Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запечени капачки на вентили.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запечени капачки на вентили.

Колата се разписка за налягане в гумите. Реших да напомпам и не успях. Капачките не се отвиват. Приличат на алуминиеви или нещо подобно. Стеблата на вентилите са гумени.
    Не мога да напъна от страх, че ще скъсам гумата. Не мога да спадна гумите за да видя какъв модел са датчиците и има ли начин да се сменят гумените части.
    Някакви идеи? ....различни от "Купи си нови датчици"
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Точно ти да питаш такива работи е доста странно

1. Чифт клещи - с едните държиш "контра" на стъблото, с другите мъчиш капачката;
    2. Нагряване внимателно и не много продължително на капачката със запалка напр.
    3. Стъблото мека гума ли е или само на пипане е гума (т.е. с гумено покритие)? Във всички случаи тия вентили са крехки - или стъблата са от алуминий и играят ролята на wi-fi антена или са гума с вътрешни телчета, които провеждат тока на сигнала до резбата и металната капачка.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Това са подобни сензори https://www.ebay.com/itm/36585690337...3ABFBMnqXBnsxm

Нагряване с горелка, стискане с клещи и пръскане с WD-40 вече е пробвано. Стеблото е гумено, точно като на обикновен вентил. Клати се.
      Парт № 13516165
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        А да минеш до читава гумаджийница с дърти ветерани, дето са виждали всичко ?

Предавателя е вътре в джантата,видимата част вероятно е стандартен вентил...
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Ако и стеблата са алуминиеви и корозирали, ще трябва разглобяване на джантите и смяна на вентилите.Лично изпатено от мен.Нямаше датчици, но вентилите не позволяваха донапомпване и проверка.Ако проблемът е само в капачките, трябва да се срежат, счупят внимателно, и ако стеблото е здраво, после се слагат пластмасови капачки.Алуминий във вентили и капачки е глупост голяма

Коментар

Пилни ги с дремел
          TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Не съм ходил на гумаджия защото не знам в Пловдив такъв. Ако някой знае, да сподели. Даже диагностика и програматор нямат. Аз имам, при това добър.
            Не ми е сефте да се занимавам с такива сензори и вентили. На практика ми трябват е такива неща: https://www.ebay.de/itm/236256875684...3ABFBMxsGMn8xm

Поръчах ги вече, но ще дойдат .....друг път. Ако попаднат в Български пощи ..за следващата Коледа. На мен сега са ми меки гумите.
            За съжаление не намерих да се продават в България

Мислих за Дремела, ама хем не знам какво ще стане, хем вАли на двора. Ако съвсем спаднат, преди да пристигнат нещата, това ще е начина. Не ми се демонтират гуми 2 пъти.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Ако ги напръскаш много с WD или спрей за ръжда, няма ли да се отвият ?

Коментар

Свали една гума и я мъчи у дома с кеф, и ще им намериш цаката.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  Свали ти на тоя дъжд.

В такива случаи (понякога, де) вибрациите вършат неочаквано добра работа. Ако можеш да захванеш капачката с някое кекаво, китайско винтовертче с малък въртящ момент, но да има и удар по посока на въртенето, не възвратно-постъпателен... Добре ще е и да хванеш стеблото на вентила с едни клещи, за да не се абсорбират вибрациите от гумената основа... Малко часовникарска работа ще е, но може и да проработи.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

За сега пробвам с пръскане и се надявам да не спаднат съвсем докато не ми дойде стоката. Намерих резервни вентили, само гумената част. Като видях опашката се отказах. В момента всички слагат зимни гуми. Надяват се да валне сняг дори и в Пловдив.
                  Наивници.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Валне не валне ако след 15 този месец си с гуми с грайфер под 4 мм рискуваш КАТаджиите да ти съдерат заника от глоби .

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Което не пречи да си с летни 4+ мм. То в Пловдив една зима...Аз съм със зимни под 4 мм, ма пък съм със зимни. Вече само всесезонни и газ докато излезят теловете, обривам се като чуя или видя гумаджия.

• Стоян Боюков-Sariones
                    Стоян Боюков-Sariones коментира
                    Редактиране на коментар
                    С пръскане не ми се вярва да стане! Имал съм "скрити" вентили с алуминиеви капачки. Ми заради различните метали си се самозаваряват просто. Внимателно режеш или дупчиш (според както ти е кеф) спадаш и изхвърляш тая глупост!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X