Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте идея за зимни гуми за лек автомобил

Прочетох темата отгоре отгоре и се извинявам ако повтарям предложението на някой колега.

За зимна гума съм оставал много доволен от ТИГАР (TIGAR)
    Мисля че цената е някъде около 70 лева. за размер 175/65 R14 82T
    Гумата е мека и съм чувал че се произвеждат в бивш завод на мишелин в Сърбия.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_Botevgrad Преглед на мнение
      Миналото лято си обухме таксито с такива самоче летни и бях много разочарован истъркаха се много бързо като 2 от тях гръмнаха на много малко километри така , че Dayton - а съм го отписал .
      коментирах зимния 'dayton',върху който имам известни наблюдения а и го посочих,като евтин вариянт.препоръката ми определено е TOYO.

Коментар

Вие не чухте ликакво ви казвам Стария с триесе годин служба
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от batbobo Преглед на мнение
          Прочетох темата отгоре отгоре и се извинявам ако повтарям предложението на някой колега.

За зимна гума съм оставал много доволен от ТИГАР (TIGAR)
          Мисля че цената е някъде около 70 лева. за размер 175/65 R14 82T
          Гумата е мека и съм чувал че се произвеждат в бивш завод на мишелин в Сърбия.
          един мой приятел гумаджия ме посъветва за тигарки ама се замислям още и се чудя дали пак да не си взема дебика че мойте служиха 8 зими
          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Щом като имаш опит с Дебица и ти е харесала, не се чуди. Аз мога да кажа от какви зимни не съм доволен - Фулда Кристал Монтеро - шейна не ти трябва, Матадор (зимен модел, не помня името) - дърво. По-рано имах едан Жигулка, по едно време я бях обул с Континентал , супер бяха, но за кратко, намерих един ден колата на трупчета. А Гудиър Ултрагрип ... са ми най по сърце, от такива места са ме измъквали.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
              един мой приятел гумаджия ме посъветва за тигарки ама се замислям още и се чудя дали пак да не си взема дебика че мойте служиха 8 зими
              Опита ми от тигарките
              Първите тигарки ги взех за един Нисан, който имах. Само предни гуми си взех тогава преди 8 години (беден студент ). После за едно ауди 80 е то е сменило вече 9 броя гуми само тигарки зимни.(едната се сряза на бордюр)Лятото е с мишелинки. Това ауди попадна във семейството на 180-190 000, преди 2 години километража му спря на 340 000. Нямам наблюдения над летните им модели но зимния модел е страхотна гума, но това е мое мнение. Първите които взех също ми ги препоръча гумаджия и ми каза че няма да съжалявам.
              Наистина не съжалявам и за кола бих си взел пак. Ако имаха и за джипове щях и джипката да си карам с тигар.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Тефчо , просто от любопитство : Би ли споделил с няколко думи какво аджеба им се е случило на Мишленките на единайстия ден ? Без нецензурна реч , разбира се .
                Без нецензурна!
                Шегата настрана, минавам с нови гуми по зимен път - разкошно, прекрасно, без забележка. Следва известно каране по сух асфалт, температури от порядъка на 15 градуса. Може да не е било 10 дена, и 30 да е, все тая. Без жалене на колата, но и без друфтове, все пак работа се върши, Просто придвижване от точка А до точка Б. По някое време усещам, че на мокър асфалт сцеплението клони към нула. Иначе казано - тръгва се на полусъединител и на молитви. Като казвам мокър - леко преваляване, не някакви потопи. Да де, то може и асфалта да е разлигавен, ама що ли само Пежото не ще да тръгне? Уж не съм чак толкова калав шофьор...
                След още няколко двна завалява яко сняг и, естествено, в най-гадното време се налага да обиколим 2-3 обекта, далеч извън града. Пътищата - утъпкан сняг с малко лед. Първия ден някак издържах, някак стигнах, но какво ми е струвало, аз си знам. На следващия предпочетох личния си автомобил, който беше с някакви Гудиъри, на 2ри сезон при това - еми никакви проблеми. След още няколко дена снега се стопи, то по няшия край си е така, колко съм се пързалял по мокрото с Мишелинките, аз си знам. Накрая не издържах, проглуших ушите на шефа и, както писах по-горе, сменихме гумите с някакви измислени, обаче се родих!

Преди това имах същите ядове със същите Алпини, на собствен автомобил, при това 4х4 - много гот в началото и егато бозата, като се смъкне малко от грайфера.... Не задължавам никого, мое си мнение, препатено на собствен гръб. За сравнение, имаше някакви Ласи преди, май първите, които се появиха у нас (тук може и да греша), държаха се по сходен начин - абсолютно без забележка на сняг и пълна боза на всичко останало, особено на мокър асфалт.

Винаги може да се каже, че съм попаднал на ментета, ама и в двата случая ли? Карал съм и кола с вотра употреба Алпини, но за рам нищо не казвам, щото ... с си втора употреба. Бяха абсолютна трагедия, но дявол знае кога са произведени и т.н., затова и тях не ги коментирам.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Оригиналните Мишелинки купени втора употреба по 15лева.Двете по износени ги карам лятото двете с повече грайфер около милиметър и половина зимата.Трета година и ше карат още една най малко.Всеки Божи ден по 100-150 км. минимум.На лед държат екстра а сняг трябва да легнеш по корем та да не може да издрапа.Като я барнеш гумата си личи че е гума а не пластмаса.Какви ли не гуми съм карал. като този Мишелин Алпин три снежинки не съм имал.И последно може би най важно тези гумета ми ги донесоха от Германия не са купени от тука .Поздрави на всички
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Карал съм и Дебицата (3 години) и Барума (3 години). Като качество са еднакви - добри гуми на прилична цена.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                      Пичове, човека си каза - гума до 90лв. Не пита кои са най-хубави. Никой даже не си направи труда да пита какъв размер, щото ако са 13 цола може да си купи отлични, ами ако са 16 цола какви да търси? Общо взето всеки препоръчва гумите с които кара Тия дето нямат възможност викат, че бюджетните решения са хубави. Тия дето карат Мишлени казват, че те.. никакъв обективизъм.
                      да си намери познат гумаджия!
                      аз си взех 15 цолови ФУЛДА по-евтино от цифрите, които пишете за чешки, полски и т.н. гуменетки... а същия размер Мишлен излизаше само 20лв отгоре за бройка...

Между другото, МАЛОЯ имат нова шарка, много внушителна...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от flywheels Преглед на мнение

ако не ти се дават много пари,добър вариянт е dayton(подмарка на континентал)165/70/14 е 75лв/бр,работи много добре,обух повечето си близки хора с такива
                        Опа опа, колега, като човек занимаващ се с гуми би трябвало да знаете че dayton се произвежда от бриджстоун.
                        Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                        http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                        http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Прочетох темата,и останах с впечатление,че който с каквито гуми кара,те са най-хубави.
                          Аз на мойта жигулка зимни гуми съм слагал различни марки,но от пет зими,отпред съм с
                          йокохама отзад с семперит-топ грип,и зимно време до 15.см сняг се качвам до вилата без проблеми.
                          А вилата е на баир,и там снегорини не минават.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Тедо тука се коментират реалните цени в гумаджийниците. Ясно ми е, че ако имаш приятел директен вносител, който е склонен да ти ги даде на доставната му цена тогава марковите гуми ще са близки по цена до бюджетните. Радвам се, че имаш такъв.

А до Стария: Моите уважения, но Мишлен на неизвестен брой години и километри с 1,5мм грайфер няма как да работи по-добре и от най-евтината нова зимна гума. А и внимавай със фуражките, че ако имат шублери и знаят как да ги ползват.. кофти

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                              Прочетох темата,и останах с впечатление,че който с каквито гуми кара,те са най-хубави.
                              Аз на мойта жигулка зимни гуми съм слагал различни марки,но от пет зими,отпред съм с
                              йокохама отзад с семперит-топ грип,и зимно време до 15.см сняг се качвам до вилата без проблеми.
                              А вилата е на баир,и там снегорини не минават.
                              Аз съм с Бриджстоун DMZ 3.Ама писах за Корморан-а...И защо ако сме попадали на нещо ефтино и добро,да не го споделим?

П.П.:Аа,гуми НЕ ПРОДАВАМ,моите близки и познати също,да не си помисли някой,че правя реклама
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                                Опа опа, колега, като човек занимаващ се с гуми би трябвало да знаете че dayton се произвежда от бриджстоун.
                                така е,прав си..моя грешка,но не мисля,че има някакво значение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X