Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за TLC RJ70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за TLC RJ70

Здравейте, наскоро се сдобих с TLC RJ70 2.4 бензин. Джипката има нужда от преобуване с нови гуми, специално за зимата. Когато я купих беше със старите си заводски джанти на които има гуми 215/80/16. Може ли някой да ме посъветва какви гуми да избера,защото мненията варират от : "по-добре си купи нови джанти 15" и сложи гуми 15ки" до "Търси си същия рамер гуми". Точно този размер се оказа доста дефицитен и където и да съм попитал ми казват че не ги внасят и ми предлагат заменки. Ще се радван най-накрая да чуя професионално мнение и насоки.Благодаря!

Re: Гуми за TLC RJ70

Първоначално публикуван от vval
    Може ли някой да ме посъветва какви гуми да избера!
    доколкото разбирам, искаш зимни гуми и колата няма да се кара по офроуд разходки... Такива са Фулда Юкон, Гудиър Вранглер УлтраГрип и др...
    Не знам защо е с 215/80/16 - обикновено се комплектова с 205/80/16... Те са и много по-масов размер, но според мен и двата са с малък диаметър и влошават възможностите на автомобила при офроуд...
    По принцип спокойно може да ги замениш и с 225/75/16...
    Аз бих сложил всесезонна гума, ако това не ми е основната кола, а се кара само събота и неделя... Избор има голям - от Ласа Импетус, Бриджстон Дюелър, Гудиър Вранглер, Фулда Трамп 4х4 и др. Бих сложил по-голям диаметър - 31" вместо стандартните 29"... При Митко Фулда от този форум имаха промоция на 215/85/16 Фулда Трамп 4х4...

Много от колегите ще отсекат "Малатеста Кобра", но аз не съм фен на РЕГЕНЕРАТИТЕ и не мога да ги препоръчам...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мерси за изчерпателния отговор Тедо. Ще се обърна към Фулда така и така са ми на удобно място. Колата ми трябва главно за зимата заради стръмните улици в Драгалевци и по някой път в по-тежки условия около някой язовир лятото.
      Искам да те питам - ако си купя тази Фулда 215/85/16 за която говориш имам ли нужда от нови джанти ? При положение, че са 16" мисля че може да паснат

Коментар

Мерси за изчерпателния отговор Тедо. Ще се обърна към Фулда така и така са ми на удобно място. Колата ми трябва главно за зимата заради стръмните улици в Драгалевци и по някой път в по-тежки условия около някой язовир лятото.
        Искам да те питам - ако си купя тази Фулда 215/85/16 за която говориш имам ли нужда от нови джанти ? При положение, че са 16" мисля че може да паснат
        не! джантите са си екстра за тоя размер...
        Митко ще ти обясни, ако имаш въпроси...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Този размер-215/80/16 е относително рядко срещан. Моя джип беше обут с този номер гуменки на DUNLOP. Фулда Трамп 4х4 са хубави обувки, ако ги използваш по предназначение.
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp
            Този размер-215/80/16 е относително рядко срещан. Моя джип беше обут с този номер гуменки на DUNLOP. Фулда Трамп 4х4 са хубави обувки, ако ги използваш по предназначение.
            всъщност моделът е Трамп 4х4 Тур /а има и "Трамп Микс" - чисто асфалтови, както и "Трамп Трак" - те са за ОФФ - т.н. "М/Т гуми"/

Коментар

КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА 235/85/16
              http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=7244
              Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
              0884837709
              0878383528

Коментар

Колата ми трябва главно за зимата заради стръмните улици в Драгалевци и по някой път в по-тежки условия около някой язовир лятото.
                Малко ще е трудно за едни и същи гуми да покрият двете изисквания.
                За стръмни (и вероятно често позаледени) улици ще е най-добре да си "обут" със зимни гуми, които пък не са подходящи за второто предназначение на колата.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Dunlop Grandtrek SJ6 215/75/16 малко карани 450лв

0886317475

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X