Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помпане на гуми с бутилка СО2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помпане на гуми с бутилка СО2

някой правил ли е такова нещо?
    предлагат ми подарък малка бутилка от О2, но трябва да си направя /намеря/ редуцир-вентил
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Ти знаеш ли какво е О2. Напълни си гумите, ама въпросът е дали ще успееш изобщо или ще направиш фойерверка предварително. Виж азота N2 е друга работа, ама за О2 забрави на момента.
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
      Ти знаеш ли какво е О2.
      По-скоро е "изял" едно С - т.е. СО2
      Ние не сме неутрални!

Коментар

co2 или о2?
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
          co2 или о2?
          Доколкото аз разбирам, колегата се чуди как може да използва бутилка ОТ СО2. Ама НЕ да я пълни с някой от двата газа, а като резервоар за сгъстен въздух. Т.е. да му служи вместо компресор.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

и аз така разбирам ама ако е кислородна да него вида как прелита над блока....
            С кислорода шега небива... един познат 'издуха" едноото око на сина си от нищо... заради е такива глупости...
            Имам бутилка подходяща за преносим компресор! Ако твоята бутилката е кислородна малка ще ти купя и мъркуча и кранче ще ти направя всичко за тази?

Коментар

с тези работи шега не бива. Ако гръмне ще ти отнесе главата.
              CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
              http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
              http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Що да не може? Само че задължително през редуцир вентил. Пълна тя е към 200 атмосфери. Ако е нормална бутилка трябва да стои права за да не тръгне течна фаза и да замръзне. Ако е пожарогасител трябва да я обърнеш с главата надолу та сондата вътре да остане над огледалото.
                НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕЗ РЕДУЦИР ВЕНТИЛ!!!
                Ниската страна ще я настроиш примерно на 2,5 атм. Или колкото там ги помпаш. Но това е неточен прибор и предупрежденията на колегите за избухнали гуми и други сакътлъци са съвсем на място. На ръка няма да успееш да го отсечеш преди да се пръсне. Ще стане за по-малко от секунда.
                А най-добре да я използваш за друго.

Коментар

бутилката е от кислород, а ще я пълня с СО2 или въздух

естествено с редуцир вентил... въпроса е откъде да го намеря или при кой да отида да ми го направи!
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ще ти дам една бутилка голяма за СО2 ако искаш бартер за тъзи? А ако я искаш за преносим компресор просто имам подходяща с кранче и всичко - малка и лекичка от фреон!
                    Лек ден

Коментар

Фреоновата не можеш да я пълниш от промишлените газове, тя май не е за високо налягане.
                      Вентил не може да правиш!!! Щото имаш дребни деца. Продават се под път и над път. Има много хубав магазин за такива неща близо до Пирогов. Малко магазинче, в стената на завод 12. Като вървиш полека покрай тия нови магазини ще гледаш табелите, пишеше нещо пневмо... Малка врата и толкова. А като влезеш вътре се изцъкляш - по входа изобщо няма да си помислиш че може да има толкова богата работа вътре. Едва ли не от пиле мляко.

Коментар

Тъзи фреоновата издържа налягане около 10-15 атмосфери. Достатъчно за да си я зарещдаш с обикновен компресор! Взел съм я да си права преносим такъв като тези по бензиностанциите ОМВ, лукойл и т.н.... Недържи да се напъва на по 100 атмосфери както са тези бутилки, но незнам той закакво иска да я ползва! Всеки случай немисля, че ще я нафрашка на 100 атмосфери и ще я кара в багажника си като подвижен компресор! Трябва да е луд...
                        лек ден

Коментар

Ми тия с метана? Хем той е и горящ)

Коментар

Въглеродния двуокис в затворен обем променя налягането си в ГОЛЕМИ граници в зависимост от температурата.

За гуми нестава. Сутрин ще са меки, а по обяд много надути.

Налягането на газовата бутилка пълна с въглероден двуокис например през зимата при 10- 15 градуса е около 65 атмосфери, а същата бутилка през латото на сянка е 90 атмосфери.
                            Ако оставиш или забравиш бутилка на слънце може и да гръмне.
                            В Бургас във Фирма Вистамар където пълня моите има сложена на видно място една такава поизбухнала за пример.

Коментар

Що не я снимаш и не я окачиш тука.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X