Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вижте това.....
Свий
X
-
До: Вижте това.....
Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеИ в един дълбок коловоз ще се смачка
Коментар
-
Еми първо , никой не е казал че е за джипове , а за влекачи и соло камиони. Второ - предвидено е за пътища в белите държави , а не за нашите коловози.Трето - съгласен съм с Павле . С една разлика - това че е само на вътрешните гуми не е особен проблем . Обикновено тази ауто - грип система би трябвало да те спаси при боксуване , но вече почти всички камиони от типа , който показват са с блокаж на диференциала , така че за мързелива работа и само на вътрешните е достатъчно .... ако веригите не са оклепани и набити с кал и сняг ... както обаче се случва на практика .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнениеС една разлика - това че е само на вътрешните гуми не е особен проблем . Обикновено тази ауто - грип система би трябвало да те спаси при боксуване , но вече почти всички камиони от типа , който показват са с блокаж на диференциала , така че за мързелива работа и само на вътрешните е достатъчно ....
Системата е хитра и в белите държави,ще си свърши работата,ако е изправна.
Има нещо общо с опесъчителната система при локомотивите.Там има бункери с пясък,който се подава в зоната на контакт на всяко колело с релсата.Има разни видове такива системи,но най-общо,работят по команда на машиниста.Там номерът е,да се регистрира необходимостта от допълнително сцепление-има си отделни скоростомери и разни датчици,та даже и антиблокиращи системи,при спиране....И това в машини,от преди 30 и повече години...Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Аз на това му казвам "германски инженерен гений". К'ва кал, к'ви коловоэи - това е за нормални коли, по нормални пътища и в нормални държави. И през незимните сеэони си стои в гаража - както се вижда, времето эа монтаж е сравнимо с това за монтаж на едни вериги...00359893488603
....нямам си вече LR...
Коментар
-
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение.....Аз не виждам,какво общо има блокажа на диференциала с това,че веригите действат само на вътрешните колела.
...... не ми се обяснява в подробности , човек сам трябва да препати .
Един жокер при буксуване : блокаж на заден диференциал + единична верига .
ПС Иначе мисля че се обединихме около констатацията , че това си е за белите държави .... както казах по-горе : мързелива работаПоследно редактирано от Vlado_Ts; 21-01-10, 17:25.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар