Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор и сравнение на АТ гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор и сравнение на АТ гуми

Предвид джантите които имам, ми се завъртя размер на гуми 30Х9.5R15, а там алтернативите са по-малко.
    В този размер има TOYO A/T, но ми се ще да се огледам и за някакво друго, по-агресивно, А/Т.

Някой да се сеща за нещо подобно ?
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ето ги твоите!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Да речем, че цената ме устройва, ма как ше променим размера ?
        Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Предвид джантите които имам, ми се завъртя размер на гуми 30Х9.5R15, а там алтернативите са по-малко.
        В този размер има TOYO A/T, но ми се ще да се огледам и за някакво друго, по-агресивно, А/Т.

Някой да се сеща за нещо подобно ?
        А BFGoodrich, Nokia, Motul и Lavazza ги пропускам поради една и съща причина.

Коментар

Най агресивното АТ според мен е Hankook rf10!

Коментар

Това е една от шарките които ми хванаха окото, но някой колега, по-горе, беше писал, че след година-две се удървяли.
            До момента TOYO-то ми е фаворит, но искам да разгледам на живо и другите варианти, че не мога всеки месец да давам по 1000лв. за гуми.

Коментар

Това е една от шарките които ми хванаха окото, но някой колега, по-горе, беше писал, че след година-две се удървяли.
              До момента TOYO-то ми е фаворит, но искам да разгледам на живо и другите варианти, че не мога всеки месец да давам по 1000лв. за гуми.
              Колега, виж Goodyear Wrangler duratrac.

Коментар

Ровейки по темата, вижте на какво попаднах, и предполагам ще е интересно и за вас.

Коментар

Аз смених Гудрича с Cooper S/T и съм по-доволен във всяко едно отношение. Виж си размерите.

Коментар

Да речем, че цената ме устройва, ма как ше променим размера ?
                    Нямаш ли 16-и джанти?
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Нямам, ма се некой, У Форума, има за продаване.

... а относно Cooper S/T, ми това ми е третият вариант, или по-скоро един от трите, защото искам да ги разгледам на живо, а до сега успях да разгледам само TOYO-то,
                      и понежа ми хареса, замалко да се поддам на моментаната емоция, но се сдържах.
                      Hankook има в Примекс, Cooper в Диана, та мисля да мина и от там.

Ако някой се сети нещо друго, а и къде го има ..., но размера е 30х9.5R15.

P.S. Иване, колко дълбок беше грайфера на Cooper-а като нов, ако си го мерил, разбира се ?

Коментар

Малко лични впечатления за Hankook и TOYO като става въпрос за размер 30X9.5R15

Ще ви разкажа за Hankook Dynapro MT (RT03), която въпреки, че не е АТ доста ме впечатли с не агресивният си грайфер и материала от който е направена.

Височина на гумата 75см.
                        Дълбочина на грайфера 13.3мм.
                        Тегло, по спецификация, 20кг.
                        Гумата е много мека, почти като дъвка, и като я натисна с нокът дупката си остава.

и за Hankook Dynapro AT-m (RF10)

Височина на гумата 73см.
                        Дълбочина на грайфера 12.5мм.
                        Тегло, по спецификация, 18кг.

Гумата е мека, може би не колкото TOYO AT (субективно е, защото и двете гуми на са пред мен), но нацепването ми хареса повече от колкото на TOYO-то.

Разликата в цената на двата модела Hankook е 2-3лв., и сериозно се замислям дали МТ-то не е добра оферта за целогодишна употреба, поне докато е нова и мека,
                        единствено ме притеснява височината от 75см., но това си е моя лична драма.

Да ви разкажа и за подобната TOYO OPEN COUNTRY AT

Височина, по спецификация, 746мм.
                        Дълбочина на грайфера, по спецификация, 12.4мм.
                        Тегло 17-18кг., но се съм сигурен.

и докато си ровех по темата попаднах на нещо интересно, което искам да споделя с вас, TOYO OPEN COUNTRY RT, но не знам дали се предлага в България,
                        и поради това и, че се предлага от 17" нагоре, н
                        яма да му отделям внимание,
                        но ето линк да го разгледате:
                        http://toyotires.com/tire/pattern/op...-terrain-tires
                        Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 30-11-14, 17:09.

Коментар

Знам, че си трябва МТ, но за евридейка и за леки разходки не си заслужава да се слагат, щото ми се късаше сърцето да ги търкам в града и по магистрала.

Имам нужда от съвет.
                          Размера за АТ на който съм се спрял е 255/70-15, но TOYO-то с размер 265/70-15 е със същата цена като по-тесния.
                          Джантите ми са 8.5" и този размер ще им заспи.
                          Разликата в радиуса, по сметки, е 7мм., което няма да се отрази на вървежа, та се чудя кой от двата размера да избера ?!
                          Ще си организирам и комплект зимни гуми, така че тези ще се ползват за всичко останало.

Моля да споделите лични мнения от опит кой, според вас, от двата размера е по-подходящ и защо ?
                          Аз бих сложил 265 замо и единствено защото ще са по-високи.

Коментар

Toyo Tires Open Country RT което си гледал е за Америка само. Заради европейските шибани норми, много модели не се внасят в европа. Просто не покриват нормите.

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
                              Аз бих сложил 265 замо и единствено защото ще са по-високи.
                              В момента съм със зимно KUMHO 255/70-15, а до преди 2 месеца бях с BFG M/T KM2 31x10.5R15,
                              и да ти кажа Колега, мислИх, мислИх, и от джантите които имам, 8.5J ET -20 и 7J ET +22 (5бр.), и това, че гуми по-високи от 30" ми идват в повече като пред. число,
                              реших, че 30х9.5 на 7J с ЕТ +22 и фланци 38мм. е оптималният вариант за мен.

Коментар

Колеги мисля да си закупя всесезонни гуми. Има доста писано за и против, но вече съм го решил. От честата смяна на зимни с летни един от проблемите с които се налага да се справям, е че за втори път при неправилно завиване, подвеждане на гайката "майсторите" ми унищожават резбата на шпилката. Следва избиване на стара , набиване на нова и т. н. Та спрял съм се на гуми Дънлоп Гранд Трек АТ 3 ; 215 70 16. Колата е Витара 1996 2L V6 136H двиг. H20A. Не открих мнения за тези гуми. Ще ви бъда благодарен ако някой сподели впечатления.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X