Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избора на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избора на гуми

Здравейте, в момента карам с гуми Savero M/T на GT Radial, размер 265/75 R16. Доволен съм от поведението им, но до момента не съм ги карал на сняг. Гумите са доста стари и трябва да ги сменям. След доста четене тук оставам с впечатление, че M/T не става за сняг.
    Джипката я карам предимно по черно. Искам някаква гума, която да става и за сняг и за черно през лятото. А/Т добър вариант ли е за тази цел?
    Ако ми препоръчате и конкретна марка/модел ще ми е много полезно

Благодаря предварително на всички!
    Светът на Владо

До: Помощ при избора на гуми

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
    ... Джипката я карам предимно по черно. Искам някаква гума, която да става и за сняг и за черно през лятото. А/Т добър вариант ли е за тази цел? ...
    Е то зависи колко черно е черното ... Също и за какъв сняг става въпрос. Едно е утъпкан сняг върху път с твърда настилка, съвсем друго е по-дълбок снежец, под който има кал.

МТ гумите наистина не се представят добре на утъпкан сняг и заледен терен, но във втория случай ... При АТ гумите ще е обратното.

Ако джипката няма да се вкарва в по-хард приключения, АТ гуми са напълно достатъчни. Най-препоръчваната гума от този тип е BF Goodrich. Лично аз имам добри впечатления и от Toyo Open Country AT, която е и малко по-евтина от BFG. За сметка на това тя като че ли се износваше малко по-бързо.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази ли имаш впредвид колега???

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Ако джипката няма да се вкарва в по-хард приключения, АТ гуми са напълно достатъчни. Най-препоръчваната гума от този тип е BF Goodrich.
        Подкрепям горното!
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-09-08, 09:18. Причина: Корекция на цитат
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
          ... Тази ли имаш впредвид колега???
          Да. Галоперът ми беше с такива и се представяха доста добре по черно и сняг.

Даже едно известно време доста спорих с колегите, че може и да не слагам кални гуми. Докато един път не покарах в хубавата лозенска калчица ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Голди е докарал "super swamper", има един модел всесезонна, не бях виждал толкова добра.

Коментар

И аз да попитам Малатеста Кобра стават ли за сняг и за каране и във градско при зимни условияЧе един познат ми разправя че на асвалт зимно време пързаляли
              Благодаря предварително

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                И аз да попитам Малатеста Кобра стават ли за сняг и за каране и във градско при зимни условияЧе един познат ми разправя че на асвалт зимно време пързаляли
                Благодаря предварително
                Прегледай тази тема
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Идеята ми е лятото гумите да се държат добре и при по-тежки условия. А зимата джипката малко ще я карам и ако я карам то ще е по леки терени - асвалтирани пътища предимно зимата. Аз съм малко зиморничев и зимата надали ще тръгна някъде на хард разходки А като няма сняг вече е друго Та идеята е гумите да са много добри за летни хард оффроуд, а за зимата да не са прекалено зле - колкото на 2-3 см сняг да мога да потегля и карам спокойно (не 20-30 см и повече сняг ). Толкова ми е нужно за зимата
                  Светът на Владо

Коментар

... Та идеята е гумите да са много добри за летни хард оффроуд ...
                    Нали се сещаш, че думичката "хард" те праща на щанда за МТ гуми?

П.П. Последните 2 зими карам с Goodyear Wrangler MT/R, които определено не са "прекалено зле" на сняг (имайки предвид, че все пак са си "кални" гуми).
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нали се сещаш, че думичката "хард" те праща на щанда за МТ гуми?

П.П. Последните 2 зими карам с Goodyear Wrangler MT/R, които определено не са "прекалено зле" на сняг (имайки предвид, че все пак са си "кални" гуми).
                      Ми значи на там ще се ориентирам и аз А препоръки къде може да продават тези гуми в София? Мерси
                      Светът на Владо

Коментар

Goodyear Wrangler MT/R
                        Странно, но за скалисти терени не ги дават да са в добра форма.
                        Светът на Владо

Коментар

Ми значи на там ще се ориентирам и аз А препоръки къде може да продават тези гуми в София? Мерси
                          Примерно от тук

Можеш обаче да погледнеш и Cooper Discoverer STT, с каквито кара Яро.
                          Чувал съм добри отзиви за тях, а и като цена мисля, че са по-евтини от Goodyear.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Странно, но за скалисти терени не ги дават да са в добра форма.
                            Оценките по сайтовете са доста относително нещо ...

http://www.4x4review.com/products/tires/GoodyearMTR.asp

http://www.rockcrawler.com/features/...ear_mtr_37.asp

http://www.4x4wire.com/reviews/gymtr99/testing.htm
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е За това разчитан на информация от 1-ва ръка Потребителите на гумите Мерси много за съветите в Века Тайъерс цената е 441лв за бройка. Ще проверя и в Друмник и другата седмица трябва да се изстрелям да ги сменям Благодаря
                              Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X