Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде мога да си купя плат КОРДУРА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде мога да си купя плат КОРДУРА?

Някой може ли да ми каже откъде мога да си купя плат КОРДУРА като този от който се изработват раници или сакове?
    Благодаря предварително!
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

В България само Ташев (плевен) прави раници от този материал. Може да се свържеш с него и да питаш дали може да изработи каквото ти трябва, въпреки че май не е много склонен към такива неща откак се поразрастна бизнесът с раниците. А иначе за съжаление тези платове не се продават дори и в специализирани магазини - за да направиш продукт от Кордура първо производителя (Дюпонт) трябва да го одобри и лицензита и после да се пазарите за плата
    Ако търсиш заместител най лесно става с Винил от тировете или билбордове - не знам за какво ти трябва
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

А от къде може да се купи сукно? Зелено.
      Две педи ми трябва.

Коментар

Да се отпори от някоя билярдна маса.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner
          В България само Ташев (плевен) прави раници от този материал. Може да се свържеш с него и да питаш дали може да изработи каквото ти трябва, въпреки че май не е много склонен към такива неща откак се поразрастна бизнесът с раниците. А иначе за съжаление тези платове не се продават дори и в специализирани магазини - за да направиш продукт от Кордура първо производителя (Дюпонт) трябва да го одобри и лицензита и после да се пазарите за плата
          Ако търсиш заместител най лесно става с Винил от тировете или билбордове - не знам за какво ти трябва
          Да знам за Ташев, Плевен и си абсолютно прав, че е трудно да направи нещо по поръчка извън стандарта който произвежда. Иначе ако се навият това е фирмата която може да реализира моята идея.
          От кордурата искам да се опитам да направя багажник за покрива на колата. Също така обаче ще ми трябва и някаква метална шина. Мисля, че ако е от дуралуминий ще стане добре, но от къде ще я намеря и това незнам.
          Иначе идеята за багажника е добра. Видях такъв на THULE и ми хареса. Повече инфо тук:
          http://www.thule.com/Thule/ProductPa...epslanguage=EN

Коментар

Това перфектно ще стане от ВИНИЛ и матеряла ще ти струва 20лв. макс.
            Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
            0884837709
            0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от ves1
              Това перфектно ще стане от ВИНИЛ и матеряла ще ти струва 20лв. макс.
              Ще ми кажеш ли тогава от къде да го купя този ВИНИЛ.
              А ако дадеш препоръки за шивач и крояч ще бъде супер.

Коментар

Кордурата изобщо не ти върши работа, защотото пуска вода. Винила също не е перфектния вариант.

Разходи се по алпийските магазини, ще видиш едни сакове за въжета за алпинисти и пещерняци. Материала е подобен на винил от вън, но е много по-дебел и е зверски здрав. До колкото знам ги шие един човек в София, ако те интересува, прати ми л.с. и ще му изровя телефона.

Коментар

наистина кордурата е по-скъпо и по-лошо решение, но Винила е точно за това. Той е 100% непропускащ яода а здравината зависи от дебелината и има мноооого здрави. Има няколко фирми които правят покривала за тирове, и винил продават и шият от него. Май на ботевградско съм виждал, но не съм сигурен.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз мога да ти намеря ВИНИЛ от билбордовете 3/4м. (12кв.м.) за около 20/25лв. в зависимост от картинката!
                    Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                    0884837709
                    0878383528

Коментар

Да и аз намерих нещо по въпроса за ВИНИЛА и кой евентуално да го скрои и ушие. Освен това обаче ще трябват и някакви метални шини които да се вградят между винила на дъното на багажника /дъното ще бъде от два пласта/ по дължина на колата.
                      Някой ще даде ли идея за тези шини? От какво да се направят за да бъде максимално леко?

Коментар

Не е ли по-просто да се опиташ да си поръчаш оригинален или да вземеш пластмасов куфар - има ги вече навсякъде? Не си заслужава бягането и главоболията заради дребни суми....
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

До: Откъде мога да си купя плат КОРДУРА?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          Да и аз намерих нещо по въпроса за ВИНИЛА и кой евентуално да го скрои и ушие. Освен това обаче ще трябват и някакви метални шини които да се вградят между винила на дъното на багажника /дъното ще бъде от два пласта/ по дължина на колата.
                          Някой ще даде ли идея за тези шини? От какво да се направят за да бъде максимално леко?
                          Има едни момчета дето правят всичко това накуп и не са скъпчии, намират се в двора на митницата в Суходол. Ползвал съм ги за нестандартни поръчки и само те се навиха иначе основната им дейност е покривалата за тирове но бачкат и с метал.

0888 634986 БРЕЗЕНТ ООД

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X