Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Диско

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за Диско

Здавейте.
    Интересува ме какъв най-голям размер гуми стават на Диското
    без рязане и преправянеи да не опира, и какво може да се намери за около 200 лв. за брой.За М/Т гуми иде реч.
    M.P.

Без лифт май нищо над 235/75/16 или 245/70/16 (29 инча диаметър). С 2" лифт почти влиза 235/85/16 (32 инча диаметър). Митко (Фулда) може да каже с точност.

Иначе до 200лв. опциите (май) са:
    - регенерат
    - Maxxis, Hankook и подобни, но за Maxxis няма внос за 4х4, а Hankook нямат внос за 4х4 МТ (май)

Моят скромен съвет е да си вземеш ето тези гуми за обща употреба и една Малатеста за кал и разходки. При положение, че имаш 2-ри комплект джанти (намират се), гумите ще ти излезат по 250лв. на колело.

Другият вариант е да си вземеш Goodyear MT/R! Насов от форума има Диско и кара с такива, можеш да го питаш за впечатления. Цената обаче е друга.

Успех в избора!

Коментар

Благодаря за съвета обаче това с двата комплекта е доста трудоемко.
      Идеята ми е за нещо което да става за всекидневна употреба в града
      и в същото време за леки кални бани.Пък и за работа е неудобно
      защото ми се налага да пътувам 300 км по асвалт и след това да се
      набия в калта.

Няма пълно щастие!
      M.P.

Коментар

Единственият вариант вероятно е регенерат. Тук има хора, които карат с регенерат, да се надяваме, че те ще дадат отзиви.

Коментар

29 инча е на теориа, аз съм с 225/75/16, но срещнах вече 2 дискаварита с осезаемо по-големи гуми. 1-то е с малатеса, която доколкото разбах упира съвсем незначително при десен. Второто беще с 31" гудиър МТ.Предполагам ако не са никак широки може и да са над 29". Ако не ти е спешно, аз моите ще ги продавам след време, но незнам още кога, трябва да сменя окачването 1-во. Ще ми се да сложа 32"-ки.
          Струва ми се добра оферта това: http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=3407

Коментар

Първоначално публикуван от Насов
            29 инча е на теориа, аз съм с 225/75/16, но срещнах вече 2 дискаварита с осезаемо по-големи гуми. 1-то е с малатеса, която доколкото разбах упира съвсем незначително при десен. Второто беще с 31" гудиър МТ...
            Ами 225/75/16 не е ли 29 инча?
            Не се сещам за размер на 16 джанта, който да е 31 ична (но може и да бъркам). Как го сметна? Освен джантата да е била 15".

Аз също писах за офертата на Алекс в по-горният ми пост.

Коментар

Най-големият размер, който се събира без повдигане (лифтоване) е 235/70/16. В момента сме сложили 235/85/16, но се наложи:

1) да повдигнем колите;
              2) да намалим вътрешния завой (стоперите, които ограничават завиването;
              3) да отрежем малка част от предните брони;

Първоначално, не се усещаше, но при сериозно натоварване, задните колела се опират в калниците. Това наложи т.нар. "Camel Cut".

Иначе, сме пробвали Goodyear ATR, но сега сме Interco и сме МНОГО доволни!

Т
              Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Camel Cut?

Нещо такова:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X