Поради различните мнения които чувам за централния отвор на джантите,искам да попитам,ако на автомобил с централен отвор от 93 мм сложа джанти с по голям такъв,това ще окаже ли негативно влияние и ако да-какво?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за джанти
Свий
X
-
До: Въпрос за джанти
Не би трябвало да оказва влияние,отвора е само центриращ,баланса и здравината се определя от това дали хубаво лягат болтовете на джантата,понякога не са съвместими(оргинален болт и добавена джанта) конусите на ботовете ако са болтове или конусна гайка ако е гайка,трябва да си уплатнява точно в джантата и няма никакъв проблем.LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
-
Зависи от типа на гайките или болтовете за затягане на джантите.
Повечето майстори на гуми балансират колелото по централния отвор. Ако ти е прав централния отвор и леглата на гайките в джантата не са износени баланса не се губи, но ако има разминаване, то тогава фланеца държи джантата да не бяга много от баланса. Това е много изразено при колела със сферични бобтове или гайки ,конусните по не го усещат. Имаш ли възможност ,по добре си сложи втулки.
Коментар
-
Наскоро бях пред подобна дилема. Направи ми впечатление, че когато централният отвор е по-голям, новите джанти се продават с допълнителен кит към тях - може би някакви втулки. При нормална експлоатация най-вероятно няма да имаш проблеми, при ударни претоварвания обаче не е ясно, от гледна точка на безопасността. Лично аз си купих 5 бр. оригинални лети джанти втора употреба. На една от тях липсваха парченца от материала, точно около централния отвор - едва ли са се отчупили, докато е била резервна. :-)
Коментар
-
Колега Христов, донякъде можеш да си решиш проблема с правилно притягане на гайките, но моят съвет е да правиш втулки и пак да си монтираш ти джантите при условие че знаеш как да притягаш - от опит ти казвам,че дори 5 грама тежест на неправилното място или един неправилно обран болт или гайка може да окажат влияние при движение, разбирай тресене при скорости над 90
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар