМЕНКЛАТУРА. Вместо да казваш наистина фундаментални глупости. И тръбите и гайките и теджерите и сутиените даже НЕ се различават по размерите си и всичко останало а си ПРИЛИЧАТ по това. Така че по смисълът на Стандарта и на здравият разум всички тръби безшевни кръгли студено изтеглени са едно и също. А ги имаме ей от такава стомана и с такива размери. Тръбите безшевни квадратни топло изтеглени верно са друго нещо. Но едно друго нещо. А от тях, господине, имаме ей толкова на толкова и от те тия стомани.
                  Вадиш си хляба с това. Не се излагай, ами прочети толкова реда, колкото трябва за да започнеш да виждаш многото дървета като гора.

Коментар

стефане, даскалския ти тон не ми харесва. ако имаш нещо смислено да казваш кажи и наче всички знаем колко си умен как ги разбираш нещата !

въпроса ми е в заглавието, прочети го внимателно !
                    drive alive

Коментар

Аз ти казах всичко. Сам си си виновен че не си го разбрал. Търговци ... Научете поне какво продавате, бе.
                      Кръгла, безшевна от конструкционна стомана. Стоманите също си имат номенклатура, и Конструкционните са класът стомани, които се използват за такива неща. И не се занимавай с глупости, химически състави и не знам още какво. Всички тия неща не са твоя работа, те автоматично са включени в марката на стоманата. С нея си вървят разните якости и заваряемости които те интересуват в случая. За такава работа е прекалено, но ако искаш да се преосигуряваш просто избираш първата която се препоръчва за отговорни конструкции. Ако искаш да се извращаваш за още пари - може и студоустойчива. Диаметърът ще избереш по правилника за състезанието. Там ще има изискване за минимално допустимият. С такъв диаметър ще има тръби с 2-3 най-много различни дебелини на стените. По.дебелостенната обикновенно е по-здрава но и много по тежка.
                      Не ти е виновен моя тон ми твойто си незнаене. Методиката е стандартна, и избор всъщност нямаш. Квото има в таблиците това и се произвежда.
                      Има руска номенклатура, американска, сега гледам се лезят и с няква евро-мевро. Къде в интернет има преходни таблици не знам.

Коментар

така по - ми харесва

а неръждаемата стомана ?
                        drive alive

Коментар

Не си го и помисляй!
                          Като конструкционен материал е лайно. Която изобщо - е с ограничена заваряваемост. Утепала се е за парапети и прочее кичозни холове. За работа - не! Труповете са сигурни.
                          Тръбопроводите са отделна песен, не се опитвай да търсиш подобие.

Коментар

има и едни газови тръби които издържат на безкрайно голямо налягане. освен това ти подценяваш химическия състав но от него зависи дали тая тръба ще може да се огъва без да се нагрява и колко.

коя е тази марка стомана която може да се огъва на нормална тръбосгъвка ?
                            drive alive

Коментар

Мани ги наляганията, там всичко работи другояче. Тръбарските истории са си тръбарски. Има стомани - може да издивееш само като четеш на кво са устойчиви. Натриева основа примерно, 300 градуса, 200 атмосфери. От това и златото трябва да се скапе, а това работи. 16 букви и 12 цифри в името. Кошмар. Тия са спец- за химическата промишленост, там нямаме работа.
                              Меките пластични се гънат хубаво. Или на топло. Ама все едно мъчна работа. Освен ако няма читава тръбогъвка. Ама аз нямам(((

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X