Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква антена е най-подходяща за джип?...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква антена е най-подходяща за джип?...

Здравейте,

Съжелявам за може би баналния въпрос - каква антена е най-подходяща за джип?

На Ферозата ми антената е била чупена доста пъти и сега съм с кабелче 50 см и съответно слушам радио с изключително гнусно качество.

Обиколих по бензиностанции/магазини но всичките показани антени не виждам как мога да монтирам на джипката.

Има едни къси около 30-40 см антени с дебелина около 15 мм , какви са впечатленията от тях в сравнение с "класическите цели" тънки и дълги по над 100 см и/или телескопичните ?

Моля споделете опита ви с вашите "джипарски" антени.

Поздрави и предварително благодаря
    Бъдете живи и здрави!

Re: Антен за джип...

На сузукито както и на повечето японски антената се прибира във колонката на предното стъкло. със извадена едва 10 см си слушам радио без проблем. За гората я прибирам изцяло а на дълъг път я вадя...
    Търси си някаква сгъваема и я монтирай така, че да можеш да я сгъваш и разгъваш в движение.
    За добро качество на радиото има значение и приемника.
    LZ1RED

Коментар

Re: Каква антена е най-подходяща за джип?...

Ами моята засега си е много жива, въпреки клоните. Най-вече заради това, че автоматично се вдига като пусна радиото и се прибира с изключването му. А в гората е винаги прибрана. Иначе не би оцеляла много дълго ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

А мойта е доста гъвкава. Какво ли не й се е случвало - не е мръднала. Но чесно казано, другаде не съм виждал такава.
        RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
          А мойта е доста гъвкава. Какво ли не й се е случвало - не е мръднала. Но чесно казано, другаде не съм виждал такава.
          В практикер има супер гъвкави антени, около 10-15см, германски.

Коментар

Има антени който се лепят на най-задното странично стъкло от вътре-изглежда като нагревател ( от две три лентички ) радиото се чува перфектно навсякъде където и с външни антени.
            Там чупене няма
            LZ1PER

Коментар

Ако можеш, намери си една антена тип "Куликов" от мобилна военна радиостанция, но задължително със стойката за закрепване. Преработваш дължината, монтираш я на бронята или на друго подходящо място и ще надживее джипа. Успех.
              Приятели не се печелят - губят се завинаги.
              УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
              Времето е ценно, само ако не бързаш.
              0889623098

Коментар

До: Каква антена е най-подходяща за джип?...

Аз на моята джипка имам австрийска автоматична антена.С пускане и спиране на радиото се изважда и се прибира.Дьлга е около 70см.Чува се много добре!За пример мога да ти дам, че в мола на -2 етаж хващам Витоша!
                Nissan Patrol GR 3.0 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X