Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за вериги за сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за вериги за сняг

Преди няколко дни се прибирах по тъмно и излизайки ми се стори, че няма да е лесна задача, много сняг, разтопен и после на лед. Та си закупих вериги. Слагането обаче се оказа проблем. Така и не се затегнаха достатъчно. Едната изпадна, а и на другата и се махна опъващата верижка. Та питането ми е дали съм си купил зловещи ментаци или просто гумите ми са били меки? Ще ги отремонтирам и пробвам пак, но дали да скъсявам опъващата верижка някак или просто трябва да напомпам гумите максимално? Те реално не са много меки, но сигурно са на около 1.8, като за по-добро сцепление. Инак 2.2 до 2.4 ги дава производителя на колата, едното за пътища, повечето за магистрала. Ако ще ги скъсявам, как да го направя, с карабинер или да мисля нещо друго? След монтажа малко мръднах и пак спрях, да ги дозатегна, но си останаха хлабави...

От: Питане за вериги за сняг

Това на Диското ли ? Размера подходящ ли е, да не са по-големи ?
    Макар че аз съм слагал едни и същи вериги на 235/70/16 и на 205/80/16 - височината една и съща, обаче на тясната гума стои хлабаваи не ще да се стегне добре. Ама за зор заман ставаше...

Коментар

A не е на диското, на него не му трябват подобни щуротии, най-маного да ги лапнат грайферите. За колата на жената иде реч, гумите са 195 55 15, размера го има на кутията. Чудя се дали да ида да им ги набутам в магазина /метро, щото в кикадили същите вериги нямаха този размер, а все са 70 размер на веригите, аз хубаво си мислих да взема 185 55 15 вериги, демек 60 размер/. За зор заман не стана, щото без зор се задържаха, а там където трябваше да се пускам назад и пак нагоре и така 10 пъти и им разказах играта...

Коментар

Едно време продаваха "обтегачи" за вериги - кръгъл дебел здрав гумен ластик с 2-3 куки на него и така се отстраняваха някои дребни несъответствия в размера на веригите. Така се стягаха и старите вериги, преди да се появят разните модерни такива. Сега се разбих да търся - синът ми "прокара" кола, ходи с нея на ски и нагоре-надолу, учихме се да слагаме вериги, ама все хлабави му стоят. Накрая купих десетина къси ластика за багажник и с тях засега се донатягат, ама колко км. ще изкарат, ако се наложи по-дълго каране с вериги, не е ясно. Някой ако знае откъде може да се купят такива обтегачи, да казва ?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Те оригинално си имат такава гумичка, но трябва да я сложа на активната част от веригата за да стане работата. Обмислям дали не е възможно с карабинер да я стягам, както е верижката, просто да стегна през 1-2 халки и да се скъси.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            A не е на диското, на него не му трябват подобни щуротии, най-маного да ги лапнат грайферите. За колата на жената иде реч, гумите са 195 55 15, размера го има на кутията. Чудя се дали да ида да им ги набутам в магазина /метро, щото в кикадили същите вериги нямаха този размер, а все са 70 размер на веригите, аз хубаво си мислих да взема 185 55 15 вериги, демек 60 размер/. За зор заман не стана, щото без зор се задържаха, а там където трябваше да се пускам назад и пак нагоре и така 10 пъти и им разказах играта...
            Я пусни някоя снимка с монтирана верига, та да не гадаем. Варианти много.

Коментар

За целта ще трябва утре да оправя поне едната верига, да я монтирам и да я снимам. Сега стана тъмно и въпреки, че това не е технически проблем за снимката, студеното ме кара да не искам да се боря със задачата. Но като цяло веригата се слага добре, просто да кажем има 1-2 излишни халки на верижката за затягане... Точно за това и се чудя дали може пък налягането в гумите да промени нещо изобщо. Инак скъсяването на верижката може и с тел и със свинска опашка и с карабинер и с махане на 1 брънка или просто като я поставям, да я закача с 1-2 брънки по-малко, което вероятно и ще направя...

Коментар

Ей с това чудо може да се донатягат: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:069 ISO 045.jpg
Прегледи:1
Размер:27.0 КБ
ID:5444994 Води се обтегач за стоманено въже. Размери всякакви.

Гумени обтегачи като едновремешните и аз търсих, ама няма.
                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Не е лоша идея, но аз май открих решението в предишния си пост, докато го писах

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    За целта ще трябва утре да ....
                    ...ми се дотъркаляш ( с колата ) да видим кое как се опъва......
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      ...ми се дотъркаляш ( с колата ) да видим кое как се опъва......
                      Съмнително. То при него май сняг вали сега.

Коментар

Аз доде слеза от балкана... няма де е утре. Инак от маса време се каня да се дотъркалям да ви видя... Ще ги боря тез дни веригите и ще снимам, какво що...

Не вали бре, добре си е. Обаче бях вече таз седмица и сигурно ще минат 10тина дни преди да се затътръзя надоле. А и трябва да си намеря и поръчам амове за диското, че пружината пак изкокна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X