Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ширина на гумата за джанта 15 цола 8 j

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ширина на гумата за джанта 15 цола 8 j

Имам митсубиши паджеро(преди 92г.) подариха ми джанти 15 цола 8j колко трябва да е ширината на гумите?Ако са много широки дали няма да упират някъде?Сега съм с 6j235.

До: ширина на гумата за джанта 15 цола 8 j

Първоначално публикуван от V.Markov Преглед на мнение
    Имам митсубиши паджеро(преди 92г.) подариха ми джанти 15 цола 8j колко трябва да е ширината на гумите?Ако са много широки дали няма да упират някъде?Сега съм с 6j235.
    минимум с 30мм. повече от джантата или 8х2.54=203 и нещо или минимален размер за тези джанти е гуми с размер 205, а максимум можеш да сложиш каквито искаш, но ако не е пипано по големи от 31-ци(265/75) не може-опират. Аз съм със 7 и 31-ците стоят добре, но джипа става куц кон-ако е 2.5 дизел.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Нормалния размер гуми за тия джанти е 255 или 265, тоест 10-10.5 инча. Слагат се и 12.5 инча без особени проблеми. Някакъв минимум е 235, преко сили 225.

Гума с размер 205 е тясна. 205 е горе-долу 8 инча, тоест ще е широка колкото джантата, а това е крайно неправилно.

Но възможно най-правилния размер, без никакви други данни, е 265, или 10.5 инча.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

^^^^^^ + 1

Ето и пример - джанта 8.5 на гума 255.На 8 аз поне под 235 не бих сложил еле за джипка.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Колгата Дочев е объркал сметката. А го е написал:+30 мм

8Х2.54=203...+30 =235
          Повече от 265 също не е добре.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
            задай си модела, марката, двигателя и година на производство ще ти излезе какви размери джанти и гуми ти дава производителя на автомобила или джипа.
            В дясно има конфигуратор ако зададеш сегашния размер и размера който искаш да сложиш, че ти даде в червено или зелено дали е оптимално и колко е разликата в двата размера което има значение за това колко отклонение ще ти отчита километража при скорост 100км/ч.
            Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.
            0+ при нужда от кръв!

Коментар

Ширината на джантата трябва да е около 70% от ширината на гумата. В противен случай, в някакви граници може и да нямаш особени ядове, но при всяко положение не използваш пълноценно свойствата на гумата.

Коментар

Сложих 31/10.5 стоят идеално.Не е тромав развърта ги добре.

Коментар

Сложих 31/10.5 стоят идеално.Не е тромав развърта ги добре.
                  Защо да е тромав? Това си е почти фабричния размер...почти.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Колегата Дочев каза че с този размер на гумит е куц кон.

Коментар

Аз моето Паджеро го карам с 265-75-16 и не мога да кажа,че е куц кон.Е много е важно всички коне да са живи,и горивото да е стока.
                      [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнение
                        Аз моето Паджеро го карам с 265-75-16 и не мога да кажа,че е куц кон.Е много е важно всички коне да са живи,и горивото да е стока.
                        А с други карал ли си го ?
                        Разликата между 235/75/15 и 31/10.5/15 е огромна, а за конете незнам но за 35к. и 4 смени на масло все още не съм доливал. Карам с полу синтетика 10/40 и го ползвам само в Балкана. Яка ръчка.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от APIBOR Преглед на мнение
                          2 тона джипка със 110 коня и тия гуми не е куц кон? Това за 2.5 TDI, не знам твойто с какъв мотор е. В гората на бавни ще си ги върти, ама на пътя до гората.... Пробвал ли си каква скорост развива максимум по магистралата, например?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На една равна отсечка с 31 -те вдигнах 145км.С235-те 150.

Коментар

На магистрала сьм вдигал 140 обаче я чувствам нестабилна.
                              В гората 32ките ги развьртам но сьм с алуминиеви джанти и гуми BFG AT в смисьл не са тежки.
                              [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X