Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вериги за оффроуд?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вериги за оффроуд?

Здравейте колеги.
    На много от нас ни се случва да ползваме джипа за каране онроуд и офроуд едновременно. Най-голямият проблем (според мен) на тази схема са гумите - с АТ гуми в гората е мноого трудно, а с МТ гуми на асфалта е много неприятно.

Та въпросът ми ме води към тема за вериги на АТ гуми за оффроуд. Вие какво мислите по въпроса има ли смисъл? Или Цялата схема он и офроуд заедно е неприелмива?

Наскоро ми хрумна идеата да си намотая през джантите синтетичното въже за теглене и да го ползвам като верига за офроуд. Пробвах. по-скоро има ефект, но не е като с МТ гуми.
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
    Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
    In God we trust, all others must pay in advance.

До: Вериги за оффроуд?

аз си купих вериги за УАЗ и ги носия и лятно и зимно време,като се окопая много и няма налична опция-ПРИЯТЕЛ си ги слагам и се спасявам както мога/карам АТ BF /,но както знаем-нещо което е направено за две и повече неща,не става за нито едно от тях.Смятам да мина на МТ гуми обаче,по-добре бавен на пътя,отколкото спрял в безпътицата.Ала веригите ще си ги оставя в багажникаМного бъзици отнесох това лято,като ми видяха веригите едни прятели нейде из пакистанските каменни пустини,ама като заваля един ми ти пухкъв сняг на един от превалите-да видиш ти колко дърпане падна.Така ,че ти реши-къде караш повече и за какво ти трябва този джип

Коментар

Никой ли няма мнение по вьпроса
      Щото и аз сьм пред сьщата дилема като колегата Bravo
      [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Всеки си прави собствен избор....

Откарах над 60000 км на джипове с МТ-та, и пред зима и през лято. През последните 2 години. Пак ще си карам така....

От друга страна има колеги коите карат с АТ-та и изобщо асфалтови гуми по разходки и си носят вериги..... Някои от тях обаче си имат и лебедки
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

И аз карам с МТ-та,сега в това време по-внимателно,че на утъпкан сняг са зле
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Поне две теми има, виж в архивите. Всичко е казано по три пъти.

Коментар

Търсих из темите за гуми, търсих по ключова дума - вериги, верига... Не намерих, за това пусках темата. Аз ли не знам как се търси...
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз използвам ето тези и съм много доволен. Единственият им недостатък е цената
                Тази събота ми се наложи да сваля 3 автомобила от Семково към Белица /на въже/ и не съм изпитал грам проблем .

продавача ме увери че са перфектни и за кал
                [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
                [SIZE=4]
                [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от mikluho Преглед на мнение
                  Аз използвам ето тези и съм много доволен.
                  Тези вериги са хубави, но за истински офроуд и джандеми са слаби.
                  Малки са звената и така "грайфера" им е доста плитък и ще се заплескват.
                  За дълбока кал и дълбок сняг(над 30-40см) не са подходящи, там трябва нещо по-агресивно.
                  Ако сте попадали на стари военни вериги за УАЗ се досещате за какво говоря. С тях офроуда придобива друго измерение, дори се представят по-добре и от доста МТ гуми.
                  Определено обаче цитираните от Митко вериги ще са доста по-добри от всички АТ гуми.

Коментар

Ще дадеш ли някакви подробности за тези уазки вериги. Явно са от далечното минало, защото не ги намирам, но от много хора чувам, че са подходящи. Нещо.. като откъде да ги намера или как изглейдат да ги поръчам на някой ковач...
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

А темата за вериги, която едва сега намерих е http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=224
                      Явно тук за да намериш нещо трябва да търсиш из темите за УАЗ
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Най-обикновена верига. Просто е от по-дебел синджир.
                        Можеш да си ги направиш от верига за камион, има подходящи такива - eто едни подобни: https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...a/DSC01644.JPG

Коментар

Аз давам газ с едни вериги от лекотоварен камион, продавачът каза, че са руски, на торбата пише на гръцки, ама така или иначе все още не мога да ги скъсам, въпреки, че миналата година на вр.Мургаш доста ги пилих в снега и скалите (тогава още нямах блокажи).
                          Оня ден вадихме и един колега (беше си направил съединителя на памук и фибри) от дълбока кал. Ако нямах вериги, едва ли би се случило...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                            Най-обикновена верига. Просто е от по-дебел синджир.
                            Можеш да си ги направиш от верига за камион, има подходящи такива - eто едни подобни: https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...a/DSC01644.JPG
                            Колега между двата вида вериги и дума не може да става за сравнение.Просто КЬОНИНГА е сто пъти по здрав от тези които си показал.В казармата съм карал с такива ,просто се късат като "сезал"
                            0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                              Колега между двата вида вериги и дума не може да става за сравнение.Просто КЬОНИНГА е сто пъти по здрав от тези които си показал.В казармата съм карал с такива ,просто се късат като "сезал"
                              Колега... Такива изказвания с термини като "сто пъти по-здрави" са меко казано смешни като израз и никак не придават тежест на мнението ти!

Иначе в казармата дали наистина не са ви давали сезал, а пък ти да си го мислил за вериги?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X