Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GT RADIAL на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GT RADIAL на Витара

Колеги има ли някоя Витара с горепосочените гуми,моите са 31/10,5/15.Вчера ги монтирах и съм ги пробвал само на асвалт,по добре са от Кобрите и са по-малко шумни.Кобрите ми бяха напомпени на 1,8бара,тези са на на 2,5 бара,при условие,че им дават 3,5 мах.Като се има предвид,че Витарата д.база тежи 1200 кг,май и тях ще трябва да ги оставя на 2 или под 2 бара,защото сега возят твърдо.Ако някой има конкретни впечатления,нека ги сподели!
    0887/400121 Антон Донев

До: GT RADIAL на Витара

Гумите на витара се помпят на 1.6(за къса, но предполагам и на дълга е така;отбелязано е на стикер на лявата врата) това по предписание на производителя. Според мен GT трябва да ги помпаш на толкова
    Налягането се определя според колата, а не според гумите. Иначе производителите на гуми щяха да отбелязват налягането, на което да се експоатират
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      Налягането се определя според колата, а не според гумите. Иначе производителите на гуми щяха да отбелязват налягането, на което да се експоатират
      Не е баш така. Различни видове гуми за един и същи автомобил могат да се експлоатират с различно налягане. То и максималното налягане за различни гуми, макар и от един размер, може да бъде различно.

Както и да е. Човекът търси практически съвет. Най-добре ще го установи с каране. Щом вози твърдо - намали налягането.
      БИО пчелен мед и пчелни продукти
      0888 66 59 73

Коментар

За толкова по-големи - по-малко от стандартното налягане - пробвай с 1.2
        Нека да кажат и тези, които карат с такъв размер на Витара, но принципа е такъв.

Коментар

колега, аз карам с ГТ Радиал адвентуро М/Т на черокито... с налягане 1.8 - 2 бара... твоите м/т , а/т или други са?
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
            колега, аз карам с ГТ Радиал адвентуро М/Т на черокито... с налягане 1.8 - 2 бара... твоите м/т , а/т или други са?
            Колега ,твоите добри отзиви ми повлияха донякъде да купя такива гуми/GT RADIAL ADVENTURO 31/10,5/15/-кални за тези ,които не са запознати.Днес намалих налягането на 2 бара и возията се подобри значително.Въпросът е доколко още мога да го намаля,без да започне да ги износва неправилно.Има ли някаква формула/да пишат специалисте-гумаджии/ или да намалям налягането до когато изглежда добре стъпила визуално.Пак повтарям-Чероки-1,8-2бара/предполагам тежи поне 1800кг ,Витара-1200кг.
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
              Колега ,твоите добри отзиви ми повлияха донякъде да купя такива гуми/GT RADIAL ADVENTURO 31/10,5/15/-кални за тези ,които не са запознати.Днес намалих налягането на 2 бара и возията се подобри значително.Въпросът е доколко още мога да го намаля,без да започне да ги износва неправилно.Има ли някаква формула/да пишат специалисте-гумаджии/ или да намалям налягането до когато изглежда добре стъпила визуално.Пак повтарям-Чероки-1,8-2бара/предполагам тежи поне 1800кг ,Витара-1200кг.

обаче черока е с 235/75/15... които като обем са по малки , не знам дали е от значение...
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

колега, току що видях в купува/продава една витара за продажба баш с такива гуми... в началото е , питай го на лс, той явно от миналата зима я е карал с м/т и има наблюдения
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

Аз ги карам на 1.6 на on и 0.8 - 1.2 off
                  Three witches watch three Swatch watches.
                  Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

1.6bar
                    НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Първоначално публикуван от azd Преглед на мнение
                      1.6bar

Three witches watch three Swatch watches.
                      Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

На моята Витара къса с 31ца Кумхо МТ ги карах 1.5 1.6 и на асвалт и на кал. И се износиха перфектно.
                        НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

И аз ще ги пробвам на толкова и ще пиша!Ами накрая ще излезе ,че гумите се помпят според колата,независимо какво пише на гумата.
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Колега, а като килограми как е гумата?

Коментар

най добрия вариант според мен е 1,5 карам ги навсякаде и се износват равномерно и не друсат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X