Обява

Свий
Няма добавени обяви.

втора зима с кални гуми - не!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• втора зима с кални гуми - не!

миналата зима взех джипа и го обух с ГТ радиал адвентуро М/Т... от гумите съм много доволен, сезона го изкарах макар да не са подходящи за сняг + път... извън пътя стават, само на страниюни наклони трябва да се внимава... както и да е , решил съм да взема втори комплект за тази зима - по подходящи за сезона. знам че има 100 теми за гумите, повечето съм изчел... питането ми е съвсем конкретно
    - някой колега карал ли си е джипа през зимата с ГТ Радиал А/Т (всесезонни за всякакъв терен ги дават) или с ГТ Радиал Саверо (подчертано зимни гуми)?
    интересувам се само от лични впечатления тъй като поради кризата вероятно ще се насоча пак към китайският производител...

питането е за това :http://www.gt-radial-tires.com/gtrad.../savero_wt.pdf
    и това :http://www.gt-radial-tires.com/gtrad...ages/ad_at.pdf

ясно е че саверото е по добро за зимни условия, но почти ежедневно ми се налага и газене по черен път та като краен варянт си мисля за А/Т то които все пак ще са по добри от мойте кални при сняг...
    Последно редактирано от glinski; 02-10-09, 07:48.
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: втора зима с кални гуми - не!

Това АТ, което си показал, хич не дава впечатление да е добро на асфалт в зимни условия. Не че мога да преценя колко е меко...
    Бих ти препоръчал АТ-то на BFG, което заема половината форум, или бюджетна алтернатива - LASSA CAMPETUS - карал съм такива преди няколко години и бях много приятно изненадан
    Зима иде

Коментар

Погледни и KUMHO КС 11 - зимна бусова гума с доста широки канали, които евентуално биха станали за кал. За размер 205/80/16 цената беше 195 лв.
      може да ги видиш на www.avtogumi.com
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Помисли за LASSA Competus. Аз съм доволен от представянето им зимата, дори много. А са сравнително евтини. За голямата кал не стават, обаче.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А/Т-то може и да са по-добри от калните при сняг, но нали колебанието е между А/Т и Savero? Тоест въпросът е дали А/Т ще са по-добри от саверото за черен път при сняг и доколко.
          Аз карам с Toyo Tranpath S1 (http://toyotires.bg/tire.php?id=26), чиято шарка е много сходна със саверото. Знам, че не зависи само от шарката, но мога да кажа за своите - никакви проблеми по леден, кален и снежен черен път. Например, който се е качвал на църквата в Братушково, при голям наклон, коловози, 50% кал и 50% лед - 0 проблем с качването. Нямах проблем и да сляза от хижа Яворов при снежните бурии на 2 януари 2008 г., имаше към 70 см нов недокоснат сняг. Не знам как би се справила на сняг и отдолу лед А/Т-то, но съм скептичен.
          Лично смятам, че като се има предвид как се чистят пътищата в БГ, да караш през зимата с А/Т всесезонни е смело.

Коментар

Естествено зимната е много по-добре от АТ-то на сняг, но ако ще се кривва от пътя... Има значение и на какво се слагат гумите. За фултайм машина, мисля че АТ, от сорта на BFG AT, спокойно може да се кара зимата, за парттайм обаче може да трява и по-силно изразена зимна гума.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз лично бях приятно изненадан от АТ на БФ Гудрич зимата.
              В нашия регион пада доста сняг и аз определено останах доволен,макар в началото да имах известни съмнения.
              BMW X6

Коментар

колеги, благодаря! въпроса ми бе дали някой е карал с посочените гуми и какви лични впечатления има... иначе е ясно че ще взема зимната гума стига да внесат. други варианти - бол. но не е в това въпроса. лошото е че наистина трябва да газая и кал... за това се интересувах за впечатления за това А/Т - като най резервен варянт... ама май никой не го търкаля него.
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

Аз съм с LASSA Competus и мисля, че се пързалят повече отколкото трябва.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

колега - благодаря за впечатленията... лошото е че никой не споделя опит за гумите за които питам...
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

Колега и аз съм пред същата дилема. И направо отидох на място да видя, и си харесах http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...hp?model_id=42 Според мен ще е много подходящ вариант. По-големички ще сложа 215/75/15 на Витарката ми. 1во защото нямам чак такива тежки терени за преодоляване и цената е много добра. С помощ от приятели 160 лв. бр.
                      0884 626 333

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                        колега - благодаря за впечатленията... лошото е че никой не споделя опит за гумите за които питам...
                        GT RADIAL май навляэоха в употреба това лято,эатова няма отэиви как се държат на сняг.Един приятел е с такива(at)на Витара.На кал се справят идеално,предполагам и на неотъпкан сняг.Неэнам как ще са на отъпкан сняг(грайфера е твърд и почти няма ламели)но това ще стане ясно когато падне първия сняг...

Коментар

колега, с М/Тто изкарах миналата зима както писах.... трябва да се внимава, но пр сняг извън пътя става добре ,поне до колкото съм имал нужда...
                          Последно редактирано от glinski; 04-10-09, 21:07. Причина: сми...
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

колега аз карам с GT Radial MT втори сезон и съм много доволен,предлагам ти пак с тях да си караш но ги помпи на 1.8 атмосфери и няма да имаш проблеми никъде

Коментар

За неотъпкания сняг разбрах,че се държат добре.Толкова зле ли са на лед и отъпкан сняг?
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X