Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Навигация, навигатор - решаващ фактор.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Навигация, навигатор - решаващ фактор.

    Коментарите по тунинга и екипировката се въртят около гуми ,окачване и двигатели.Изключително важно за добро класиране е ролята на навигатора В тази тема е редно да обърнем внимание на хората които довеждат едно състезение до неговия успешен финал.
    За да се случи това трябва да се инвестира и за човека до пилота,на него трябва да се усигури време и условия за подготовка.Почти всички участници разполагат със стари родбуци с които навигатора и пилота могат да тренират бързо и безпогрешно ориентиране.
    На навигатора трябва да се осигури комфортно и сигурно место,той трябва да нее ангажиран със собственото си оцеляване за да следи спокойно пътя и пътната книга.Спортната седалка с четириточков колан дава нужната стабилност.Приборите за мерене на растоянията трябва да са на удобни за наблюдение и работа места. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ИМА! Навигаторската лампа ще даде добра видимост при нощно каране,трябва да разполага с ръкавици за работа с лебедка,съд с вода на удобно место,резервен маркер и химикал.При много шумни автомобили разговорното устройство помага много.Темата е дълга но оставям коментара и на другите колеги

  • #2
    Брей - направо ми се издигна в очите

    Навигаторската работа е много неблагодарна. Спомням си в началото даже нямаше купи за нас С времето, след заплахи че няма да участваме ги научихме организаторите да объщат внимание и на навигаторите. Аз лично мога да кажа че моят пилот Кралев е бил най железният пилот и за разлика от повечето пилоти никога не ми е крещял, което е помогнало до голяма степен аз да си върша работата като хората, без да се притеснявам излишно като збъркам някъде!

    Като начало ще кажа че навигатора и пилота трябва да имат един стил на каране, за да може навигатора да не е под напрежение. С Кралев никога не ме е било страх в Гората, просто защото ако бяхме на обратно и аз щях да правя същите изпълнения. В началото имаше места където виждах грешките му но с времето почна да ме изненадва с уникално добри ходове. Мисля че бяхме уникално добър тим! После ми домъчня за моторите....

    Коментар


    • #3
      Идва ми и нещо друго наум,малко е цинично.
      Ако разглеждаме навигатора като тунингелемент,неговия избор/покупка/ би трябвало да е съобразен с физическите данни и уменията които има , не с желанието да се возиш с приятел.
      Събин е пример, Кралев не можеше да го понася но като отбор бяха много добри.Килограмите на навигатора също не са за пренебрегване, когато се чудиш кое желязо да отрежеш за да си лек , а взимаш 120 килограмов индивид не е много гот Той трябва да е енергичен, издържлив на натоварвания и с добри монтьорски умения, твърд психически и с деликатно поведение да не дразни пилота.След като го избереш тогава трябва да го закрепиш и да ъпгрейдваш пространството около него.

      Коментар


      • #4
        Първоначално публикуван от terziev
        Събин е пример, Кралев не можеше да го понася но като отбор бяха много добри.
        Дааа, много го тормозих човечеца, не му давах да ми пуши пури на главата, да пие в бира по време на състезание, броих му шишетата от водата да не изхвърли някое в гората - абе не съм лесен за търпене , но като цяло бяхме много задружни и се понясяхме доста успешно! Важно е да не се хващаш за хрешките на другият, като се обърках някъде само обръщаше колата и дума не казваше, той като ни обърнеше някъде, само се споглеждахме и се захващахме да оправим колата за да родължим състезанието.

        Коментар


        • #5
          Алооо , не ви ли вълнува темата за навигатора, ще има да коментирате след финала , аджеба ас съм най-добрия шофьор ама еди кой си знаел трасето, амо само ако не се бяхме объркали и др. от този род.

          Коментар


          • #6
            Нали затова си имаме навигатори, да им прехвърляме вината.
            IvoVarbanov.bg

            Коментар


            • #7
              Не си прав Терзиев, не си прав. А и 120кг навигатори сме малко.

              Коментар


              • #8
                Първоначално публикуван от IvanMarinov
                Не си прав Терзиев, не си прав. А и 120кг навигатори сме малко.
                Разликата в теглото на полиестерните врати,калници и капак е горе- долу, колкото разликата от твоите килограми+сандвичите за изпът и един жилав 70 килограмов младеж. Това за килограмите го писах като опция за навигатора, не като задължение. Така , че и за теб има място в нашите сърца но в коритата . .? . .!

                Коментар


                • #9


                  коритата са на номера такаче на който му е сладко да си хапва
                  Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

                  Коментар


                  • #10
                    да се намери добър навигатор е трудна работа, много трудна, това може да го знае само човек, който е пристигал на контрола от грешната страна след като е изпуснал други 3 и там има 100 човека зяпачи дето го сочат и се хилят .

                    бих се отказал от много неща зада не ми се случват такива работи и теглото е най - малкото от тях. то и без това аз нямам 70 кг, та колкото и да е дебел навигатора не е страшно
                    drive alive

                    Коментар


                    • #11
                      Пиша зада обновя темата в която не сте активни а трябва.
                      Тодор Христов, когото някои не знаят а други не помнят реши да кара, ще сме в един отбор и тъй кото е състезател с опит не чака покана а сам организира за събота и неделя да покараме заедно по старите родбуци в Стара Планина.Довам Ви един пример за сериозно отношение към навигацията. Той също така заменя стария трип с по-добър модел с втори екран пред пилота, много е полезин на дълги дистанции.Пипна и джипа ,основно ,двигател , интериор и др.

                      Коментар


                      • #12
                        стария трип мастер да не го продава, митко продаде ли 2 амортисьора имаше предни за г че питат

                        Коментар


                        • #13
                          няма ли начин на стария трип да се закачи този допълнителен екран ?
                          drive alive

                          Коментар


                          • #14
                            Няма , но мога да ти намеря някой който иска трип , продай го и си купи нов.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X