Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XENON

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XENON

Здравейте имам въпрос за тези ксенонови лампи
    гледам тука по страниците в нета пиши на едно място лампи на друго място системи кви са тези ксенонови системи аз на митсубиши пажеро 98 година мога ли да сложа ксенон лампи или требва и ксенонова система да слагам ?

ако няма система, трябва, а то не би следвало да има от таз година...

Коментар

Да бе, виж че вече не сме 2000 година, 8 годинки са си това, определено няма. Да, самите лампи не работят на 12 волта както обикновенните, трябва им един електронен високоволтов блок който ги пали. Освен това ако искаш би-ксенон (за къси и дълги) има още едни простотии дето или местят крушката във фара и променят фокусното разстояние или едни щорки които засенчват час от снопа... така че не става - "махаш едните, слагаш другите"...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Искам и аз

И мен ме интересува това. Моето Мицубиши Паджеро е съвсем ново 2006 г, но е собикновени крушки за фаровете. Как мога да разбера дали има ксенонова система? В инструкцията за експлоатация нищо не пише по въпроса, но днес видях едно същото, със синеещи фарове, и умирам от завист. Макар че експлотационно ми се виждат по неефективни, все пак гъзарийка си е .
        По спомени май Тедо от форума се занимаваше с тези работи, или Disem ??
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тедо. Виж Севдо (Disem) го търси за всякаква електроника и диагностика. По-ефективни са Ксеноновите обаче когато са направени фаровете специално за тях, иначе повече заслепяват отколкото осветяват. Пак се вижда добре ама ще те псуват много колегите.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Искам и аз

И мен ме интересува това. Моето Мицубиши Паджеро е съвсем ново 2006 г, но е собикновени крушки за фаровете. Как мога да разбера дали има ксенонова система? В инструкцията за експлоатация нищо не пише по въпроса, но днес видях едно същото, със синеещи фарове, и умирам от завист. Макар че експлотационно ми се виждат по неефективни, все пак гъзарийка си е .
            По спомени май Тедо от форума се занимаваше с тези работи, или Disem ??
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

значи това което ви трябва е ксенон кит /комплект крушки със стандартен цокъл и размери - например Н4 или Н7 и захранване - кутийка с размери приблизително колкото цигарена кутия/... свалят се оригиналните крушки, слагат се ксеноновите, а куплунга от колата се включва в захранващия блок; от него излиза кабел за високо напрежение към крушката... единствената модификация по оригиналния фар е дупка на капачката отзад за да минат кабелите, но в комплекта си има гумено уплътнение за целта/

не е вярно, че заслепяват! формата на лъча е същата както с халогенната крушка, когато фаровете са регулирани няма проблем...

имам и би-ксенон - крушката е с 2 светлини разположени както в нормалната Н4... лошото е, че вече на трима клиенти се наложи да сменяме крушки - на някои от тях още в гаранционния срок...

от единичните ксенони /например Н7 нямаме нито една рекламация за 2 години/...

по принцип аз не харесвам фаровете за Н4 /къси-дълги в един рефлектор/ - когато са отделни и особено с двойнооптичен рефлектор или с лупи, осветеността е много по-добра...

ПС: колегата с паджерото може да ми се обади да види как светят би-ксеноните на Галопера
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

колега дай някаква цена за H4 биксенон!!!
                Disco II td5
                2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir
                  би-ксенон /2 крушки * 2 светлини + захранване и всичко необходимо комплект, 6мес. гаранция/ = 950лв с ДДС
                  за разлика от повечето видове, при тези като включиш дълги, късите остават включени
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Дали не се прецаква точно заради това? Аз не съм голям спец по тези неща, но едно време би ксенона беше с една крушка която се мандахерца напред-назад с едно електромагнитче...И това е Хела.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                      би-ксенон /2 крушки * 2 светлини + захранване и всичко необходимо комплект, 6мес. гаранция/ = 950лв с ДДС
                      за разлика от повечето видове, при тези като включиш дълги, късите остават включени
                      на коя фирма производител са ти крушките и захранванията ?
                      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair
                        Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                        на коя фирма производител са ти крушките и захранванията ?
                        Цунк Ай Х*Й - Тайпе Тайван

п.с. xenon-ите са супер, помня как светеха на Тедо на 73-ката.
                        no signature no problems

Коментар

Малко ?-че

Добре де, ако си сложи човек ксенони на по-стара кола например (96-98г.), няма ли да е по добре да се сложат кристални или нови фарове(не ме разбирайте погрешно, нямам голф 3 ) и така да светнат още по-добре(и дали ще е необходимо.). Или понеже т.нар. кристални фарове ще са ментаци(най-вероятно) няма да насочват добре светлината както оригиналните и упражнението с новите фарове ще стане излишно?
                          Глупости правят умните хора, за останалите това е ежедневие!

Коментар

горе-долу си си отговорил... тия фарове дето се продават, едва ли са най-добрите... на въпросната тойота светеха перфектно и дори не си личеше, че половината рефлектор е изгнил после ги продадох на едно "дупЕ" с VV124 - още са в действие...

проблема на двойните крушки е, че понякога се появяват микропукнатини и ксенонът изтича постепеннно...

скоро ще имам Н4-къси-дълги с подвижната крушка и ще са по-евтини...

Коментар

Абе те са за един познат с Е36-ца-96г. от мойто село. Врънка ме да проверя как стои въпроса от поне 2 месеца и аз все го лъжа(не, че съм лош човек ама...) и сега ако ми кажеш колко излиза с монтажа ксенон и биксенон, ще свършим хубава работа
                              Глупости правят умните хора, за останалите това е ежедневие!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X