Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на нарязана гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възстановяване на нарязана гума

Карай и си свиркай щом е направена добре не е проблем....но я понаглеждай все пак, ако е имало скъсани телове с карането ще окъса още - почне ли да се издува на лепеното хвърляй я.Поздрави.
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Нещо не ми е ясно за какви телове става дума? Гумата е диагонална и при срязването са срязани пластовете. Среза е точно между протектора и борда. Смятам да я покарам така извън пътя, ако издържи и там, значи става.
      Александър

Коментар

Всяка гума е изградена от каучук и метални телове ,а има и такива с друга армировка(точно те държат гумата ,нещо като скелет са ) ,ако те са засегнати издува (прави жапка )и почва да бие ...
        MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
        MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Да, ясно. Този модел точно армировката е синтетика (найлон), което е все тая. Срязани са сигурно, няма начин, след като среза е нож. Ще наблюдавам една две седмици, ще събирам мнения. Ще покарам и малко извън пътя да се натовари и ще решавам какво да правя. Със сигурност е добре, ако ще взимам нова гума, да е скоро, защото след време вече другите три ще са по-износени и съответно с по-малък диаметър.
          Александър

Коментар

В казармата бях вулканизатор-топли и студени вулканизации.Такива гуми съм направил безброй.Използвах лепенки на Тип Топ с текстилна вложка вътре и лепях на студено със същото лепило.При по-големи гуми ползвах изцепено платно от гумено-транспортна лента -2 плата с каучик между тях.Така съм лепил външна гума на К-701 и е вървяла.За пазарски вид отвън печах суров каучук в дефекта/с една малка пресичка/ и да не влиза вода която ще отлепи лепетката. Така че всичко е възможно,важно е да се направи грамотно.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Мене са ми лепили цепната отвесно4-5 сантима на камиона .Отвътре с някакава американска лепенка и отвънка вулканизирана помпаш 5 атмосфери и караш.

Мисля че на Ломско шосе и разклона за Обеля гумаджиите ги правят тези галимации.
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Хората, които я правиха сложиха кучука и оставиха гумата да се пече за 20 минути на една преса. След това я оставиха да изстине и залепиха една кръгла лепенка отвътре, която казаха, че била конкретно за диагонални гуми, защото ако сложиш за радиални щяла да се отлепи. Още е рано да се каже, но ми се струва, че няма да имам грижи с тази гума. Лошото е, че след време ако реша да продам комплекта, това ще е един голям минус. Да не говорим, че само заради вулканизацията, се наложи да сложат общо 100 грама тежести. От друга страна, нищо не ми гарантира, че няма да ги срежа на някой остър камък в гората, така че може би най-правилно ще е да изчакам 2 седмици и тогава да му мисля. Всъщност съм доволен, че избрах гуми, които се намират у нас под път и над път и могат лесно да се поръчат. Благодаря на колегите за мненията.
                Александър

Коментар

В кв. Борово в София на ул. Ладога ( до колелото на тролей 9) има страхотен гумаджия. Направи ми пробита с острие на три места гума. Ето и телефон ; 0876 666 197

Коментар

Привет момци
                    Тези дни открих последният останал майстор в Сф, правещ топла вулканизация на външни гуми. Човекът е 80+ годишен, но е жизнен и невероятно симпатичен. Работи заедно със сина си и това което видях в работилницата ми показа, че наистина са професионалисти.
                    Днес им оставих една гума за вулканизация.

Намират се в Люлин до блок 621
                    тел. 089 914 3367 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X