Обява

Свий
Няма добавени обяви.

даите ми съвет (ЛР"Диско"97г. - джанти)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• даите ми съвет (ЛР"Диско"97г. - джанти)

Според книжката за експлоатациа на ЛР"Диско"97г.със стоманени джанти 7J трябва да го карам с гуми размер 235/70/16R. Ще имали проблем ако му поставя 235/80/16R или дори 245/80/16R ? Предварително ви благодаря за съвета

факт

ЛР"Диско"-98 г. в момента на купуването и досега съм с 16"-алуминий,гумите ми са Пирели-Скорпион 255/65/16.Отидох за зимни и ми препоръчаха да сложа 15"-метална,а гумите щели да бъдат 255/70 или 75/15.Били по подходящи за зимата.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

По принцип един размер над оригиналните гуми не трябва да създава проблеми, много производители дори дават избор между два модела гуми, едните малко по високи. Т.е с 235/80 проблем не трябва да има. За 245 разликата в диаметъра става над 5.2 см с оригиналните така че да кажат тези които имат дискавърита. Аз не съм от тях за съжаление
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Диското стандарно е с гуми около 29" Без лифт може да се вкарат 30 и малко (245/75/16) или 31-ци, но на 15-ски джанти, ако се изнесат навън..

235/80/16 е супер нестандартен размер, а 235/85/16 си е 32 (без съвсем малко) и за там си трябва лифт..

Коментар

Най-добре си е със стандартния размер - 235/70-16. Като спожиш по-големи - ще имаш проблеми. Променя се предавателното число и джипката по-трудно ще ускорява. За гората на бавни предавки няма проблем, но за шосе е кофти. Товариш също и мотора и скоростната кутия. Хората затова си слагат редукторни мостове.
          Освен това зависи какви гуми ще сложиш - ако са истински, то по-малко ще опират от регенерати - това при еднакъв размер.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X