Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това антена ли е?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Това антена ли е?

    Здравейте, някой може ли да ми каже какво точно е това? Снимал съм горната и долна част както и целия предмет. Беше на един бус който притежавах отдавна. Намерил съм приложение на изключително пъргавия прът и преди да го съсипя предпочитам да знам какво е. Вероятно въпроса ми е елементарен, но досега не съм срещал такъв предмет. Прилича на антена или е просто прът за знаме. Благодаря! Поздрави!
    Прикачени файлове
    VARADERO SD2

  • #2
    Re: Това антена ли е?

    Като го гледам,баш си е няква антена,доста е длъжка,но и на някои таксита са такива,смятат ги,нещо според честотата и мощността на станцийте.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

    Коментар


    • #3
      Re: Това антена ли е?

      Да, около 150см е.
      VARADERO SD2

      Коментар


      • #4
        Re: Това антена ли е?

        КСВ се замерва със специялен уред,КСВ-мер.Идеята е,че дължината на антената трябва да отговаря на част от дължината на вълната(ланда).Затова за различните обхвати(диапазони) антената е по-дълга или по-къса,като за база се използва най-често ланда/4 или 5/8 ланда.Ватовете обаче също са от значение,затова-с уред.И бобината на антената е според честотата.Иначе на теория ако знаеш мощността на станцията и точната и честота,може да си премериш антената и да я резнеш колкото трябва.Пробвал съм няколко пъти-НЕ СТАВА.Все е горе-долу и не е съвсем точно.Като премеря с уреда има малки отклонения.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X