Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размер на гуми за RAV4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Размер на гуми за RAV4?

Здравейте всички.
    Имам проблем с RAV4, D4-D, произведен тази година.
    За съжаление, издължиха ми го с летни гуми 225х65 R17. Сега спешно трябва да го оборудвам със зимни, а не намирам този размер. Все още няма конкретна информация и из Интернет за този модел, или поне аз не намерих.
    Питах в местната TOYOTA дали не мога да сложа някой съседен размер - например 235x65 R17, но ми отговориха уклончиво, в смисъл "идваш - пробваме".
    Искам да го оборудвам за сняг / лед, без тежък OffRoad.
    Ще съм задължен на всеки, който сподели нещо по въпроса.

2/3см над стандартния размер не е проблем Производителя залага резерви в случай че сложиш вериги за сняг.
    Въпроса е кои е стандартния размер.

Коментар

Не би трябвало този размер да ти създава проблем. Виж този сайт в часта му параметри на гумите има сравнителен калкулатор отдясно, Ще се ориентираш.
      http://www.avtogumi.com/
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Благодаря за съдействието, наистина е проблем.
        В цялата страна няма зимни 225/65 R14, или поне така твърдят вносителите. Този размер се монтира, доколкото знам, и на сегашния модел Grand Vitara.
        При RAV4 този се оказва стандартният размер. Не че е лесно да се разбере това, както и с какво да се замени. Цитирам отговор от местната TOYOTA - "идваш - пробваме".
        В края на крайщата успях да изровя Pirelli Scorpion Ice & Snow 235/65R17 108H.
        Който има същия проблем - стават, и автомобилът се държи добре; най-вероятно обаче монтирането на вериги ще е критично.

Коментар

Със Пирели Скорпион Айс енд Сноу не ти трябват вериги

Коментар

има и други варианти да ти кажа .. това е добра гума, но е скъпа. Миналата зима и аз имах подобна чуденица (аз съм с 18ки)
            оказа се че е въпрос на търсене .... в началото ми обадиха цени от по 650 лв на гума за Дънлопи Пирелита и намквоси.... ама се оказа че има и за по 420 (Фулда Юкон).
            Успех в търсенето... и подбора

Коментар

Скъпа е нали.
              Аз като ви казвам.... ама пак никой ги не ще.

Коментар

брей тоя нов Рав с много големи гуми... предишният е с 215/65/16
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ти ако четеш автора на темата може да кажеш ,че са и малки
                  Първоначално публикуван от Iliya
                  В цялата страна няма зимни 225/65 R14, или поне така твърдят вносителите. Този размер се монтира, доколкото знам, и на сегашния модел Grand Vitara.
                  Надявам се ,че е механична грешка.
                  B+

Коментар

Не е механична грешка, или поне не е моя.
                    До сега не съм имал нито SUV, нито каквото и да е друго 4х4.
                    Затова първо чета, после питам.
                    Ето откъде е информацията:
                    http://www.koleso.auto.ru/sale/2241143.html
                    Това е точно този модел гуми, с който си получих автомобила.
                    А цените, които съобщавате, наистина изглеждат високи. Pirelli-те ги взех по 410 лв.

Коментар

Няма грешка, грешка е.
                      Ти писа 14" ние разбрахме 17"
                      Всичко е ясно.
                      Разбрахме се.
                      Дано и вносителите на гуми да са те разбрали.

Коментар

Извинявам се за 14" във втория ми пост.
                        Аз пък помислих, че Grand Vitara III е предишен модел и някой се е засегнал... Наистина нямам представа.
                        Вносителите могат само да съжаляват - такова търсене има в момента. На опашката само RAV-овете бяхме три.
                        Не ми звучи и това, че след 5-месечно чакане в страна с умерен (не пустинен) климат получаваш автомобил с летни гуми, след което получаваш по пощата брошура с много изгодни прИмоции за зимни гуми, а когато се обадиш (същия ден) да ги поръчаш, ти казват, че няма.
                        А когато питаш за алтернативни - отговорът "идваш - пробваме" мен поне ме втрещява.
                        Сигурно не му е мястото тук, но вчера се опитах от фирмения сервиз да се оборудвам с антифриз, масло и резервни крушки за по-дълго пътуване - успяха да ми ги продадат за около час, а колата вкараха в сервиза и разглобяваха фаровете, за да видят какви крушки са нужни. Нямаха единия модел, а за H7 изскочиха с цена 55 лв без ДДС.
                        Това е. BG.

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya
                          Не ми звучи и това, че след 5-месечно чакане в страна с умерен (не пустинен) климат получаваш автомобил с летни гуми, ....

Сигурно не му е мястото тук, но вчера се опитах от фирмения сервиз да се оборудвам с антифриз, масло и резервни крушки за по-дълго пътуване - успяха да ми ги продадат за около час, а колата вкараха в сервиза и разглобяваха фаровете, за да видят какви крушки са нужни. Нямаха единия модел, а за H7 изскочиха с цена 55 лв без ДДС.
                          Това е. BG.
                          никой вносител на нови коли не ги доставя със зимни гуми, дори на 2-ри януари да я взимаш

а питам се аз, /защо по дяволите / си купуваш консумативи /масло, антифриз и крушки/ от там?

гуми - също? отиваш в Диана, в Мотоексперт, в Маргел, в Аутогруп, в РАДИАЛ... където и да е само не в дилъра на тойота

тия мошеници на това разчитат - някой заблуден клиент, та да му садерат кожта
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мислех си, че при доставка на нов автомобил в страна с умерен климат може да се объркат и да сложат поне всесезонни гуми...
                            А за консумативите - причината е много проста:
                            Никъде не е описано с какви консумативи ти издължават автомобила, а докато е гаранционен, смените на консумативите са при тях. То, не че по магазините някой знае например какви крушки са ми необходими - гледат ме като извънземен, когато попитам.
                            А не че не можех и сам да си разглобя фаровете и стоповете, за да науча - просто си мислех, че в един фирмен сервиз работят другояче...
                            Нейсе, добрах се до масло и антифриз за доливане, а останалото просто няма да е оттам.

Коментар

Гуми за RAV 4

Здравейте,
                              Проблема с гумите 225/65 R17 е вече решен. Днес ги докараха в центъра за гуми РАДИАЛ под моста Чавдар. Перфектна зимна гума на TOYO с цена 300 лв. с 5% отстъпка. Най-после си обух RAV-а. [/b]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X