Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BFG MT срещу AT - износоустойчивост на скали/камъни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BFG MT срещу AT - износоустойчивост на скали/камъни

Имам един въпрос - понеже често карам по скали/камъни(не rock crawling ), коя от двете гуми издържа повече километри на такъв терен? В момента съм с МТ и се държат, но нали пуснаха нов МТ модел, който бил с по-мека смес. А на АТ-то гумата ми изглежда по-мека от моето МТ.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

До: BFG MT срещу AT - износоустойчивост на скали/камъни

Според мен ако няма боксуване АТ ще изкара повече защото:
    -сместа му е предвидена за асфалт, което е близко до камъка.
    -контактната му площ е по голяма заради спецификата на грайфера.
    -височината на грайфера е по малка и е по укрепен, поради което ще "криви" по малко и отам ще се "умори" по късно.
    -по малко ще се кърти.

Да не забравяме обаче, че на МТ грайфера е по висок...

Това сочи моята логика, ако ти се занимава вземи си от едната страна АТ, от другата МТ и покарай трийсетина хиляди по камъни и ще стане ясно.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

На Диското съм с Гудрич АТ и редовно го юркам по камъбняк (тук друго и без тва си няма ) Почти никакви следи по гумите . Гранда който обаче взех от Пепи е със същите гуми но по-голям размер . Не зная къде е каран но липсват цели парчета от гумите. Мога да кача снимки за сравнение.Тва за АТ , кални не съм карал ,щото тук калчица рядко си намирам
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

BFG МТ са гумите които издържат повече, на остър чакъл.
        Стара планина, особено много е покрита с остри камъчета.

Точните гуми за чакъл са Мишлен - Michelin 4X4 O/R XZL

http://www.ityre.com/en/tyres/catalo...in/model/1908/

Използват ги 90 % от военните автомобили. 10 плата страхотна здравина на бордовете, невероятна експоненциално нарастваща плътност на протектора. Това нещо минава през градинско гребло без да се спука. Поема острието в себе си първоначално и така увеличава натиска че криви шиповете.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Re: BFG MT срещу AT - износоустойчивост на скали/камъни

Това за Мишленките е много интересна информация

Обаче на мен ми дават хубави цени само за Гудрича. Засега реших да си оставя МТ-тата за близкото бъдеще и да взема АТ-та с джанти за втори комплект.
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Определено ако трябва да се избира само между двете,логичния избор си е МТ,АТ с мекия каучук за зимна експлоатация и по тънак протектор е обречен при екстремна експлоатация на камънаци,макар че производителя му дава да се справя до някъде.....
            Обикновенно съм виждал да ползват за Рок-Краулинг,Super Swamper TSL Radial Tires,BFGoodrich Krawler T/A KX Tires.....
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Всъщност, как се мерят километрите, карани по скали??

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Всъщност, как се мерят километрите, карани по скали??
                То се знае . В минути и остри ръбове .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X