Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник става ли ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник става ли ?

Имам идея да си направа багажник за Рейджа но не знам дали ще издържи да бъде захванат за сегашния му?

Багажника по план е 2.3м/1.8м/ 0.3м

Като върху него ще има капак , който ще става на маса с разглобяващи се крака и за плот мисля да изполвъм плексиглас , че е по лек от ламарината.

Ето как ще изглежда багажника в сглобен вид. Остават 6-те профила да стърчът 10 см в които се поставят краката на масата и в същото време играят ролята като ограничители за лодка ако се кара.

Забравих да кажа целия багажник ще е около 50 кг и ще е от квадратен профил 20/20мм. но силно ме притесняна дали ще издържи сегашния върху, който ще монтирам новия.

От: Багажник става ли ?

Аз бих сложил още една опора в средата. Ако ще товариш нещо тежко, по-добре е да разпределиш натоварването върху 6 точки. Багажникът може и да издържи натоварването, но има вероятност да ти деформира "стрехата" в настоящите места на захващане.
    Ето как си направих моя:
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...967#post782967

Коментар

Плексиглас не е добра идея. По-лек е от ламарината, но е и крехък. Отделно при твърда връзка към стоманена тръба ще стане на юфка от големите температурни разширения, които има.
      Алуминиева ламарина е разумният компромис, около 1,5мм.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
        Плексиглас не е добра идея. По-лек е от ламарината, но е и крехък. Отделно при твърда връзка към стоманена тръба ще стане на юфка от големите температурни разширения, които има.
        Подкрепям.
        Освен това старее от UV , и това е втората причина, поради която ще стане на юфка - точно е казано.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X