Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за показателите на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за показателите на гуми

Въпросът ми сигурно е много е тъп, но изчетох доста неща тук във форума и не само,но не успях да си отговоря

Искам да си взема гуми Lassa OK 144 за Нивата, много положителни изказвания прочетох Но не мога да разбера параметрите 7.50-16 C/8 112/110L и 6.00-16 95/92L C/6 само загрях, че са 16 цола и L е скоростния индекс.
    Намерих някакви калкулатори, но не можах и с тях да се оправя.

Колеги, съжелявам за проявеното невежество и некомпетентност, но може ли някой да ми трансформира тези параметри в тези, които познавам (гумите с които карам са мисля 175/80/16) или да ми обясни какво точно представляват.
    Благодаря много

До: въпрос за показателите на гуми

Първоначално публикуван от AZo Преглед на мнение
    Въпросът ми сигурно е много е тъп, но изчетох доста неща тук във форума и не само,но не успях да си отговоря

Искам да си взема гуми Lassa OK 144 за Нивата, много положителни изказвания прочетох Но не мога да разбера параметрите 7.50-16 C/8 112/110L и 6.00-16 95/92L C/6 само загрях, че са 16 цола и L е скоростния индекс.
    Намерих някакви калкулатори, но не можах и с тях да се оправя.

Колеги, съжелявам за проявеното невежество и некомпетентност, но може ли някой да ми трансформира тези параметри в тези, които познавам (гумите с които карам са мисля 175/80/16) или да ми обясни какво точно представляват.
    Благодаря много
    Май това е в инчовата с-ма. 7.5*2.54=~19см. Демек това би трябвало да е Ширината. Демек 185-195....

L е Скоростен индекс. Max скорост - 120км/ч.
    112/110 това е Тегловен индекс. Това значи ~1120кг/максималната товароподемност на една гума.

Гумаджиите да кажат по-точно.

Лека и дано съм помогнал.

Коментар

ами мерси много доста ми помогна

но все пак искам да знам височината на гумата, за да се ориентирам коя би била по-подходяща за Нивата ми , но предполагам като отида на място ще ми разяснят повече

Коментар

За хората които наистина карат джипове има една ЕДИНСТВЕНА гума - висока и рошава. Всичко друго са капризи.
        Ти се наври в кал до ключалките, а после гумите били лоши.
        Прикачени файлове
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

ами мерси много доста ми помогна

но все пак искам да знам височината на гумата, за да се ориентирам коя би била по-подходяща за Нивата ми , но предполагам като отида на място ще ми разяснят повече
          Нито една не е подходяща за нивата."C"-то в "параметрите" на гумата означава "CARGO" или гума за лекотоварни автомобили(бусове).Доста по-твърда и тежка гума,не ти я препоръчвам.
          Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от chato Преглед на мнение
            Нито една не е подходяща за нивата."C"-то в "параметрите" на гумата означава "CARGO" или гума за лекотоварни автомобили(бусове).Доста по-твърда и тежка гума,не ти я препоръчвам.
            Успех.
            Дам, прав си, сигурно ще дойдат тежички за нивата, затова моята идея е общо взето да си ги купя с 4 джанти и като почне ловния сезон да ги слагам, че тогава предимно напрягам ладата, а и ми е писнало като падне малко дъжд и размекне земята да има един участък, където само дефендърът да го качва, а в останалото време ще си карам с оригиналните галоши.

Пък и нямаше да се спра на тези гуми, ако хората във форума не бяха толкова доволни от тях.

Главното, което ме вълнува е дали по-малкият размер ласи ще вдигнат повече колата от 175/80/16.

Коментар

Главното, което ме вълнува е дали по-малкият размер ласи ще вдигнат повече колата от 175/80/16.
              Не.Мисля,че 6.00x16~152 R16.Ако държиш на такива гуми виж това:
              http://www.kamortires.com/preview.ph...555&height=471
              Но е 6.50x16
              Последно редактирано от chato; 24-03-09, 11:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X