Някой знае ли тези гуми зимно време по заснежени и заледени пътища как се държат. Моите са запазени все още и не са пластифицирани, меки са. Та се чудя дали си заслужава да похарча 700-800 лева за нови или просто да карам със сегашните. Това M+S означава, че би трябвало да става за кал и сняг. Така ли е наистина?

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Bridgestone Dueler H/T 684 M+S през зимата

Свий

X
- 

До: Bridgestone Dueler H/T 684 M+S през зимата
Благодаря за мнението, но тези неща от линковете ги знам. Ясно е, че гумите са всесезонни и като такива не са супер нито лято, нито зима, но въпросът ми е колко зле е зимата с тях при положение, че все още не са се пластифицирали. А това може да ми отговори само някой, който реално е карал с тях през зимата.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
 - 

Колко са по-ефтини от БФГ АТ? Щото те са си супер за 12 месечна употреба. Инак и по-ефтини гуми, но зимни са по-добре от какви да е всесезонни. Ако се делят гумите на зимни и за лято, то аз не виждам нужда от компромиси, трябват и 2-та вида, ако са добри гуми ще има да се карат много години. Ако говорим за извън пътната мрежа, камъни чакъли, кал и прочее лудории, то понятията за зима и лято леко се размиват на фона на десетките настилкови комбинации възможни постоянно. Мокро и сухо също... В този ред на мисли, реално добра всесезонна гума, дори и да има ще е по-скъпа неизбежно. Реално изборът на гуми е нелека задача дори и без този всесезонен елемент, който навежда на универсалност. Все пак аз изхождам от това, че животът ми е най-важен и гумите като основен елемент осъществяващ стабилност и сигурност на пътя е с огромна важност и ценност.
Коментар
 - 

Vredestein Wintrac 4 xtreme: High performance SUV winter tyre. 100% зимна гума с маркировка M+S. Така че маркировката не би следвало да е водеща при определяне това дали гумата е зимна или всесезонна.
Само отбелязвам

Range Rover Sport 2.7
Коментар
 - 

Абе то и на кобрите има М+С, но изобщо нестават за мокро и лед. От поведението на сняг съм доволен. Карам Бриджстон Дюлър от няколко месеца и съм много доволен. Зимата ще видим.Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение......................... Това M+S означава, че би трябвало да става за кал и сняг. Така ли е наистина?За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
 - 

Патрула си го взех зимата с А/Т Дуелър и на пътя не съм имал проблеми,така че мога да кажа,че съм доволен.Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнениеБлагодаря за мнението, но тези неща от линковете ги знам. Ясно е, че гумите са всесезонни и като такива не са супер нито лято, нито зима, но въпросът ми е колко зле е зимата с тях при положение, че все още не са се пластифицирали. А това може да ми отговори само някой, който реално е карал с тях през зимата.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар