Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматичен пожарогасител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автоматичен пожарогасител

Миналия век.
    Правилното нещо се казва аерозолен генератор, и е просто една консерва, завинтена къде да е. Има от малко по-дебело от кредитна карта (за багажник на малка кола), през русенско варено, кило компот (моторен отсек на джип), малка кутия латекс (група резервоари), до противотанкова мина (гараж), и даже бурета на колела за цехове. Утре на светло ще намеря каталога на това, което може да се купи тука, общата идея се казва "Допинг-2".
    Това което се продава тука, има варианти шашки (като факли), и гранати, които могат да се носят по джобовете.
    Има подобни италиански неща, струват също толкова, не мога да ги препоръчам. С тях НЕ може да се гасят обеми, в които има още живи хора.
    Задействат се с ток (от собствен датчик/ци, принудително с ключ, от алармата (имитира пожар и взрив, препятства химически запалването на двигателя), от огнепроводен шнур при отказ на електросистемите). Блокчето за управление е колкото цигарена кутия, струва няколко долара.
    Гарантирания срок на задействане е 5 години. Не е евтино, но е наполовина на всичко останало. За теглото и обема няма сравнение.
    Италианците имат и пластмасова мрежа от тръбички, колкото дебела жица. Замества спринклерите с медните магистрали, задейства се прицелно (където я стопи огъня). Но е постоянно под налягане, и не давам пет пари за надеждността и, когато ламарините започнат да се късат. Вярно, не тежи, не заема място, и няма нужда от монтаж. Но за кола клас УАЗ, излиза примерно 1 600 лева.
    Не, Близнак, руските пиропатрони не можеш да ги внесеш, пробвах. Както забраниха и нашите от "Ивайло". Някви дебили се научиха да ги използват не само за пожарогасене, и темата е закрита.
    Последно редактирано от Стефан; 22-09-11, 01:22.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Тези на моя link. Не оставят нищо след себе си. Старото име на съставката беше Халон. Новите са на линка. Действат на всичко що гори- дърво, горива, пластмаси, електрики... Задейства се като се нагрее ампулата до 80 градуса. Или с жило на таблото. Тия с белия прах са ужас, залепва и измиването е... Наприскаш ли по електронни уреди, май уредите се хвърлят след това. Виж видеото от линка.
      Халоните са абсолютно противопоказни в затворени пространства с хора, а значи и в двигателния обем - защото така са устроени колите. В машинното на лодката или при сървърите - сигурно може, защото и от двете места тривиално можеш да избягаш, ако изобщо си там, което не е често. Преди няколко години подобна глупост бяха направили в една руска подводница и първото пробно плаване приключи минус 1/3 екипаж и пътници (била е пълна с цивилни в този момент) заради някакъв кретен, запалил цигара. Пак по същата причина не става, но не е чак толкова гаден, въглеродния двуокис. Той е задушлив, но поне не ликвидира дихателните органи веднага.

Първоначално публикуван от BOFH
      The servers all present and working as stated
      Anger dissolving; job cuts abated.
      The HR and Beancounter vocal threats cease
      As a gloved finger presses on "Halon Release".
      Белият прах е сода бикарбонат. Измива се тривиално с вода. Включително от електронни уреди, ако не са много капризни. Ако пък са толкова капризни, нямат работа в колата.

А кола изобщо се гаси с пяна или в краен случай - вода, а това, което Стефан предлага е средно между двете. Механизмите на запалване са такива, че ако не охладиш огнището, задушаването на пламъка има съвсем временен ефект. Източниците на проблеми в колата са токовете и изпускателната уредба. Всичко друго, освен горивото, при това загрято до висока температура, гори твърде неохотно и ако се спре навреме, не се опитва да продължи.

Коментар

Да, има гарантирано време на подтискане на огъня, в зависимост от херметичността на обема. Но минимума е десетки секунди, имаш време да започнеш да го поливаш с вода.

Коментар

Ясене, не съм се изразил правилно. Тия са заместители на Халон. Ние тук още Халон им викаме ама са си съвсем други химикали. Едното е удобрено и за помещения с хора.

Fireboy systems are available with Halon replacement clean agents FE-241 or HFC-227ea.

FE-241 (Chlorotetrafluoroethane) which is approved for unoccupied spaces such as engine rooms and is approved for use in the United States. ◊ HFC-227ea (Heptafluoropropane) which is approved for occupied spaces and is approved for use in Europe.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Ясене, не съм се изразил правилно. Тия са заместители на Халон. Ние тук още Халон им викаме ама са си съвсем други химикали. Едното е удобрено и за помещения с хора.

Fireboy systems are available with Halon replacement clean agents FE-241 or HFC-227ea.

FE-241 (Chlorotetrafluoroethane) which is approved for unoccupied spaces such as engine rooms and is approved for use in the United States. ◊ HFC-227ea (Heptafluoropropane) which is approved for occupied spaces and is approved for use in Europe.
            Халони са си това, нищо че са други модели, названието си е правилно. Заместват по-старите и по-лесните за синтез, които имат повече недостатъци. А тоя втория, нека си е одобрен в Европа и за хора, аз в колата на автоматично пускане го не ща. При попадане на гореща повърхност (колектор, ауспух) пак ще се разложи на злобни отрови, затова аз не го одобрявам за комбинацията хора + ДВГ + автоматика. В ръчния пожарогасител - може.

Коментар

Бронираните джипове които се използват на рискови места / с военни действия/ имат такава система за двигателния отсек и купето. Незнам на какъв принцип е , но до волана са изкарани два бутона с предпазни капачки .При нужда им удряш едно круше и се задейства системата на гасене.
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Мани ги танковите и самолетните пожарогасители, много са хубави, ами ние сме малки и меки за такива неща. За нас трябва по-кротко, и по-евтино.

Коментар

Щом няма да е състезателен автомобила, респективно няма клетка, която да пречи за бързото му напускане, дали не е по-удачно и лесно едно "каско" !?
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Щом няма да е състезателен автомобила, респективно няма клетка, която да пречи за бързото му напускане, дали не е по-удачно и лесно едно "каско" !?
                    Мен ми се чини,че тези проучвания,са прелюдия към монтаж на АГУ
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                      Мен ми се чини,че тези проучвания,са прелюдия към монтаж на АГУ
                      Ти имаш вътрешна информация Да, така е. Донякъде.... Засега обаче се въздържам - жената не ще и да чуе, аз също не съм фен. С една дума - не пречи да си поиграя и да направя нещо такова, стига да ми остане време.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Ти имаш вътрешна информация Да, така е. Донякъде.... Засега обаче се въздържам - жената не ще и да чуе, аз също не съм фен. С една дума - не пречи да си поиграя и да направя нещо такова, стига да ми остане време.
                        Мда... Нива е полезно да се кара с поне два пожарогасителя - единят пълен с бензин - другият с напалм.
                        Ако основанието за подобна щуротия е АГУ, мога да те успокоя, че с бензин е много по-лесно да се запалиш, отколкото с LPG. Ако жената не ще да чуе за газ - смени я.
                        Съдейки обаче, по познанията, които демонстрираш тук - моля те, не си "играй" с АГУ сам.
                        ТНТМ е хубаво нещо, ама понякога е вредно.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X