Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви да са зимните гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви да са зимните гуми

колеги кажете какви гуми да си сложа на паджерото за снежните дни в гората

и ако знаете каде правят што годе читав регенерат пишете спешно мие
    Последно редактирано от Паджеровод; 19-01-10, 21:27.

До: какви да са зимните гуми

Аз лично съм MALATESTA KAIMAN 265/75/15 нямам никакакви проблеми.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

а като цена горе доло как са

Коментар

Питането ти е за зимни гуми. Това по-горе може и гуми да са, може и да стават за гората, но със зимата нямат нищо общо.

Коментар

Първоначално публикуван от georgi kolev Преглед на мнение
          Колега, много е важно точно за какво каране (по какъв терен) говорим, защото много хора като видят гума с едър и дълбок грайфер казват "тази гума е идеална за зимата" - да ама не!
          Разгледай интернет страници на фирми, които продават гуми и обърни внимание как точно изглежда зимната гума - тя обикновенно е с не много едър грайфер, защото за зимата трябва по-голяма контактна площ и задължително с ламели.
          От друга страна погледнато пък ситния грайфер не е подходящ за кални терени, тъй като гумата няма да се "чисти" лесно и ще приплъзва - избора не е лесен и аз вече минах по този път...!
          Suzuki Vitara 1.6, 8v, 1998г.
          0899 00 2221 Николай Динков

Коментар

Бай Боголюб (това съм аз) надлежно си закупи ЗИМНИ гуми (от ония, с многото "ламели"), като сваляше летните (нещо уж "all-season 4x4", ама много неубедително изглеждащи) в сервиз (имаше опашка при всички гумаджии, затова отиде в някакъв сервиз - там с радост и на същата цена + / - 2-3 лв. го приеха да му сменят гумите), ги надписа ("ПЛ" - предна лява, "ЗД" - задна дясна"), за да знае как да ги завърти при пролетно-летния им монтаж, според предписанията на производителя на МПС-то. Шофирайки с новите си зимни гуми, Бай Боголюб забеляза множество 4х4 МПС също с така, по същата схема надраскани гуми (най-добре става с коректор за машинопис / принтер, с тебешир има риск да се изтрие, а това с коректора се мие, така, че няма срам ) - "ПЛ", "ПД", "ЗЛ", "ЗД" - явно доста хора са узрели за идеята - зимни гуми за зимата, летни, `нам к`ви си - за лятото, ама имало и гуми за мъгла (а за слънчево време ), ама други - за кал, ама трети за... ами каквото искаш да правиш с колата - такива гуми търсиш.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Питането ти е за зимни гуми. Това по-горе може и гуми да са, може и да стават за гората, но със зимата нямат нищо общо.
              Досега в преспите се държат много добре.Аз лично съм доволен,но имам и АТ 4 броя.
              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
              АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от georgi kolev Преглед на мнение

Има много написано в раздела за Гуми!
                Кймана е можеби най-неподходящата за зимни условия гума!
                VARADERO SD2

Коментар

По принцип, думичките "регенерат" и "зима" нямат място в едно изречение, освен ако в него не присъства и "не става". Същото важи и за "МТ" и "зима". Но, както знаем, в практиката винаги има изключения.
                  Това на снимката е "INSA TURBO Traction Track"

Купих ги миналата пролет, с идеята за единствено лятна експлоатация, но поради разни стечения на обстоятелствата с продажби и замени на джанти, в един момент се оказах с тях на малко пресен сняг върху стар лед - една от възможно най-неприятните комбинации. Гумата се представи мноого над очаванията ми. Предишния ден бях минал по същата настилка, на същото място (понеже е на мойта улица) с чисто зимен COOPER. И в двата случая "тествах" спирачки, завой с газ, рязко потегляне - изобщо да видя коя гума какво може. Ако приемем представянето на COOPER-a за 100%, то INSA-та се представи над 90%. Разбира се, тестването на гуми далеч не ми е професия и мнението ми не трябва да се приема за неоспорима истина

От друга страна, шарката Traction Track се води offroad 80%/ onroad 20% и досега съм имал само един случай, в който не можа да се справи - плитка рядка кал на стръмен баир с остър завой в края - наложи се да мина отстрани по тревата.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

колега, след дълго лутане, аз си взех тези MAXXIS Trepador

http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...d=468&cat_id=3

Взех ги непосредствено преди Нова година, и нямам много впечатления.
                    Със сигурност мога да кажа, че не стават за лед, но за сняг, кал и за в гората са мн.добре.
                    Не са регенерат и за разлика от чисто калните гуми имат канали на основните ламели. Странично са подсилени за излизане от коловози и добре се чистят от кал.

Коментар

Първоначално публикуван от pajero1 Преглед на мнение

Със сигурност мога да кажа, че не стават за лед, но за сняг, кал и за в гората са мн.добре.
                      Не са регенерат и за разлика от чисто калните гуми имат канали на основните ламели. Странично са подсилени за излизане от коловози и добре се чистят от кал.
                      Хм, на сайта пише, че са летни....

Коментар

То и за BFGoodrich T/A пише че за зимни ама .....
                        GSM: 0898 554713
                        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Аз карам с YOKOHAMA G012 Geolandar A/T-S 235/75/R15 108S TL.
                          И съм доволен на сняг,но за кал са гола вода ставам на шеина с тях.
                          [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Първоначално публикуван от pajero1 Преглед на мнение

тури реални снимки и цената каква и е?
                            Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Аз карам със BF Goodrich T/A и честно казано съм много доволен. Не са най - доброто, но като компромисен вариант са доста добри. На сняг нямат грешка, в кал с повече газ вървят, но ако са много кални се парзалят по тревата. Общо взето съм доволен. Карам ги и зимата и лятото - по асфалт и пресечена местност и нямат грешка. Искам само да отбележа, че това е личното ми мнение, че ще вземат да избухнат някакви спорове сега.
                              GSM: 0898 554713
                              Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X