Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Angel Eyes във фарове за мъгла!? Направи си сам...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Angel Eyes във фарове за мъгла!? Направи си сам...

Здравейте, Колеги
    По време на празниците развихрих технико-творческите си умения поради предостатъчното свободно време и реших да Ви представя идеята си със описание и снимков материал.
    Следното описание е насочено към феновете на Angel Eyes . Тоест „Как да си направим ангелски очи евтино, лесно и супер ефектно!?
    Ето как:

1. Първо изрязах един кръг с външен диаметър толкова голям че да може да влезе в стъклото на фара( Ще видите в стъпка 2. ) и вътрешен диаметър малко по малък от вътрешният диаметър на ринга. Този пръстен боядисах със спрей „черен мат”. Изрязах я от ламарина. Рязането беше истинско приключение и това е най-трудната част от проекта. Според мен тази пластина може да се отреже и от картон или каквото и да е друго нещо с малко по стабилна структура.
    Това направих с цел, да може зад монтираният ринг да има черна пластина и така той да се откроява още по-добре дори и при светнати фарове, а и за да не връща светлина към рефлектора. Надявам се повечето да разбраха идеята, ако ли не в следващите стъпки ще Ви се изясни

2. На самия ринг продупчих две малки каналчета отдоло с цел да могат да минат кабелчетата на ринга покрай стъклото

3. Ето така пасва ринга в стъклото на фара. Този е с външен диаметър 11см. И пасна перфектно на моите фарове за мъгла.

4. Ето така така изглежда ситуацията след като се постави черната пластина върху ринга. Мисля, че тук вече става по ясно, за какво е тази пластина. Разбира се, че може и без нея, но аз прецених че с такава подложка отзад, боядисана в черно ще е най-добре!

И ето това е приложението на издълбаните каналчета отдоло:

5. Закрепянаето на ринга към фара прецених, че ще е най-ефективно с горещ селикон и да Ви кажа мисля, че се получи доста добре. След това напънах малко пластината и направо не мърдаше!

Така изглеждаше готоово залепено:

6. На мен ми се наложи да прорежа едни ръбчета за да могат да минат по спокойно кабелчетата и да не са притиснати. При различните модели може и да не се наложи а може да се наложи повечко да се прорежат.

Ето за това резнах ръбчетата:

7. За всеки случай лепнахпоставеното стъкло върхо пластмасовата основа отзад с горещ селикон. Ако случайно изгори крушка селикона се нагрява и се отлепя без проблем. Аз сложих директно нови крушки и мисля, че доста време няма да ми се налага да го отлепям. Тази стъпка разбира се е по желание и преценка!

8. Накрая просто поставих капака, който притиска по принцип стъклото към пластмасовата основа на фара и завих болтчетата и с това мисията приключва. Цялата работа отнема много малко време с изключение на рязането на пластинката. Но ако се измисли от някой по-лесен за рязане материал ще стане далеч по-бързо всичко.

За съжаление забравих да ги снимам как светят! Но е найстина страхотно за това ще пусна две снимки, който не са от тези фарове, но се вижда как брутално ярко и красиво светят ринговете.

Снимка 1 е във фар на Голф 2, който правих в същият ден. Купих го от една морга за да тествам как става номера:

Снимка 2 са просто пръстените в двата възможни цвята за закупуване – Кристално бяло или Синьо. На снимката ринговате са под наклон и изглежда, че светят повече където са диодите. Всъщност светлината като се гледат монтирани във фара е перфектно разпределена и свети просто уникално:

Ринговете струват 50лв. два броя и се купуват от един интернет магазин за автоаксесоари в България. При интерес от къде се купуват(за да не правя реклама тук) просто пишете на ЛС или в Скайп: re_mo_te

До: Angel Eyes във фарове за мъгла!? Направи си сам...

Първоначално публикуван от remote Преглед на мнение
    Снимка 1 е във фар на Голф 2
    Що ли не се учудих
    Иначе, добре си го описал
    sigpic

Коментар

4 Диода и парче пласмаса 50 лева :>

инак евала за старанието.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Така и не разбрах, тия "ангелски очи" виждат по-добре в мъглата ли? Или е поредното тунюнговане на любимата марка, на по-ляво ориентираните...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Не ви е срам! Човека се е старал да го направи...и да го опише...На това му се вика тюнинг!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Така и не разбрах, тия "ангелски очи" виждат по-добре в мъглата ли? Или е поредното тунюнговане на любимата марка, на по-ляво ориентираните...
            Ччччшшшш,аааллоооууу.Нема да ми обиждаш марката с нЕк'ви...
            Колега,браво за старанието.Но и на мен ми се виждат много 50лв за две маркучета с диотчета.Само за протокола,кристални фарове за Голф2 с ейнджъл айс са 100лв комплекта.Нови в магазина.Замисли се...
            Две на ръка е,че са подходящи освен за Г2 и за Г-класа...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Соти, извинявам се от името на правещите тенденциозни анкети от сорта "коя е любимата кола на ....."
              Така и не разбрах, какво трябва да гледат, или да помагат да се вижда, тия "ангелски очички"? Светнете ме, бреее...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Стига питал! Тюнинг! На тъмно е мнооого ефектно. Не си ли виждал? И още плюс - човека си го е направил сам, а в такива случаи, цената е без значение!
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Добра работа си свършил. Само дето на мен изглежда малко безмислена за 50 лв, ама щом те кефи, поздравления за ентусиазма.
                  Сподели по-късно, кълвът ли мадамите на тези ангелски очи.
                  М/у другото поразгледай форума имаше и разни други теми с препратки за идеи за тунинг тип п..еловка.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Много готино и ефектно !
                    Eто и една снимчица как светкат
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Маги; 02-05-08, 22:28. Причина: Добавяне и поправяне :)

Коментар

Явно кълват...

Коментар

Колегата мисля, е объркал форума...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Стига бе хора! Човека се е постарал да направи нещо интересно. И много прилично ни го е представил, за което аз лично му благодаря. Да, идеята е де е по-интересна светлината. Вярно е, че за джиповете обикновено фейса е следствие на функцията и не е с голям приоритет. Ама защо тогава си купуваме да речем хромирани джанти. С тях джипа не върви повече, отколкото ако са наплескани с четката. В крайна сметка не може да се гледа само двигател, мощност, проходимост и т.н... Дай да караме таралясници да не вземе някой(я) да се угледа в нас...Пък и от както свят светува комплексите и нагона са водещо начало за човешките индивиди. (за останалия свят май е предимно нагона ). Така, че какво лошо има в п...ловството, за който го влече. Всеки си избира как да го прави.
                          Поздрави и прощавайте за спама!
                          LZ1GYY
                          0898 436 956

Коментар

На тия изказвания какво да коментирам.
                            Разгледах доста теми преди да се регистрирам в този форум и ми се стори, че тук хората не цапат по темите, както във повечето от форумите...

Явно съм грешал. Двете парчета от пластмаса и диодите като разбираш, Колега, си ги направи сам. Продукт са гаранция няма нищо общо с две парчета и гаранция!

Ще помоля всички да не цапат темата и да се пишат смислени неща.

Коментар

Първоначално публикуван от remote Преглед на мнение
                              Продукт са гаранция няма нищо общо с две парчета и гаранция!
                              *Продукт с гаранция няма нищо общо с две парчета пластмаса и два диода!

Старшите в форума със стотиците мнения(изказвания) се проявихте като аматьор-коментатори. Помогнахте ми да Ви "...направя евала, чичовци" ( "Ъпсурт" ) ...

Поздрави и ако все пак някой се интересува от това което се постарах да Ви представя в един добре подреден и приличен вид просто пишете на скайпа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X