Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление в Дефендер (дизели и топло)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопление в Дефендер (дизели и топло)

за парното: проблема няма нищо общо с това, че мотора е дизел... в Тойотата ми въобще не се издържа, ако парното е над средата на скалата... Жега! За отзад има отделно вентилаторче+радиаторче с отделно управление...

явно или дифендъра е някакво топло изпълнение с малка печка, или термостата не затваря добре... какъвто и да е мотора, не би трябвало водата да е под 70С... а това не ехич малко
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

в дифендера проблема не е в парното, а в това, че двигателя много трудно достига работна температура, зимно време трябва около 30 мин каране в обороти зада започне стрелката да излиза от синьото и да топли и отзад изобщо няма никакво отопление. според един разбирач на темата ровери дифендера изобщо няма термостат

май това го бях писал в друга тема ... нищо де
    drive alive

Коментар

Нищо чудно, това е много стар мотор. А дизелите на Пежо и до ден днешен са си жив кокал. То за него не стига, каква ти печка((( Отврат.

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73
        ...явно или дифендъра е някакво топло изпълнение с малка печка, или термостата не затваря добре... какъвто и да е мотора, не би трябвало водата да е под 70С... а това не ехич малко
        Абе Дифендър-а няма 'топло' и 'студено' изпълнение.. За студените страни им слагат едни pre-heater-и и това е. И иначе купуваш печка за да ти е топло вътре.. Така или иначе колата трябва да е лукс изпълнение ("County" версиите от по-старите, "SE", "XS" и т.н. от новите) за да има някаква изолация (мокетче, туй-онуй), иначе си е гола ламарина с една гума отгоре.. Нали маркуча трябва да мие ефективно.. А пък и този дълъг вагон (D110), кажи ми какво парно ще го отопли? Дали е топло в маршрутките зимата на последния ред седалки, или в един VW Транспортер пак на последния ред?

Водата (поне на td5) не е 70С със сигурност, но не и и над 92С..

Първоначално публикуван от go go go
        в дифендера проблема не е в парното, а в това, че двигателя много трудно достига работна температура, зимно време трябва около 30 мин каране в обороти зада започне стрелката да излиза от синьото и да топли и отзад изобщо няма никакво отопление...
        Не съм съгласен, точно обратното. Значи вземи Рейндж Ровър Класик или Дискавъри 1 с 300tdi мотор и Дифендър с 300tdi мотор. В първите две е доста по-топло, а мотора е напълно еднакъв, надали е от него!!..

Наистина моторите не достигат работна температура, по теориите за дизеловите двигатели, но пък и никога не прегряват..

Не съм карал дълго Дифендър 300tdi дълго, но за td5 ще кажа следното - ако се държи именно на обороти зимата са му напълно достатъчни 6-7 километра или 10-тина минути макс за да загрее до едно ниво, на което замръзва все едно си забил стрелката с чук.. Подобно минимум разстояние изминавах ежедневно с джипа..

...според един разбирач на темата ровери дифендера изобщо няма термостат...
        Добре е да го упътиш човека да почете малко за да не се излага..

Първоначално публикуван от Стефан
        Нищо чудно, това е много стар мотор. А дизелите на Пежо и до ден днешен са си жив кокал. То за него не стига, каква ти печка((( Отврат.
        Какво пак изтървах? За кой мотор на Пежо иде реч?..

Коментар

За сичките им дизели. Студ братче, и мрак отсякъде. И с най-горещия термостат, щом спреш да виждаш през челното само небето, и термометъра веднага умира у лево. Мри куче!
          Тъпанари Те ако знаеха ние кво още можем ...))

Коментар

Абе май пак не те разбрах много, ама карай..

Ленд Ровър нямат нищо общо с дизелите на Пежо, излючая най-последния дизел (TDV6), който се води съвместна разработка на Форд и Пежо (дефакто разработка на Пежо), и се слага на най-новото Дискавъри 3 (твоето любим! ), но не и на Дифендър, камоли по-стари модели..

=========

Към модераторите :

Венци, че ние се отпеснахме тук и не говорим по темата от близо 15 постинга вече - факт, ама що не направиш един cut/paste в една нова тема например "Отопление в Дифендър - идеи и подобрения".. Примерно..

Коментар

А, двамата с брат ми работехме на един дизел))
              Моя е пежо бе, иначе за кво да го псувам?)

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                А, двамата с брат ми работехме на един дизел))
                Моя е пежо бе, иначе за кво да го псувам?)
                Ааа, тъй кажи бе джанъм, твоя е 2.3 (като на Сиерата) или 1.9?

Отплеснахме се..
                Я пак кажи за печките в джипката щото това е актуално за собствениците на solihull's finest..

