Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрата зимна гума?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

аз съм го казал, зле...

просто възприемам за АТ гуми, които са като МТ/Р, което не е Мъд Терен, ами Максимум Тракшън, има и други подобни модели, за мен напромер Интерко Трексус/тръксус или как то е там / са също всетеренни. За всякакви терени, дори иасфалт. А Богар примерно са гуми за блато. Или пък БФГ АТ който е най-масово разпространен, е прекрасна гума за смесено асфалтово каране и леки черни шътища. Та мисълта ми е, че 1 по-агресивна гума, може да се представя на задовлоително ниво за н на брой терени и за други да е от високо ниво, сиреч всетеренна. Същото важи и за 1 по-малко агресивна шарка.

Представям си го деренцето, за дългата база, не е комфортно никак. А за да боксуваш, явно нямаш грип за диип офф... Предишните гуми на диското бяха много приятни асфалтови, наистина в кал няма мърдане, но аз ги сравнявам с мт/р-ите само за асфалт. Минимално шумни за фкусът ми, разликата, е само корнъринг-ът, /хаха/. меки са и леко засукват, правеки страничната ставилност несравнима с тази на ниска и широка асфалтова гума. Реално съм 1 идея по тромав, ако искам да не настъпвам душмаски, дотатъщно стабилен, и никога нямам липса на тракшън, демек, боксуването става възможно само в кал или на кантар...

Коментар

Имаше преди няколко години една Фулда Иглу....11мм грайфер с форма подобна на нещо средно м/у рибя кост и борче Ама я няма вече.Някакво заместителче са пуснали,ама не става,не е ОНОВА...Който е качвал такова чудо по джантите-знае... Нищо не може да му стъпи,уникална гума беше.Сигурно точно затова я спряха,за да се купуват боклуците
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Реших и аз да взема отношение по въпроса. Изчетох всичко но мисля че и аз мога да добавя нещо.
        Мисля че е забравено най важното. Като се каже най-добрата зимна гума трябва да се конкретизира за къде става въпрос. /В Африка има зима също нали/. Та по тази логика най добрата зимна гума за мен е гумата правена на север и за север. Много хора тук са против руските гуми, ма трябва да ви кажа че това което ми се случи при една командировка в северна русия просто не е за вярване. Ладата с която ни взеха от летището бе обута с някави руски гуми които въобще не съм ги виждал тука и като тръгна по оня ми ти лед - 140 км/ч. няма право няма завои, всички сигурно сте карали лада, колата бе като залепена.Не можах да повярвам. Ма там в годината 9 месеца е сняг.
        Тази година и аз се качих на Гиславед щото чух много добри отзиви. Засега нямам съмнения относно това че ще се държи добре на сняг и лед но ще видим. Между другото тази шарка и състав/NORD FROST 3/ на 16,17, цола се появява като Континентал.
        За нашите географски ширини съм склонен да приема някакъв компромисен вариант с гумите точно защото си мисля че след тази зима Гиславеда няма да става за нищо.
        На предишната ми кола се бях обзавел с Ласа силиконова зимна и бях изключително доволен. Беше с предно и отзад зимните гуми си ги карах и през лятото. 4 години тези гуми се държаха перфектно и най важното не се изпекоха изобщо, зимата си бяха меки и еластични. Така че лично мое мнение, че това е гумата най-подходяща за България. Съжалявам ако съм досадил с дългите си писания, но форума е затова нали всеки да си каже мнението.
        P.S. А иначе мисля че и най-големия лаик знае че най добрата гума е НОВАТА!
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X