Забелязах, че Мазда 6 2,3 бензин в студените дни бавно загрява и се сетих, че Рено Лагуна ДЦИ имаше пакет от свещи като за запалване на дизелов автомобил вкарани в общ корпус и закачени последователно в малкия кръг на охладителната система. По този начин част от мощността на ел. генератора в първите няколко минути на работа на студения автомобил се превръща в топлина и така по-бързо се размразява предното стъкло в студените зимни дни. Такова устройство знам, че го има и на фолксваген пасат. Търся да закупя такова втора употреба и ако някой може да ми каже как да го свържа на маздата. Включително и по-старите рена имат извод /сигнал/ от компа, който чрез допълнително монтиран ел. ключ /реле/ управлява подгрева.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подгревател на 12v за "парно" на автомобил
Свий
X
-
От: Подгревател на 12v за "парно" на автомобил
Има и на фиат и кво ли още не такава система.
Най-лесно е да си го направиш с копче и да си го пускаш по твое усмотрение. Още по-евтино е да си купиш три свещи и да си направиш тяло сам. Иначе според температурата навън пуска една, две или три свещи и следи натоварване на алтернатора и т.н. и при нужда гаси подгрева.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
-
От: Подгревател на 12v за "парно" на автомобил
Ето как е при мен.http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113146
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар