Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това подлежи ли на ремонт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това подлежи ли на ремонт?

Подлежи ли на ремонт гумата от снимките? Гумата е Gislaved Speed 606, 185/65 R14. Купена е нова преди 20-тина дена. Изплзвана е не повече от 2000 км. Цепката е след попадане в трап на пътя.
    Прикачени файлове
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Това подлежи ли на ремонт?

Ремнотирал съм доста по-малки цепки по борда на гумата и съм имал успех, но за целта се слага доста голяма подложка от вътрешната страна.
    Толквоа голяма не съм сигурен, че може да бъде ремонтирана, а и да може, подложката най-вероятно ще бъде толкова голяма, че гумата ще изисква ужасно много тежести, за да се балансира.

Коментар

Вероятно ще стане с голяма и скъпа подложка. Поради размера и цената на тоя модел за тоя размер, не мисля че си заслужава да се ремонтира изобщо.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

До колкото видях външно цепката е 4см, вътрешно незнам колко е. Брат ми каза, че не е спаднала веднага.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ако платовете са здрави, може да се вулканизира и няма да спада, но аз не бих карал с такава гума. Може да гръмне и да се пребиете. Единствено може да се ползва за резервна. А с подложки не се занимавай въобще. Ще бие повече от 31" регенерат ...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Може само след качествено топло вулканизиране, но само за задна!Аз карам една след подобна случка вече над 50000км.
            П.С. как са Мишленките?

Коментар

Според мен не става.Ако цепката беше вертикална може ,но за хоризонтална
              0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Може само след качествено топло вулканизиране, но само за задна!Аз карам една след подобна случка вече над 50000км.
                П.С. как са Мишленките?
                Е това е на Пасатчето едната предна Случката е от вечерта след като взехме Мишлена.

Мишлена още не съм го качил на джипа, 2 монтирах вчера на празните джани. Балансираха ги с минимално количество тежести. Другите 2 като застудее съвсем.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

при добър гумаджия ще стане без проблем-аз така чисто нова гума разпрах душманската благодарение на арматурно желязо незакопано кадето му е местото-оправиха ми я и си я карах 2-3 години за задна без да ми създава ядове
                  Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Не става.
                    LZ1VMH

Коментар

Аз скоро дадох да ми вулканизират една,цепките бяха две и доста малки (до 2 см).Ползвам я за задна и си тресе доста дразнещо.Мой приятел вулканизира една разпрана с нож (разреза беше около 2-3 см) и я кара вече повече от година,та той сподели че след известно време спира и да тропа.

Коментар

Гумата замина в кофата. След демонтаж и оглед излязоха на яве още 5 цепки са размери 2-3 см.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                          Вероятно ще стане с голяма и скъпа подложка. Поради размера и цената на тоя модел за тоя размер, не мисля че си заслужава да се ремонтира изобщо.

бих те добавил , ако намери гумаджия , иначе става на 100 процента , но не си заслужава расправиите
                          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X