Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добри летни гуми (80%/20%) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добри летни гуми (80%/20%) ?

Здравейте,бих искал да отворим една дискусия кой са най-добрите летни гуми (80%/20%) Първо ще ви споделя това което търся в една гума.
    1.Добро поведение на асфалт и добро странично водене - падам си по спортното шофиране та дори и с джип.
    2.Поведение на вода - аквапланинга е сериозен фактор за бързо каране при дъждовно време,а нали знаете че като вали най ти се иска да настъпваш особено с джип да згазим локвата
    3.Офф-роуд - говорим за лов (движение по горски черни пътища,чат пат забягване по нивите за зайци,треви поляни, стандартните неща за лов и софт разходки)
    4.Всезонни или чисто летни? - зимни ще се купуват отделно,износват ли се по-бързо всезонните?

И сега претендентите

Continental CrossContact LX - почти нищо не се знае за тях,но на колата карам само континентал и за мен това са най-добрите гуми.

Michelin LATITUDE CROSS - защо имат толкова ламели доста приличат на зимни,иначе шарката много ме радва.Фактор - 100лв по-скъпи от другите заслужава ли си?

Uniroyal rallye 4x4 street - на шарка са супер, и чух че за дъжд са доста добри, а асфалт и оффроуд?

Приемам и други предложения от този клас гуми размера е 265/70/15

"Рано или късно всеки си купува Паджеро с десен волан.." :D:D

От: Добри летни гуми (80%/20%) ?

за мен доста добра гумa e BFgoodrich Winter slalom http://www.magazinuldeanvelopeonline...jpg.Добро поведение на асфалт ,добро поведение на вода само за повече кал не стават защото се замазват.

Коментар

Първоначално публикуван от gele_93 Преглед на мнение
      за мен доста добра гумa e BFgoodrich Winter slalom http://www.magazinuldeanvelopeonline...jpg.Добро поведение на асфалт ,добро поведение на вода само за повече кал не стават защото се замазват.
      Било прочел заглавието отново? Не виждам нищо общо между летни гуми и гума кръстена Winter Slalom,виж ако се казваше Summer drift по бих се вързал.

Коментар

Първоначално публикуван от Geru__ Преглед на мнение
        Здравейте,бих искал да отворим една дискусия кой са най-добрите летни гуми (80%/20%) Първо ще ви споделя това което търся в една гума.
        1.Добро поведение на асфалт и добро странично водене - падам си по спортното шофиране та дори и с джип.
        2.Поведение на вода - аквапланинга е сериозен фактор за бързо каране при дъждовно време,а нали знаете че като вали най ти се иска да настъпваш особено с джип да згазим локвата
        3.Офф-роуд - говорим за лов (движение по горски черни пътища,чат пат забягване по нивите за зайци,треви поляни, стандартните неща за лов и софт разходки)
        4.Всезонни или чисто летни? - зимни ще се купуват отделно,износват ли се по-бързо всезонните?

И сега претендентите

Continental CrossContact LX - почти нищо не се знае за тях,но на колата карам само континентал и за мен това са най-добрите гуми.

Michelin LATITUDE CROSS - защо имат толкова ламели доста приличат на зимни,иначе шарката много ме радва.Фактор - 100лв по-скъпи от другите заслужава ли си?

Uniroyal rallye 4x4 street - на шарка са супер, и чух че за дъжд са доста добри, а асфалт и оффроуд?

Приемам и други предложения от този клас гуми размера е 265/70/15

Yokohama.Карам я 2год.супер гума е.

Коментар

Ъъъ, май в този форум няма да получите читав отговор за летни гуми.
          Тук много по-разисквани са тези за кал...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Досегашния ми опит сочи, че гума, която се държи наистина добре на асфалт, особено пък да държи добре при силен дъжд, никак не се справя на трева и на кал. От друга страна, по-добре е някой трактор да те издърпа от калта и да ти се посмеят, отколкото да отделят останките на жипката от останките от мантинелата с оксижен и на никой да не му е смешно.
            Ако настъпваш яко и си на принципа "дай ми завои и ми гледай сеира", може би чисто асфалтовите гуми са за предпочитане?
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За това, което си мислиш. първо трябват по-ниски гуми. Иначе, тая работа с курсовата устойчивост и завоите просто няма да я бъде. При това положение, зависи и от трансмисията на джипа, но на поляната и в гората вероятно ще е като крава на лед.

