Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми, шмиргел и спирачки..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми, шмиргел и спирачки..

Преди два дни с джипа нагазих в кал тип "иловица", това е нещо като " Мисс Гадна Кал", лепи се като тесто и изсъхва от натиска, става като бетон за секунди...

На първа, на бавни и на блокаж при пълен форсаж едва се въртяха гумите, защото бяха станали като валяци..

При това въртене, калта е стъргала спирачните маркучи толкова яко, че след 30 минути, вече на прав участък със 130 км, виждайки че някакво пластмасово автомобилче пред мен спира и натискайки до дъно спирачката, тя верно си пада до дъно и няма никой!

Разминахме се на едно огледало, хорицата не разбраха, че започват втори живот, маркучето е все едно е минато на шмиргел...мамата си трака!

Трябва доста да се внимава с видовете кал. Аз есента заседнах като по учебник в средата на 1 нива, дето калта се оказа глина и минаваше и рекичка под диското цяла нощ . То в кал си трябват и обороти, които на 1-ва не виняги стигат да се изчисти добре гумата... Гледам из нета, хората като тунинговат ЛР и сменят окачването, слагат усилени /и удължени разбира се/, стоманени маркучета за спитачките.

Коментар

Волк, така и така ще го сменяш, виж за едни маркучи с метална армировка. Виждал съм ги , но не знам, къде ги има. Ако някой знае нека каже, аз също съм решил, ако си намеря такива за моята тойота да си взема.
      И добре, че сте се разминали.

Коментар

Ама защо не четете бре хора, поне 4 пъти съм ви давал адреса... На Ботевградско шосе, по посока изхода от София, малко след бензиностанция Еко, в блока вдясно - има всякакви маркучи, включително и тефлонови със стоманена оплетка, и всякакви накрайници - човека ви ги чуква на пресата и си ги взимате... Пише "Маркучи за мотокари и хидравлика".
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Около маркучето имаше пружина, явно за даго пази, ама къде ти при тоя шмиргел...
          Това със стоманената оплетка ми хареса много, доколкото разбрах в сервиза са ми направили по поръчка маркучета от Semperit докато пристигнат оригинални, но въпроса е много сериозен, защото от тия 10 см гума зависи конторола на 3 тона...

Някога имах полско фиатче, то беше с отделен кръг на хидравликата, който спираше предното дясно колело, при скъсване на хидравликата на останалите!
          При мен работеше само спирачката на това колело и спираше без проблем, много неприятно съм изненадан че в новите возила всичко е в една хидравлика, не ми харесва тая работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко
            Волк, така и така ще го сменяш, виж за едни маркучи с метална армировка. Виждал съм ги , но не знам, къде ги има. Ако някой знае нека каже, аз също съм решил, ако си намеря такива за моята тойота да си взема.
            И добре, че сте се разминали.
            Направете ги като на зила отгоре навивате една пружина и готово
            Всички са луди ама на някои повече им личи.

Коментар

Абе хора, отидете там и си направете, аз там си правех маркучите за смазване на турбините, там и температурите са сериозни и ако се скъса губиш турбо за няколко хиляди...никога не е имало проблем...Пък и струват левчета...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Еййй, превари ме, точно щях да се зверя да разправям къде е тоя магазин))

Коментар

Quadra, разбели ме правилно приятелю, аз мразя да имам зад гърба си съмнения за нещо което вече съм направил!
                  Откъде мога да бъда сигурен, че този човек /може би е страхотен майстор/, прави нещо толкова отговорно както трябва?!

Знаеш, че в нашия Технотест срещу 500 лева ти сертифицират каквото поискаш, тия измислени стоманени въжета дето се измъкват от скобите, дето ги продават по бензиностанциите и т.н....

Аз съм прагматичен, мен ме интересува какво мога да прибера като обезщетение от майстора в случай на издънка, ако човека има една преса и гащиризон, не ме устройва, ако е западен производител с голямо имане, жална му майка!

Коментар

Той е някакъв грък, внася си накрайниците (няколсостотин вида и размера) и маркучите съвсем официално, имат си сертификат, а и пресата е съвсем професионална, във всеки случай по-добра от на повечето продавани по магазините маркучета.

Коментар

Благодаря ти, това вече ми звучи добре...

Коментар

Магазина е тук:http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=b8...oName=&oType=9

Коментар

Това да не е оня магазин, дето някога беше за лагери, до "Българска сватба"

Коментар

Не знам за какво е бил, от години е това...На ъгъла на блока...

Коментар

Там си купувах по татово лагерите за полуоските на Москвича..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X