Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам...бедлок

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направи си сам...бедлок

За това прочетох в нета..Имам желание да експериментирам. Дайте да обсъдим плюсовете и минусите.
    Идеята е следната: Навиват се винтове през джантата така, че да излязат точно зад борда на гумата, от вътрешната му страна. По този начин затрудняват отлепянето на гумата от джантата.
    Остава проблема с превъртането на джантата в гумата... Не знам дали е възможно да превърти при ниско налягане(логично е да се увеличи вероятността поради намаляване на силата на притискане...), на мен не ми се е случвало, но аз нямам много опит.

ПП Да доизясня: ползват се само винтове, няма рингове. Винтовете се монтират така, че върхът им да сочи протектора на гумата
    Последно редактирано от skitnik; 13-09-09, 09:06. Причина: добавяне на информация
    I get High by going Down

До: Направи си сам...бедлок

Много хубаво нещо, но мисля, че за пътя не е добра идея. Правенето не е философия. Два ринга с 16 или 32 дупки (по принцип се правят с толкова). Единия се заварява за джантата, а с другия притягаш гумата. Има и други тънкости, но трябва четене.

Тука има добро инфо:
    http://www.pirate4x4.com/forum/showt...t=snow+trooper
    Последно редактирано от Николай Малинов; 13-09-09, 09:01.
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

До: Направи си сам...бедлок

Е тя затова се завинтва, за да не превърти.
      Това с рапидките не е бедлок, а евтиния изход от положението, за най-окаяни състезатели. Които изобщо нямат мозък, само каска. Напълно съсипва гумата, така че ако няма да я свършиш за едно състезание - не го прави.
      Нормалните бедлокове също не стават на пътя, понеже няма как да ги балансираш. Забранени са, естествено.
      Изобщо казано - остаряла технология. Новия писък се казва тайърлок, и е все едно много нископрофилна вътрешна гума, която притиска само хъмповете на външната. Също много скъпо нещо, че и не е много ясно от какво се прави пътечката, пък от какво - бордовете му.

Коментар

От: Направи си сам...бедлок

Някой правил ли е бедлокове на обикновенни джанти ? Гледах тази тема и ми стана интересно колко е заигравката и какви са + и - . Не изглежда много сложно да се изработят 2та обръча.
        http://www.drive2.ru/cars/uaz/31512/...ournal/750449/
        Газ 69 2.4i
        Густо майна, пътят свърши !!!
        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X