Коментар

Стефан
                  [aктивен участник]

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 10:31 pm

1,9. По-добро от това май е трудно да се измисли, даже и японците нервно пушат в ъгъла. В него няма електроника, няма чаркове, няма нищо. А как държи на прегряване - не е истина. Вода няма, главата на палачинка, на двора 40 градуса, върви. Два месеца) Карал съм такъв и с пръснат блок, вярно от замръзване. Цилиндрите мърдат един спрямо друг, опорите на РВ откъснати, маслото хвърчи от сцепения радиатор на водата, а то върви...
                  Просто не е за джип((( Бързоходния дизел си е бързоходен.
                  Ъъъ ... Не съм сигурен в размерите. Май на дифендъра задника на седалката е две педи над пода? А над тунела колко е?
                  И освен старинно парно от УАЗ (ГАЗ-21), най-много да ти трябва електрическа водна помпа от Газела. Тя може и скъпа да е, 20-30 лева. А парното май беше в района на 50. Обаче още маркучи, скоби, ... егати, то живо набутване бе!))
                  Де да знам, другата седмица май още няма да е спешно, а? Дай да видим къде колко от рулетката влиза, и все нещо ще натъпчем там, чудо голямо ...
                  VPetrov.photography

Коментар

О! Имало господ! Удобно. Казваш му две приказки, и той праща жив модератор, бреййй ...))

Коментар

ааааа изобщо не съм съгласен, че в диското е топло, баща ми имаше такова, когато още това се броеше за много яка кола /90те години/ и колко съм мръзнал в нея ...

двигателите на диското, класика и дифендера са еднакви, като конструкция, но имат разни дреболии, които са различни.

примерно диското, което е с ТД5 има една печка, която топли водата на двигателя, а дифендера няма такова нещо, сигурно има и други разлики, ама студа си е студ ...
                      drive alive

Коментар

Че той подгревателя си е само за преди да заработи мотора. Ама в истинския студ май никоя от цивилните конструкции не работят.
                        Чувал съм, ама не мога да намеря да видя. На някви японски кочини имало пластмасов кожух на колекторите на генерацията. И "парното" значи вече е "въздушно", а там топлина колкото искаш, и без това отива зян, и имаш отопление след 15 секунди. Мамка му кой не гепи технологията! Ама може и да е само мечта(((

Коментар

ааааа изобщо не съм съгласен, че в диското е топло, баща ми имаше такова, когато още това се броеше за много яка кола /90те години/ и колко съм мръзнал в нея ...
                          go go go, аз затова в моя постинг изрично писах : Disco 1, Range Rover Classic i Defender с 300tdi дизел. Има значително подобрение във вентилацията и отоплението между Дискавъри с 200тди и 300тди мотор (който влиза от края на 1994г.). Вероятно баща ти е притежавал Диско 200тди, който наистина се приближава до Дифендър-а като отопляеност..

...двигателите на диското, класика и дифендера са еднакви, като конструкция, но имат разни дреболии, които са различни...
                          И друг път сме дискутирали това.. Мотора е абсолютно един и същ, просто лапите (или ушите, или както се казваха) за захващане/ присаждане са различни и има някои размествания, това е..

...примерно диското, което е с ТД5 има една печка, която топли водата на двигателя, а дифендера няма такова нещо, сигурно има и други разлики, ама студа си е студ ...
                          Ти говориш за някакъв вид pre-heater, който както казва и Стефан е само за да подгрее мотора.. А Дискавъри 2 (с td5) е съвсем друга песен, но на мен лично не ми харесва.. ") Въпреки, че по стандарти и изисквания на Американския пазар "се е уте'пало"...

Коментар

300Tdi са много стабилни в поддържането на температурата на двигателя! Вярно е, че стрелкатa на термометъра се ослушва, но когато се фиксира на 90 градуса, просто не мръдва дори и при най-злобните летни горещини.

По щастливо стечение на обстоятелствата имам три поколения дизелови Пежа. С първото (205, двигател XUD7) изкарах един студен месец през зимата и отидох при майстор! Той повърте, погледа и рече - това са френските коли - студени! Аз не му повярвах и смених термостата. От тогава Пежцето може да опече агънце в купето...

Т.
                            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

как ги измисляте тия щуротии "дизела трудно загрява, но не може и да прегрее..." тогава за какво ще му слагат радиатор???

има и безброй бензинови коли с мизерно парно... всичко е въпрос на проектиране и изпълнение... Преди 10-ина години живеех в Горубляне и чат-пат карах Ладата 7-ца на баща ми... Като тръгна от къщи с парно на мах в колата ставаше топло чак като спра на светофара на Орлов мост /говориме при -5 до -10С/... Сега от Плиска до Орлов мост вече се е стоплило с джипа... Реното загрява малко по-бавно - явно двигателя не може да се натовари достатъчно...

За "големия вагон 110"... двигателя е 113кс, КПД-то е максимум 40% /83кW/ ... останалите 60% /около 125кW/ са отделена топлина... достатъчна да топли един вход от жилищен блок

обема дори и на дифендър 130 е смешно малък в сравнение с една нормална стая... която отопляваш с няколко киловата...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X