Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клапан за регулиране на спирачното усилие.Няколко въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Клапан за регулиране на спирачното усилие.Няколко въпроса.

5-ракиев е дал правилните сведения, а на Нива е същото (поне по принцип на работа). Като нищо е абсолютно същото.

Има само два вида такива регулатори: за един и за два спирачни кръга. На Нива / Жигули е еднокръгов (двете задни спирачки са на 1 кръг). Обикновено работи безотказно след 30г престой под колата.

Отсега да ти кажа, ако ти трябва за два кръга, да не си вземаш от Самара. Просто недей, и това е. Имам Самара.

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
      Това е , нали:

За 40 кинта изписахте една кофа мастило..... и то кой от кой по големи .... щуротии.
      Не е това. Това е ръчен регулатор на спирачно усилие, който няма място в джипката. Оставяме го на рацерите и дрифтерите.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
        Тъй като в момента сбирам части за слагане на задни дискови спирачки на Самурая имам нужда от клапан за регулиране на спирачното усилие... ...Какво ще стане ако карам с 4 дискови спирачки без този клапан и вобще възможно ли е безопасното управление без него?
        Айде малко теория.

Дисковите спирачки са хубаво нещо. Не зная дали има по-нови модели Самурай от които да се вземат готови дискови, или трябва да се пригаждат от нещо. Ако има оригинални, пътят е ясен - вземат се заедно с регулатор от същия модел.

Автомобилите, които нямат автоматичен регулатор на спирачното усилие ("кантар"), конструктивно се изпълняват с разпределение на спирачното усилие отпред/отзад 4:1 или нещо подобно. Ако центърът на тежестта е по-висок, това съотношение трябва да е още по-голямо. Последният такъв автомобил май е Трабант (или някой от нея епоха). Това съотношение е горе-долу базата от която се почва сметката за автомобил с регулатор.

Предполагам, че оригинално Самураят има такъв регулатор. Вероятно не трябва да се прави нищо друго, освен да се пренастрои този регулатор, докато колата престане да поднася при спиране.

Коментар

На всички коли, които съм имал и са имали такъв регулатор, той е бил свалян, като единствения ефект, който съм забелязал е бил по-добро спиране.
          Не правете това в къщи!
          Да добавя: Свалям и сервото на спирачките.
          Отново - не правете това в къщи!
          П.П. Знам че правилното е вкъщи, ама не мога да свикна...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колеги горепоказания клапан е това което реално търся с него се регулира спирачното усилие на задния мост.Дисковите спирачки с лека преработка пасват от зад предните правено е и е успешно модифициране.Ще се поровя из ремонтния каталог на самурасника да видя какво имано реално на няколко места където съм чел за слагане на задни дискове се казва да се сложи този клапан,а в един холандски сайт където четох за смяната на барабаните с дискове човека казва че е изчел много мнения едни казват сложи си клапан,други не в крайна сметка не е сложил и проблеми няма за сега.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Така след кратка справка с ремонтния каталог се оказва че такъв клапан има от зад сега трябва да легна да видя какво има по моя Спиродончо и дали това може да се регулира така че да ми свърши работа.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

Коментар

Единствено правило в твоя случай е, че този клапан трябва да го има. Другото ще е регулиране и напасване. След такива изменения на конструкцията няма друг начин.
                Съотношението не е твърдо. Зависи от натоварването на моста и варира много при изкачване/спускане.

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                  ... проблеми няма за сега.
                  Като става дума за спирачки, от НЯМА ПРОБЛЕМИ най ме е страх

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Не е това. Това е ръчен регулатор на спирачно усилие, който няма място в джипката. Оставяме го на рацерите и дрифтерите.
                    Да ама не . Това е, и е за Самурайче.
                    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

С клапан или без - това е въпросът При движение с малка скорост няма проблем но с 50 на някой песъчлив завой ще си видиш задния номер Не рискувай ползвай кантарче Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X