Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика между еднакви гуми, но с различен скоростен индекс?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Разлика между еднакви гуми, но с различен скоростен индекс?

    Знае ли някой каква е разликата по същество между гуми MICHELIN 255/55R18 109H XL TL LATITUDE CROSS DT , скоростен индекс H (210 km/h) и гуми MICHELIN 255/55 R18 109V XL TL LATITUDE CROSS MI V, скоростен индекс V (240 km/h)?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

  • #2
    Разликата е в максималната скорост, за която са пригодени. И двете ще ти свършат работа, едва ли има къде да държиш такава скорост дълго време, че да има значение.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      И в цената и качеството.

    • Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Цената е ясна, а за качеството трябва да си е едно и също, просто отговарят на различни параметри.

  • #3
    Обикновено гумите с по-висок скоростен индекс са с по-твърда смес, която да издържи на по-високите температури. Обаче това често води до по-лошо поведение при градско каране и при по-ниски температури, защото гумата достига оптимална температура по-трудно. Предвид другата тема, не знам къде ще го караш тоя 3 тонен хамбар с 240 км/ч. Дори да може да ги достигне, според мен няма смисъл от скоростен индекс V/240. Гумите са с еднакъв товарен индекс, така че са еднакво здрави като конструкция.

    От друга страна обаче, ако може наистина да стигне 240 км/ч джипа, при евентуално птп застрахователя може да ти се направи, понеже не си спазил изискванията на производителя. Най-добре си виж по книжка каква е максималната скорост на това нещо и си вземи съответния индекс. Ако не се състезаваш по магистралите, по-ниския е по-добър избор за ежедневно шофиране.

    Коментар


    • trapper
      trapper коментира
      Редактиране на коментар
      Препоръчаният скоростен индекс този размер гуми е V (240 km/h). На магистрала карам до 140-150, повече само при изпреварване. С тази кола обикновено не ходя в горите и по чукари, но често се случва по пясъци и на сняг.
      Сега е с гуми MICHELIN 255/55R18 109H XL TL LATITUDE ALPIN
      Последно редактирано от trapper; 26-08-22, 09:47.

    • Arbiter_of_soul
      Arbiter_of_soul коментира
      Редактиране на коментар
      Ами щом и сега си с H , си вземи пак такива. Ти с 4x4 та няма да видиш особена разлика в града, но при по-ниски температури ще е вероятно една идея по добре с H отколкото с V. Карал съм леки автомобили с гуми с Y индекс (до 300 км/ч), еми в София си е хлъзгаха ако не е топло, иначе на нагрят асфалт лепяха жестоко.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X