Имам Паджеро 2. Имам и 125 кубиков скутер,който тежи към 75 кг.Искам да си направя багажник за да мога да превозвам скутера.Виждал съм някъде из форума снимка на подобно нещо,но на кемпер.Идеята ми е да продължа с около 40-50-60 см.двете греди на шасито и на нивото на задната броня да направя "площадка" на която напречно на посоката на движение да се товари скутера.Този т.н.- багажник ще е от тръби Ф-40 мм.,ще се монтира с шест-осем болта само при нужда на колата.Имам идеята как да го направя но искам да се консултирам с хора ,които са правили или имат информация за такова нещо. Ако някой има информация по подобни идеи моля да ме насочи за да се запозная с други мнения.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Багажник за скутер
Свий
X
-
До: Багажник за скутер
Здравей, и аз започнах да си правя подобно нещо, но поради липса на време проекта беше временно замаразен. Ето как изглежда при мен на този етап, исках малко да обмисля варианта за допълнително усилване и при пробиване на дупките като на оригиналният теглич централната тръба леко провисва, ще изместя леко дупките, иначе издържа един мотор-110кг+120кг човек, може би натам ще направим и такъв за два мотора.
За скутери със задно разположен двигател не са препоръчителни, защото се дебалансира тежестта, ако се направи подсилване в двата края, може и ще стане.
Източник: http://www.discountramps.com/carriers.htm
http://www.joehauler.com/singlehaule...ehaulers.shtml
Надявам се да съм бил полезен, дано в скоро време имам краен резултат, за да имам лични наблюдения върху евентуалните проблеми
Коментар
-
Колега Gichev информацията към която ме насочи е много полезна.Направя ли нещо ще ти пратя информация.Аз поначало разработвам идея да продължа двете греди на шасито назад след бронята с около 50-60 см..По този начин няма да се нарушава баланса.Доколкото разбирам предупреждението се отнася до този багажник който само с една греда в средата е свързан с автомобила.Проблемът е и в това да не закривам стоповете,както стои червения скутер,който си публикувал.Благодаря още веднъж.
Коментар
-
Да предупреждението е за багажник с една греда, и за мотори със задно разположен двигател. Относно стоповете си мисля да си направя една инсталация от два стопа която да закачам или на покрива или на гредата, на буксата на теглича.
Ако потигнеш по-голям успех от мен(засега моят проект е зазимен) ще се радвам да видя някой чужди идеи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар