Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми за лек автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Зимни гуми за лек автомобил

Да споделя и аз моя опит и дано да ви е от полза. Значи имам астра комби и в багажника ми е голяма част от инструмента сигурно около 100 кг. Миналата година още преди да падне снега се оборудвах с двя броя гуми Корморан и какво стана / навсякъде чувах само добри отзиви за тях/ падна 2 см сняг и на едно леко хълмче баба астра спря и нито напред нито назад/отзад пак имаше леко нагорнище но нищо сериозно/. Наложи се един приятел да ме бутне. Веднага взех решение и с по 20 лв на гума загуба се оттървах от "джапанките" , а те бяха само на 160 км толкова много се бях ядосал и то най-вече от факта, че гумата при буксуване само заледяваше следата на пътя и нищо нито изхвърляше сняг нито нищо пълна скръб/напомням само 2 см сняг/. Набивам се в магазина и закупувам Фулда кристал. Огромна разлика, много от вас ще кажат, че зависи от платта зад волана и са напълно прави но при моята некадърност да кажем това носи още повече суперлативи за тези гуми. Още нещо, от моите наблюдения забелязах, че много от автомобилите нов внос са оборудвани с такива гуми, само че на тях пише че са произведени в Германия а на моите закупени от тук в Полша. Говоря ви за миналата година и за гр. Свищов след седмица вече имахме сняг 1,1 м и почистените пътища представляваха 25 см каша от сняг. Тогава и до сега не се е налагало никой да ме бута ако затънеш някъде даваш назад и пак напред не се връщаш а продължаваш/автомобила се движи ежедневно/. Най-доброто решение обаче според мен е гуми Гиславет. Брат ми карше същата зима с Гиславет една служебна астра комби и от естеството на работата му и от празноглавие астрата летеше с 110 км по шарените пътища/със заледени участъци/ и се държеше доста стъбилно с Гиславета, а сега за тази зима са взели някакви други зимни гуми но кара вече с 80-90 км, а не ми се вижда да е поумнял. Друго удачно решение е гуми Еврофрост. Виждал съм ги как работят на ауди 80 пак миналата зима, та този мой приятел с аудито направо сцепи мрака.Дано не съм ви отегчил много и да съм бил полезен, но това са личните ми наблюдения и за това не ви говоря за други марки за който само съм чувал, че аз така вече олекнах с 40 лв и една камара нерви.

Коментар

Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнение
      Да споделя и аз моя опит и дано да ви е от полза. Значи имам астра комби и в багажника ми е голяма част от инструмента сигурно около 100 кг. Миналата година още преди да падне снега се оборудвах с двя броя гуми Корморан и какво стана / навсякъде чувах само добри отзиви за тях/ падна 2 см сняг и на едно леко хълмче баба астра спря и нито напред нито назад/отзад пак имаше леко нагорнище но нищо сериозно/. Наложи се един приятел да ме бутне. Веднага взех решение и с по 20 лв на гума загуба се оттървах от "джапанките" , а те бяха само на 160 км толкова много се бях ядосал и то най-вече от факта, че гумата при буксуване само заледяваше следата на пътя и нищо нито изхвърляше сняг нито нищо пълна скръб/напомням само 2 см сняг/. Набивам се в магазина и закупувам Фулда кристал. Огромна разлика, много от вас ще кажат, че зависи от платта зад волана и са напълно прави но при моята некадърност да кажем това носи още повече суперлативи за тези гуми. Още нещо, от моите наблюдения забелязах, че много от автомобилите нов внос са оборудвани с такива гуми, само че на тях пише че са произведени в Германия а на моите закупени от тук в Полша. Говоря ви за миналата година и за гр. Свищов след седмица вече имахме сняг 1,1 м и почистените пътища представляваха 25 см каша от сняг. Тогава и до сега не се е налагало никой да ме бута ако затънеш някъде даваш назад и пак напред не се връщаш а продължаваш/автомобила се движи ежедневно/. Най-доброто решение обаче според мен е гуми Гиславет. Брат ми карше същата зима с Гиславет една служебна астра комби и от естеството на работата му и от празноглавие астрата летеше с 110 км по шарените пътища/със заледени участъци/ и се държеше доста стъбилно с Гиславета, а сега за тази зима са взели някакви други зимни гуми но кара вече с 80-90 км, а не ми се вижда да е поумнял. Друго удачно решение е гуми Еврофрост. Виждал съм ги как работят на ауди 80 пак миналата зима, та този мой приятел с аудито направо сцепи мрака.Дано не съм ви отегчил много и да съм бил полезен, но това са личните ми наблюдения и за това не ви говоря за други марки за който само съм чувал, че аз така вече олекнах с 40 лв и една камара нерви.
      Напълно съм съгласен с теб за Гиславет. Карам ги на буса вече втора зима и нямам забележки.

Коментар

Едната ми кола е с Дебица, другата с Корморан,единият ми колега е с Дебица, другият с Корморан. Гумите се държат прекрасно на всякакви зимни настилки!
        Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Аз няма да ти давам акъл какви гуми да си вземеш. Каквито и да са огромна роля играе гарнитурата между волана и седалката. Каквито и да вземеш важното е да ги караш с мисъл!

Успех.
          Георги Гатев

Коментар

Адаш, защо не попита по-рано, виж Фулда Кристал, субаруто на Мариян пожарникара е обуто с такива гуми и е страшно доволен. Можеш да ги погледнеш, ако не си купил вече други.

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
              Адаш, защо не попита по-рано, виж Фулда Кристал, субаруто на Мариян пожарникара е обуто с такива гуми и е страшно доволен. Можеш да ги погледнеш, ако не си купил вече други.

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
              Та търсенето приключи и изборът ми е LASSA SNOWAYS II.
              Купени и монтирани.
              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Само за протокола още един глас за Гиславед Норд Фрост 3.

За зимни условия за мен това е най-добрата гума. Тия, които карам карат 4-та зима откакто сме ги купили и това ще им е последния сезон. Причината, да не съм ги сменил досега е , че не е имало случай, в който да не се справят със ситуацията. Наистина на сухо не са много добре, но няма пълно щастие.

P.S. А и имат дупки за шипове
                Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
                  Само за протокола още един глас за Гиславед Норд Фрост 3.
                  Наистина на сухо не са много добре, но няма пълно щастие.
                  При това глобално затопляне и оскъден сняг...и Ласата ще свършат работа.
                  Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

+1 в полза на Ласата.
                    Карал съм доста служебни автомобили с почти всички марки и модели "бюджетни" гуми. Имам предвид размер R14, марки Корморан, Сава, Дебица, Ласа и гуми с цена около и под 100лв. Условия на каране - Автопатрул на СОТ. Пътна настилка - асфалт, павета (обикновено на баири ), малко пропуснати дупки по настилката и доста прескочени бордюри. Автомобили също "бюджетни" - Астри, Вектри, Ауди 80 и много Голфове 3.
                    Корморан - най-лошо представяне при всички условия;
                    Сава - трудно управление на сух асфалт. Странично плъзгане и незавиване.
                    Дебица - сняг и заледено много добре. Слаби бордове, които не издържат на бордюрите и правят бабанеци.
                    Ласа - най-добро представяне при всички условия, включително на по-дълбок и неутъпкан сняг и лед. Почти всички заледени и павирани изкачвания бяха преодоляни. На останалите дори Тиковците не се справяха. Износоустойчиви и със здрави бордове. На кашората също нямах грижи.
                    Личният ми избор за семейните автомобили е също Ласа.
                    Иначе си оставам заклет фен на Vredestein. Имах зимен и летен комплект на предишния си личен автомобил, но зимните (Snowtrac 2)ги дадох при продажбата, за което искрено съжалявам.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Бих изразил лично мнение, че ако не караш с Michelin - няма никакво значение с какво караш (стига предназначението на гумите да е избрано правилно!). Ако не можеш да си позволиш Michelin, започваш да търсиш гуми "made in Japan" и след като не намериш, или отново ти се сторят скъпи - купуваш някакви от нисък клас (Kormoran, Sava, Lassa,.. и пр.), марката е без значение, стига да ти ги препоръча човек на когото имаш доверие...
                      За жалост, според моя опит, така стоят нещата.
                      Когато се събереш с непознати да играеш покер, първо се огледай кой е жертвата! Ако не я видиш ... значи си ти ...

Коментар

Още един глас за Гиславед Норд Фрост 3 (вече без значение). Гумата правена за суровите скандинавски условия.Марката Гиславед е дъщерна фирма на Континентал!Карам такива вече 5сезон,като гумите неса износени и наполовина(карани предимно в София). Гумите са с най-дълбокия грайфер за граждански л.а - 9.7мм!Агресивен грайфер.Досега тези гуми никога неса ме подвеждали ,когато е имало снежни истории.
                        Недостатък е ,че използвания каучук е прекалено мек затова когато се кара на асвалт(особено сух) шумят и то много.Мак. скоростен индек до 160км.ч
                        Водят се модел с шипове. През 2003г. бяха №1 в своя клас, 2място беше отредено за Утра Грип 7(модел с шипове).По горните Фулди 5място.
                        Тази шарка вече несе предлага от Гиславет, правят се от Семперит.Като алтернатива на тази гума за сурови зимни условия ,каквито няма по градовете се предлагат от Пирели.
                        "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура

Коментар

Като стана въпрос за гуми на лек автомобил, да се включа и аз. За първи път си купих зимни гуми "Гиславед" по препоръка на мой приятел. Моите са модел "Юро фрозд 3 силика". На официалния сайт пише, че са за средноевропейска зима. Доволен съм от избора си, макар че с почти всеки е така/ изключение прави колегата свалил "Кормораните" само на 160 км./. Не зная дали тук във форума някой има КИА "Соренто". Тази зима като наваля снега един с такъв джип така боксуваше на отъпкан сняг, че ми "изкара акъла". Беше стръмен участък на планински път. След като спря и отби в страни, преджапах покрай него с "Гиславеда" без никакъв проблем, а Маздата не е 4х4. Забелязах, че джипа също беше със зимне гуми.
                          +++++++ за "Гиславед"
                          Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

http://www.adac.de/Tests/Reifentests...rcePageID=8762

Много съм доволен от Кумхо KW17 .

Коментар

1. Gislaved Nord Frost3
                              2. Nokian Hakkapeliitta R
                              3. Nokian WR G2
                              4. GY UG7
                              5. Fulda Kristall

Коментар

Дайте идея за зимни гуми за лек автомобил

Колеги тъй като Debica-та ми остареха и искам да ги сменя се чудя каква гума да си купя чудясе да ли да не си взема Barum polaris 2 дайте си мнението бюджета е ограничен на 90лв за гума давайте предложения
                                Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X