Мислил ли си за комплект "ловни" гуми?

Коментар

Ще карам отговорите подреред.

kole6anski: Yokohama добре, но сподели конкретен модел и какви са ти впечатленията.

Tef4о: С това което казваш съм съгласен,но четох една статия в авто билд (незнам до колко обективна) специално за Uniroyal rallye 4x4 street и там споменаха,че савсем не е спънат кон на черните пътища при повече внимание и подбиране на пътя даже си стават, пък за асвалт са перфектни. Принципа не е "дай ми завои и ми гледай сеира", а просто обичам да опознавам колата и до каде и стигат възможностите за да се чувствам сигурен когато карам на дълъг път.

Ясен: По ниски гуми вещаят нови джанти и тотално отписване на горското шофиране. Един мой приятел кара л200 2.5тди 2008г. с стандартните гуми и джанти и пикапа седи не лоши в завойте. В същото време ходи на доста места в гората. Мислил съм за ловни гуми,но в къса база каде да ги возя на 250км. ?

Може би малко ви оплаших с израза спортно шофиране,но да кажем така една Тойота LC120 са от джиповете който по магистралите варвят 150+ а в гората се справят савсем не лоши със шосейните гуми. Ще ме попитате защо просто не видя с какви гуми ами видях,но ги няма в моят размер за това се спрях между тези 3 те и искам да ме посаветвате кой са най-подходящи.Ще съм благодарен ако говорим конкретно 3-те модела гуми.
                Последно редактирано от Geru__; 17-06-10, 10:44.

Коментар

Вземай Ласса компетус 4х4 и си готов
                  За асвалт са супер, за вс друго са горе-долу добре, само за кал ги няма. На сняг също са добре.

Коментар

GoodYear Wrangler Бащами кара с такива 235/16ки 60% зимна 40% летна,не са никак лоши идеални са за лов и за път,при по рязко завиване малко свират.

Коментар

Било прочел заглавието отново? Не виждам нищо общо между летни гуми и гума кръстена Winter Slalom,виж ако се казваше Summer drift по бих се вързал.
                      колегата пита 4.Всезонни или чисто летни? Аз си казвам моето мнение макар ,че е повече зимна тази гума се пак се води всезонна

Коментар

Ще карам отговорите подреред.

kole6anski: Yokohama добре, но сподели конкретен модел и какви са ти впечатленията.

Tef4о: С това което казваш съм съгласен,но четох една статия в авто билд (незнам до колко обективна) специално за Uniroyal rallye 4x4 street и там споменаха,че савсем не е спънат кон на черните пътища при повече внимание и подбиране на пътя даже си стават, пък за асвалт са перфектни. Принципа не е "дай ми завои и ми гледай сеира", а просто обичам да опознавам колата и до каде и стигат възможностите за да се чувствам сигурен когато карам на дълъг път.

Ясен: По ниски гуми вещаят нови джанти и тотално отписване на горското шофиране. Един мой приятел кара л200 2.5тди 2008г. с стандартните гуми и джанти и пикапа седи не лоши в завойте. В същото време ходи на доста места в гората. Мислил съм за ловни гуми,но в къса база каде да ги возя на 250км. ?

Може би малко ви оплаших с израза спортно шофиране,но да кажем така една Тойота LC120 са от джиповете който по магистралите варвят 150+ а в гората се справят савсем не лоши със шосейните гуми. Ще ме попитате защо просто не видя с какви гуми ами видях,но ги няма в моят размер за това се спрях между тези 3 те и искам да ме посаветвате кой са най-подходящи.Ще съм благодарен ако говорим конкретно 3-те модела гуми.
                        Модела е G012 Geolandar A\T-S.На кал снея съм минавал където минава и джип с кални гуми(е малко по трудно) но минавам.На мокра трева също,на сняг трябва да си сигурен че не е като зимна гума но се държи добре.На асвалт(сух) ми се струва малко шумна.

Коментар

Pirelli Scorpion ATR. Гумите са доста добри на асвалт. Тихи са и определено са проходими за гората. За дълбока кал не стават. Не са BFG A/T но определено са много добър компромис между гума за асвалт и малко за гората.
                          Повече информация точно за тези гуми тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php/95684-Pirelli-Scorpion-ATR
                          One Planet, One Internet!
                          We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X