Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hannibal - палатка за покрива, откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Много странно как в двуслойна палатка ще ти влезе бръмбар или друго насекомо, освен ако не я държиш разкопчана ;-)
    а за кравите сигурно сте си опънали лагера на пътя им... а колите къде бяха паркирани ?
    LZ1RED

Коментар

Не ти трябва от мечка ремичка.
      Руснаците ги пробваха, не стават за нищо. Освен за блато и на празен джип. Оставаш без горния багажник, пък тоя номер не минава за рейдова машина. Освен това пробвай да я използваш пиян или да употребиш жена си в нея. Които пробваха казаха. Твърдо не))
      Полюция. Въпреки че на пръв поглед идеята е примамлива.
      По-добре кажете къде има саморазгъващи се палатки, че мойта се оказа полумъртва.

Коментар

и аз така мисля, а саморагъващите са много удобни но е зле ако се наложи да я събираш пиян

а за горния багажник на ленд ровер имам да кажа някоя друга приказка. това е най - големия боклук, който някога съм купувал за джип. първо никой не е мислил как някой ще се качи отгоре му /добре, че съм алпинист/ после няма каде да стъпиш горе, после като стъпиш на някоя пръчка тя се троши и няма правене. последно го натоварих с 5 гуми с джанти и се разпадна по средата на ком - емине.

никога не разчитайте на това творение за каквото и да е
        drive alive

Коментар

)) Обаче я глей кви са им декоративните тракове. Се е утепало, брато, отсекъде. Да им имам рекламистите, глупаво до противност.
          Ъхъ, и аз чух страхотии за сгъването. Обаче Веско Сониджията ми кажа че имал хора, които ги сгъвали за 5 секунди наистина. Значи е въпрос на тренировка, и най-много след още три бири трябва да може ...
          Ама аз таквоа не съм и виждал((( Поне картинки някъде знаеш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
            и аз така мисля, а саморагъващите са много удобни но е зле ако се наложи да я събираш пиян

а за горния багажник на ленд ровер имам да кажа някоя друга приказка. това е най - големия боклук, който някога съм купувал за джип. първо никой не е мислил как някой ще се качи отгоре му /добре, че съм алпинист/ после няма каде да стъпиш горе, после като стъпиш на някоя пръчка тя се троши и няма правене. последно го натоварих с 5 гуми с джанти и се разпадна по средата на ком - емине.

никога не разчитайте на това творение за каквото и да е
            Не си прав!
            Качването на покрива на Дифендър е най-лесната работа, просто си объркал посоката! Така да се каже - не отзад, а отпред!
            Когато имаш рифел на калника и капака, стъпваш на гумата, хващаш се за ролбара - на калника, капака и си на покрива!
            Моя багажник е с два пъти по-дебели тръби, нямам никакви грижи, возил съм много тежки неща!

Обаче, като се замисля в тия неща има резон, съпоставено към висаката цена май трябва да се прецени добре!

Единственото сигурно преимущество е че ако ти се допик..ае нощем, ще изкъпеш някой със саморазгъваща се палатка под тебе!

Коментар

наистина качването горе след 2 салати + барбекю ще е проблем... особено с мокри от росата джапанки... аз в събота на трезво почти си строших крака като свалях лодката, а дифендъра е дооста по висок...

иначе ползвам палатка от Метро за 50лв и си е много удобна - змия трудно ще влезе вътре - ципът не е на пода, пък и ако оставяш отворена се пълни с мухи и комари...

според мен тия са правени за африка и т.н. но и там предпочитат обикновени "земни" палатки ако съдя по "Анимал Планет"

вчера мина един такъв по Цариградско шосе /но с по-малка надстройка/:
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

offtopic:

Саморазгъващите се палатки са абсолютен боклук. Веднъж разгъната, ти трябват умения за да я събереш отново. И след четвъртия път тя се саморазпада (естествено, при първоначална цена 30лв.). Да не говорим, че като необходими качества за палатка - воден стълб, вятъроустойчивост и пропускливост и т.н. просто ги няма. Това е нещо, колкото да не е нищо..

Палатките в границите 50-100лв вършат чудесна работа за два сезона или до 10 разпъвания. След това - шев и кройка оттук, оттам. Ако те бяха най-добрите, нямаше да се продават тези, дето са по стотин. лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
                  Палатките в границите 50-100лв вършат чудесна работа за два сезона или до 10 разпъвания. След това - шев и кройка оттук, оттам. Ако те бяха най-добрите, нямаше да се продават тези, дето са по стотин. лв.
                  да и аз имам предвид за 2-3 излета годишно, не за живеене... в крайна сметка и да хвърлиш палатка за 50лв след 2 години, тя се е изплатила 10х... Пък и тежи 3-4кг...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Изглежда съм видял друга марка, не виждам Ханибал да имат големи палатки..
                    Онова беше 6 местна палатка, с няколко плоски дъна, като се разгъне си става голяма,удобна къщичка.. беше специализирана за Дифендър, защото има дълъг и равен покрив..

Коментар

Ъ. Хм. Бе, аз съм се примирил вече, че и готов хляб да си купя - пак щом го занеса в къщи почва тунинг. Нямам никъв спомен през последните 30 години да съм купил нещо, и то да е работило както ми трябва. Ама вие редите много страшни приказки, Вълка и заплашва с некви потопи ...
                      Добре де, ще я хвърлям в храстите над Вълчия плевник. Ама покажете някъде поне картинка, аз верно никога не съм виждал такова чудо. Идеята ме кефи много. Тунинг ще и мислим после.

Коментар

Трябва да пуснем "търсачката на Стефан", във форума имаше снимки на една експедиция из Африка, там май имаше по-големи модели..
                        Иначе, верно че за 2000 евро си струва да хванеш телоподаващото!

Коментар

Вальо , аз имам една пладка която съм много доволен , дядо ми , ми я даде и е ремарке Скиф от Саюза, доколкото знам измислени от Чехи, и се разпъва много бързо и много голяма, ще вида дали имам снимки , някои познат ми разправаише че продавал такова нещо ,
                          ще изрова снимки да ти прата

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                            ...във форума имаше снимки на една експедиция из Африка, там май имаше по-големи модели..
                            Вальо,

Ето една тема с палатки от Африка, не знам дали си имал това в предвид:

Из Африка с LR Defender 110

Коментар

Хубаво, значи в африканско има два вида жълти мацки - 4х2 и 4х4, ще го имам предвид. Не знам само дали презервативите за 4х4 ги раздават в аптеката, ама ще го мислим. Покажете схема на саморазгъваща се палатка обаче бе, не ме оставяйте да умра толкоз млад в невежество!

Коментар

Стефане понеже ме е страх че от мъка ще изпиеш всичката бира на София ще ти подскажа един от вариантите. Представиси стандартна пълатка тип иглу с надуваеми дъги вместо реики и малко бутилче сгъстен въздух (повечето народ ползва помпа) не се наложи истински основно заради вятъро устоичивостта и поради това че нощем се спаружва от спада на температурата. Втори момент е че на практика за да са сигурни надуваемите рейки (джобове) тежат повече от тези от фибростъкло и после си е мъка да им изсмучеш въздуха при згъването. Някъде имах снимки как се надува от аспух на трабант естествено не рекламни а "пещерняшки" тунинг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X