Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с баланса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с баланса

искам да попитам , например едни 16 цолови джанти с размер 265/75 гуми , някои има ли същия проблем с често разбалансиране на джанти и тресене в волана
    каде е проблема в големите гуми или да сложа 17 цола джанти

п.п джипката е НИСАН ПАТРОЛ 2,8 , 99год

Обикновено се балансират на 10 000. При мен калните гуми имаха нужда от баланс на 5000.
    Колко бързо се разбалансират.
    По принцип колкото по-голяма е гумата и по малка джантата толкова по бързо иска баланс. Ако сложиш 20" може да си ги изтриеш и с първия баланс.
    Обаче пък колкото по висока е гумата толкова по меко вози и е по нестабилна на асвалт джипката.

Коментар

Ако си я карал извън пътя е възможно да са изпаднали тежестите.
      LZ1VMH

Коментар

ах не съм я карал извън пътя , просто взема по 150гр баланс карам 1000км и се разбалансира и след тва пак толкова и така

Коментар

Марка и модел на гумите?

Коментар

Първоначално публикуван от ORTIZ
            ах не съм я карал извън пътя , просто взема по 150гр баланс карам 1000км и се разбалансира и след тва пак толкова и така
            Има нещо неестествено!
            LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов
              Първоначално публикуван от ORTIZ
              Има нещо неестествено!
              Неестествено е за тебе ама има гумаджии на които им е достатъчно машината да покаже нули. А че тежестите са в двата края по диагонал....
              После се разбалансират бързо. Много ясно.

Коментар

Еее.. хубаво де , ама има и сервизи където ще му помогнат.
                Това са елементарни неща.
                LZ1VMH

Коментар

мухаххаха има сервизи да , отиваш всеки се заема с баланса вика : кои ти го прави тоа баланс и се смеят и го правят по зле
                  явно е от гумите тряя ги сменя , но май е по добре да сложа 17 или 18 цола май

Коментар

Няма причина да е от гумите. Освен ако са криви.
                    Смени сервиза

Коментар

криви са да а преди тва смених 4 сервиза

днес вече и аз съм на тва мнение , въпроса ми че ако купя нови с тоя размер на 265/75 височина да не ми правят същия проблем , и за това се чудя за джантите

Коментар

Наистина ли са криви или се бъзикаш.

Коментар

да ти кажа криви да обаче примерно на машината показва нули на следващия път показва примерно 10 или 20 баланс и ми писна и ще сменя и джанти и гуми , просто питах да видя дали другите имат такъв проблем с джипките си , защото майсторите разправят че всички джипки били така заради големите гуми , лесно се разбалансирвали и затова ако сложа 17 цола балона ще намалее

Коментар

Джиповете нямат такъв проблем Гумите имат
                            Някои гуми имат склонност леко да се изкривяват и после баланса е труден и за малко. Щом вече си сменил 4 сервиза значи е време да смениш гумите.
                            Със големи джанти ще изглежда по добре и проблема с изкривяване и баланс ще е по малък.
                            Добре е ако увеличаваш цолажа на джантата да сложиш максимално големите гуми които не упират. Така повече ще пазиш джантите и возията ще е по добра. Все пак това е джип. Не е Импреза да тръгваш на четвърта

Коментар

ах то ако беше импреза ..... що ти да не си фен на импреза

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X