Здравейте. Купих си Паджеро, от 94 година, блокаж на среден и заден мост. Взех го много евтино, обаче гумите са му различни и трябва да ги сменя. Искам големи дебели оффроуд гуми с голям грайфер. Колкото по-големи, толкова по-добре. Обаче не разбирам от размерите. Джантите са стандартните 15" лети джанти на паджерото. Колко най-високи и широки гуми мога да сложа? Искам от онези оффроуд гуми, които вървят горе-долу гладко на асвалта, но в кал и дълбок сняг имат много добро сцепление. Ще катеря стръмни баири, понякога и при 30-50см сняг. И да кажете разбира се откъде да ги купя. Може и регенерати да са, втора употреба, нови...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гуми за Паджеро
Свий
X
-
За 50 см. сняг ти трябват снежни гуми демек зимни, а колегите с паджеротата ще кажат най-точно но мисля, че 31х10.5х15 са гуми които са достатъчно дебели за оффроуд и не изискват преправяне на окачването за да си ги сложиш, виждал съм паджеро с такива стоят му добре иначе ето колко са дебели
no signature no problems
-
31х10.5х15 е размера!
марката може да бъде:
- регенерат Малатеста Кобра около 150лв/гума
- нови Гудиър МТ/R или друга марка по избор... цена 300-400лв/бр
за сняг 40-50см /ако въобще успееш да минеш значи снега е бил пресен и пухкав/ трябват не зимни, а "кални" гуми... зимните са добри на утъпкан или тънък сняг... най-доброто за тоя случай е
обаче не са много добри за ежедневно каране /по асфалт/...
затова друг вариант са универсалните гуми:
регенерат
или нови
помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Кални гуми
Май съм имал впредвид калните гуми, на които отстрани им стърчат много грайферите като на виетнамка. Подобни кални гуми като ги гледам би трябвало да вървят гладко на асвалт, защото са равни отдолу. Малатеста имат ли такива? Уфф, не мога да обясня точно... горе на логото на форума има 3 джипа - горе ляво два, вдясно един вранглер. Ето нещо такова искам - да стърчи настрани и да повдига джипа нависоко, и да може да върви по асвалт. Най-близкото до това, което мисля е май гумата на виетнамката.
И освен това имам въпрос за налягането. Този който ми я продаде напомпи гумите на 2.5. Така обаче много друса. Някой каза, че ако ги спадна на 1.6 ще кара доста по-леко. Така ли е?
Коментар
-
ако имаш предвид това си в дълбока грешка! определено не е за "път"помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ау, това е страшно, нещо такова, но някак си да се пресичат посредата грайферите, за да не друса като се върти. Май ще отида в гумаджийницата и ще разгледам какво има. Ще мина и покрай магазина на Малатеста на бул. Гоце Делчев (София) да видя какво продават.
Коментар
-
РЕ:
Първо добре си се насочил макар и интуитивнои 2-ро отиди при голди пък той си знае работата после, каквото и да ти сложи ще си доволен - само че трябва да знаеш - няма перфектна гума, ако искаш такава ще трябва да сменяш всеки път като завали дъжд, като падне мъгла или като излизаш на разходка в гората .
Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар