Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теглич за каравана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теглич за каравана?

Купих една стара американска каравана "Бизон", за превоз на животни...

Много яка, двуосна, направо прелест!

Обаче, оригинално е била с теглич, който е като геврек - халка.
    Такъв имам и на джипа /штифт/...

Проблема е че предишния собственик е отрязал "геврека" и е заварил обикновенния ламаринен, дето ляга върху топка...

Откъде мога да си поръчам "геврека"?
    Вероятно е стандартен...

До: Теглич за каравана?

Този тип теглич,май съм го виждал на разни водоноски и агрегати използвани при военните.За нов нямам идея(може би ,някакви камйонoджийски магазини),употребявана военна техника имаше преди Костинброд,провери там.
    Последно редактирано от taran; 22-03-09, 14:09.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      употребявана военна техника имаше преди Костинброд,провери там.
      Точно така, по пътя София-Петрохан в началото на града са, до самия път.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тези от водоноските и полевите кухни са за камионджийски тегличи руски тип а на джипа е по малък теглича .Трябва нещо като от ремарке .
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Точно това е халакта на теглича от военните водоноски.Имах няколко но само това намерих.Малко е деформиран,но мога да му снема размерите и не е проблем да го направиш.Там където е прореза се заваря за оста която отива назад за инерционната спирачка.
          Прикачени файлове
          LZ1HAH
          0888705588

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Тези от водоноските и полевите кухни са за камионджийски тегличи руски тип а на джипа е по малък теглича .Трябва нещо като от ремарке .
            Точно..

Иначе е от типа както на снимката на КОКО, но към геврека има стъбло, около 30 мм /по спомен/, което е срязано...

Притеснява ме, че точно този елемент от ремаркето не трябва да се прави, защото е най-натоварен и ако се откъсне, ще избие хора със сигурност..

Спирачката е електрическа...

Коментар

Вземи си една хубава лапа и си карай с стандартен тегич. Не се занимавай с камиоджийски отживелици. Колко по-тежки платформи теглят из Европа. Гледай само натоварването да не е повече от 100кг. А и ел. стандарт спирачки е само за Америка. Трябва сериозно преправяне ако искаш да има спирачки.

Коментар

Това е детаил точно от водоноска и походна кухня.Навремето работих в завод които ги произвеждаше и ми е останал от тогава.Това е оргинала.В прореза се заваря и напластява към оста.Тази заварка ставаше така че изглежда като един детаил .Никога не е имал проблем с този възел.Все пак си беше военно производство.
                LZ1HAH
                0888705588

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                  Вземи си една хубава лапа и си карай с стандартен тегич. Не се занимавай с камиоджийски отживелици. Колко по-тежки платформи теглят из Европа. Гледай само натоварването да не е повече от 100кг. А и ел. стандарт спирачки е само за Америка. Трябва сериозно преправяне ако искаш да има спирачки.
                  Ти ме разби...

Дребния детайл е че ще трябва да мине технотест, защото е с английски номер и ако се наложи преправяне на спирачната система - "уйде коня у реката"!

Между другото и тя не е наред, защото забива здраво отведнъж..
                  А караваната е огромна, спокойно вози 4 бичета, това ако излезе от контрол, ще стане голяма беля!

Навремето от натоварване върху теглича и калпава гума - "Суперсуомпър" правих тигели по магистралата с кобила в подобна каравана - не ми се мисли какво можеше да се случи!

Коментар

Технотест София каравани с ел. спирачки не регистрира! Проверено много пъти . Имам познати с американски каравани и вече две години стоят нерегистрирани. Купи си регистрация за по лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                      Технотест София каравани с ел. спирачки не регистрира! Проверено много пъти . Имам познати с американски каравани и вече две години стоят нерегистрирани. Купи си регистрация за по лесно.

Уби ме!
                      Дай идея за излизане от пложението?
                      Някакъв друг вариант, че не искам да се бъзикам със закона?

Примерно някой друг Технотест?

Коментар

За да е с читави спирачки и изрядна пред закона ще трябва да се преправят. Има няколко лицензирани фирми, които произвеждат платформи за внос на автомобили. Едната, за която съм чувал е в някакво монтанско село...Според мен най-лесно е да се свържеш с една такава и те да преправят спирачната уредба...При опит за търсене в гугъла излизат тези, но със сигурност има и други..

http://www.fokus.bg/tarsene.php?sbmt...xSubBranch=373

http://www.bezplatno.net/catalog-lis...rketa_OOD.html

Коментар

Ако караваната е балансирана- двете оси са в средата и върху теглича натоварването е до 100кг , тогава ще може да се преправи. Но американците имат и стандарт при който осите са изнесени назад и теглича поема част от товара и няма как да се смени лапата защото европейските плаващи лапи (куки) не са предвидени за този товар.

Коментар

Балансирана е ...

Въпроса е че май нещата ще отидат дотам, да я изпратя при производител на каравани и да ми я върне с немско шаси и спирачки...

И следващия път, първо да питам после да купувам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X