Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дифендър - ролбар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дифендър - ролбар

За моя Дифендър от производителя ми предлагат като единствено решение за ролбар полиуретанов детайл с вградена метална конструкция.
    Старите тръбни вече били забранени в Европа.
    Дълбоко се съмнявам, че при удар в храст или клон такъв ролбар няма да се разпори..
    Някой има ли наблюдения по въпроса?

Прав си . В западна европа са забранени
    Колкото до поли... и т.н. подробна статия имаше в един от броевете та руското списание "4х4 клуб" , лошото е че не помня в кой брой ...
    Но утре ще го изровя ...

Коментар

Re: Дифендър - ролбар

Първоначално публикуван от Valentin Dobrev
      За моя Дифендър от производителя ми предлагат като единствено решение за ролбар полиуретанов детайл с вградена метална конструкция.
      Старите тръбни вече били забранени в Европа.
      Дълбоко се съмнявам, че при удар в храст или клон такъв ролбар няма да се разпори..
      Някой има ли наблюдения по въпроса?
      Най вероятно ти предлагат нещо такова :

или такова :

От личен опит мога да ти кажа, че това, което виждаш отдолу :

също е купувано от представителя на LR за Б-я за изминали години, и въпреки, че е от някаква модерна пластмасова сплав си трябва бая удар в клон за да го счупиш.. Не казвам, че при стръмно спускане или подобно действие това не може да стане, но в такъв момент вече върпоса се измества в друга посока, а именно : готов ли си на такива действия с машина, токущо излязла от витрината на магазина??...

Коментар

Точно за това става въпрос!
        Обаче считам за кощунство да сложиш на DEFENDER в който само таблото е от пластмаса на челото пластмасов атрибут!
        А между другото, ако се наложи да пътувам в Европа с монтиран метален ролбар, дали някой педантичен германски полицай няма да ме спре на място от движение?

Коментар

...А между другото, ако се наложи да пътувам в Европа с монтиран метален ролбар, дали някой педантичен германски полицай няма да ме спре на място от движение?
          За мен това е интересен въпрос, предполагам че няма да ти създават проблеми, но не съм 100% сигурен. Ако някой знае как стоят нещата, нека да сподели..

А иначе за ролбар-и за Дифендър (май това не е точния термин) на мен най-много ми допадат тези двата типа :

Коментар

предназначението на "ролбара" или по точно "булбар" /в Русия - "кенгурятник4 е да те предпазва от клони и др. дребни препятствия радиатора и фаровете, а не да го ползваш за гребло на булдозер... при сериозен удар железния няма да ти помогне повече от пластмасовия - дори може да нанесе допълнителни щети като се изкриви и ти смачка предния капак...

не подценявайте пластмасата - тя може също да бъде много здрава, а освен това е еластична донякъде... преди време имах фиат пунто - много здрави брони! веднъж спрях в един мерцедес 124-ка и го поместих 3м напред, без каквито и да е щети по бронята... в друга "случка" една мацка си размаза предницата на корола в моята задна броня и останаха само няколко драскотини...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Съгласен съм с положителните качества на пластмасата и затова тя се превръща според мен в напаст за цялата индустрия / скоро и цигулките ще ги правят от пластмаса/, но DEFENDER с пластмасов булбар е като войник обут с дамски обувки на високи токчета...

Коментар

Съгласен съм с положителните качества на пластмасата и затова тя се превръща според мен в напаст за цялата индустрия / скоро и цигулките ще ги правят от пластмаса/, но DEFENDER с пластмасов булбар е като войник обут с дамски обувки на високи токчета...
                може да го метализираш отгоре върху пластмасата...

ако искаш, мога да ти пратя телефона на железари в София, които да ти напрвят "кенгурятник" /харесва ми тоя термин / по твое желание...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ще съм ти много благодарен! Засега открих една английска фирма за аксесоари за LR - Always 4x4, но нещо май не ги интересуват единични поръчки...

Коментар

тел. 02/ 9571396

не виждам смисъл да поръчваш желязо от чужбина... ако беше цяла броня с булбар като АРБ примерно, по става ама само за булбар...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X